Adet sancısını ne giderir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 08, 2018

Adet sancısını ne giderir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Adet sancısını ne giderir?

Kadınların adet dönemlerinde çektikleri ağrılar,bazı kadınlara göre hafif miktarda derecelendirilmekte, bazılarına göre ise katlanılmaz derecede ağrı eşiğine gelecekleri noktalarda olduklarını söylemelerine neden olmaktadır.


Bu bilgiler bazı noktalarda her kadının ağrı eşiğinin farklı olabileceği gerçeğine de dayandırılabilirken, daha tıbbi olarak açıklandığında regl dönemlerinin öncesinde ve reglin yaşandığı dönemlerde vücudun salgıladığı östrojen hormonunun yarattığı dalgalanmaların bu tip ağrılara ve kramplara neden olduğu söylenebilmektedir.

Adet sancısını ne giderir?
Adet sancısını ne giderir?

adet-sancisina-ne-iyi-gelir
Adet sancısına aranan çözümler nelerdir?
İşte bu ağrıların yaşandığı süreçlerde pek çok kadın sancıları için ilaç kullanmayı denemekte, eğer bu ilaçlar ağrılarını dindirmezse bir hastaneye gidip ağrı kesici iğne vurulmayı denemektedirler. Çünkü bazı kadınların ağrılarının şiddeti dayanılmayacak noktalara kadar gelebilmektedir.

Ancak bu tip kadınların yanında bir de bu süreçte vücutlarına kimyasal ürün sokmak istemeyip çareyi doğal yollardan arayan kadınlar da bulunmaktadır. Konu hakkındaki en alternatif çözüm yöntemi doğal yapıdaki bitki çaylarından faydalanmaktır.

İşte bu tip adet dönemi sancılarının kolay yoldan geçirilebilmesi için adet sancısına iyi gelen bitkisel ürünler şu şekilde sıralanabilmektedir;

Papatya çayı  : Papatya çayının kasılmaları azaltıcı özelliğinin bulunmasından dolayı regl döneminde sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Adet ağrıları için doğal yapıda bir “antispazmik” olan bu çay, ağrıların olduğu günlerde en fazla 3 bardak şekilde tüketilebilmektedir. Çayın her zaman için uyku getirici özelliğinin bulunduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.
Zencefil çayı : Normal şartlarda da ağrı kesici olarak kullanılabilen bu çayın adet ağrıları için de kullanılması muhtemeldir. Adet olmadan önce bazen yaşanabilen mide bulantıları için de önerilmekte olan zencefil çayının o dönemler içerisinde gün içinde 3 bardağa kadar içilebilmesi normal karşılanmaktadır.

adet-sancisi-icin-ne-icilir
Yaban mersini çayı : Bu çayın asıl etkisi kas spazmlarını önleyebilmesidir. Yani hem kasları rahatlatan hem de spazm geçirilmesini engelleyen bu çayın adet döneminde kullanılması da mümkündür.

Nane çayı : Nane çayının normalde hem sakinleştirici etkisi, hem baş ağrısını yok edici etkisi hem de ishal engelleyici etkisi bulunmaktadır. Bu tip sorunlar zaten adet döneminde de çıkabildiği için ekstradan bir de adet sancısını önleme etkisi bulunan bu çayın günde en fazla 3 bardak içilmesi önerilmektedir. Ancak bunun yanında reflü gibi mide rahatsızlıkları olan kadınların bu çayları tüketmesi önerilmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder