Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

Bacaklardaki fazla kilolardan kurtulmanın en iyi yolu sağlıklı bir diyet ve düzenli aerobik egzersizler. Ama bazen kilo verme çabalarınız tahmin ettiğinizden daha uzun sürebilir. Böyle bir durumda doğru egzersizlerle bacaklarınızı inceltebilirsiniz. Bu egzersizlerin en güzel tarafı evde yapılabiliyor olması..


 1. Squats (Çömelme)
Squats bacak kasları için oldukça efektif olan başka bir egzersiz. Evde standart bir squat yapmak için duvardan 60 cm uzağa geçin. Sırtınız duvara dönük ayakta durun, kollarınızı yere paralel olarak ileriye doğru uzatın. Sırtınızı duvara doğru eğmeye, dizlerinizi bükmeye başlayın. 10 saniye kadar böyle durun ve uyluk kaslarınızın çalışmaya başladığını hissedin. Sonra biraz daha eğilin ve 10 saniye de öyle durun. Biraz daha eğilin ve 10 saniye kadar da böyle durun. Sonra yavaşça kalkın ve başlama pozisyonunu alın.

Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz
Bacakları İnceltmek İçin 3 Egzersiz

 2. Leg Circles (Bacakla Daire Çizmek)
Bacakla Daire Çizmek efektif bir uyluk bölgesi egzersizi olabilir. Sırtüstü uzanın, ellerinizi iki yanınıza koyun. Sol bacağınızı kaldırın, sağ bacağınız yerde.. İki bacağınızın da düz durmasına dikkat edin. Derin bir nefes alın ve sol ayak baş parmağınızla havaya bir daire çizmeye başlayın. Bütün bacağınızı kullanmaya ve kalçanızı yerde tutmaya özen gösterin. Saat yönünde 5 daire çizdikten sonra, yön değiştirin ve saat yönünün tersine hareket ettirerek 5 daire çizin. Sonra sağ bacağınıza geçin.
Daha zor bir egzersiz arıyorsanız, aynı şekilde uzanıp, yine sol bacağınızı kaldırın. Sonra havaya bütün alfabeyi çizmeye çalışın. Bütün harfleri bitirdikten sonra diğer bacağınızla bunu tekrarlayın.

3. Lunges

Lunges en çok bilinen bacak egzersizlerinden biridir. Ayakta dik durarak harekete başlayın, göğüs önde, gözler ileri bakıyor. Sağ bacağınızla bir adım atın ve bacaklarınızı dizlerden hafifçe bükmeye başlayın. Sol dizinizi neredeyse yere değecek kadar bükün. Eğer istediğiniz gibi olmadığını düşünüyorsanız, bir sonraki denemede denemede daha büyük veya daha küçük bir adım atın. Dik duruşa geri dönün ve bu hareketi 10-15 defa tekrarlayın, sonra bacakları değiştirin. Her bir bacak için 3 set yapın, ama setler arasında 45-60 saniyelik aralar vermeyi unutmayın.
Eğer daha zor bir egzersiz istiyorsanız, ellerinize dumbbell’ları alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder