Tere Su Teresi Nedir? Tere Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2018

Tere Su Teresi Nedir? Tere Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Tere Su Teresi Nedir? Tere Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi

 Tere Su Teresi Nedir? Tere Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi
Tere, turpgiller ailesinden olan yaprakları salataya katılıp yenilebilen bir bitki türüdür. Su teresi ve tere olarak da bilinen tere otu, dünyanın birçok yerinde üretilen, sağlığa oldukça faydalı yeşil yapraklı bir sebzedir. Su teresinin bilimsel adı nasturtium officinaledir. Bu bitkinin ilk olarak Avrupa ve Asyada üretildiğine inanılmaktadır fakat günümüzde bütün dünya üzerinde bulunabilmektedir. Su teresi, içerisinde bulunan birçok vitamin, mineral ve besin öğeleri sayesinde, sağlığa büyük faydaları bulunmaktadır. Su teresi, bağışıklık sistemini güçlendirir, kilo vermeye yardımcı olur, beyin sağlığı için iyidir, sindirim sistemini güçlendirir, görme yeteneğini geliştirir, kan dolaşımını hızlandırır, birçok kanser çeşidini önler, kalp ve damar sağlığını geliştirir ve kemiklerinizi sağlam ve güçlü tutar. Bunlar su teresinin faydalarından yalnızca birkaçıdır.


Su Teresinin Besin İçeriği

Tere Su Teresi Nedir? Tere Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi
Tere Su Teresi Nedir? Tere Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi

Su teresi birçok vitamin, mineral ve diğer bileşenleri içeriğinde barındırır. Su teresinde bulunan bazı vitaminler, C vitamini, A vitamini, K vitamini, Folik asit, pantotenik asit, niasin ve kolindir. Su teresi ayrıca diyet lifi bakımından, omega-3 yağ asitleri, omega-6 yağ asitleri , sodyum ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Bunların yanı sıra su teresi, kalsiyum, manganez, bakır, selenyum, fosfor ve magnezyum mineralleri bakımından da oldukça zengindir. Su teresinin en iyi yanı hiç kolestrol içermemesidir.

Kanseri Önler

Su teresi, içeriğindeki bitkisel gıdalar sayesinde kansere yakalanma riskini azaltır. Yapılan araştırmalar sonucunda su teresinin mide, göğüs ve akciğer kanserlerini önlediği görülmüştür. Çok güçlü bir antioksidan olan C vitamini bakımından çok zengin olmasının yanı sıra, sağlıklı hücrelere saldıran serbest radikalleri yok etmekte de çok başarılıdır. Kanserin en temel nedeni bu serbest radikallerdir. Su teresi içerisinde bulunan folik asitte kanseri önlemesinin en büyük sebeplerindendir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

İçeridiği bol miktarda C vitamini ve folik asit sayesinde su teresi, bağışıklık sisteminiz için oldukça faydalıdır. C vitamini, vücudunuzu bakteri ve virüs gibi dış etkilere karşı, vücudunuzdaki akyuvarları arttırarak korur ve hücrelerinize oksidatif zarar gelmesini önler.

C Vitamini Bakımından Zengindir

C vitamini vücudumuz için çok önemlidir. Serbest radikaller ile savaşarak, hücrelerimize serbest radikallerin zarar vermesini önler. C vitamini ayrıca akyuvar üretimini arttırarak, bağışıklık sisteminizide güçlendirir. Su teresi gibi bol miktarda C vitamini içeren gıdalar tüketmek sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalarda bol miktarda ve düzenli olarak tüketilen C vitaminin beyin dokularını onardığı ve kan hücrelerinin zarar görmesini önlediği bulunmuştur.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Akciğeri Temizleyen Tere Kürü Tarifi

Malzemeler

15-16 adet tere
2 su bardağı su
Yapılışı: 2 su bardağı suyu kaynatın. İçine 15-16 tane tere katıp kısık ateşte yalnızca 3 dakika haşlayın. Tereler haşlanırken tencerenin kapağı kapalı tutulmalıdır. Haşlanan tere suyu ocaktan alınır, hiç soğuması beklenmeden direkt olarak süzülür. Süzülüp soğumaya bırakılır. Akciğer detoksu sağlayacak olan bu tere kürü ya aç karnına ya da yemeklerden 2 saat kadar sonra içilir. Tere kürü günlük taze olarak hazırlanır ve 5 gün boyunca aralıksız bu akciğer detoksuna devam edilir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bu kürü yaptıktan yaklaşık 3. günden itibaren akciğerlerin temizlenmeye başlayacağını, bronşların açılacağını ve kolayca balgam sökülmeye başlanacağını bildiriyor. Sigara içme alışkanlığı olanların bu detoks kürünü zaman zaman yapmalarının faydalı olacağını açıklayan Dr. Saraçoğlu, tere ile hazırlanan akciğer temizleme kürünün içindeki bazı maddeler nedeniyle idrar yaparken hafif yanmaya neden olabileceğini, bu durumun normal olduğu konusunda kürü yapacak olanlara uyarıda bulunuyor.

Beyin Fonksiyonlarını Geliştirir

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi su teresi bol miktarda C vitamini içerir ve bu da beyniniz için çok faydalıdır. İçerdiği C vitamini, Alzheimer riskini azaltır ve diğer beyin hastalıklardan korur. Su teresi gibi C vitamini bakımından zengin gıdalar tüketmenin beyin sağlığına iyi geldiği ve nöron aktivitesini arttırdığı yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Dişlerinizi Güçlendirir

Su teresi içerisinde barındırdığı bol miktarda kalsiyum sayesinde dişlerinizi sağlam ve sağlıklı tutar. Ayrıca diş eti kanamasını da yok eder. Düzenli olarak su teresi tüketimi, dişlerinizin çürümesini önler.

Kalp ve Damar Sağlığını Güçlendirir

Yapılan araştırmalar sonucunda su teresinin, kötü kolestrol seviyesini düşürdüğü ve iyi kolestrol seviyelerini yükselttiği ve bu sayede kalp ve damar sistemine oldukça faydalı olduğu tespit edilmiştir. Kötü kolestrol seviyesinin yüksek olması birçok kalp ve damar hastalığının oluşmasının ana sebebidir. Su teresinin, çok güçlü bir antioksidan olan C vitamini bakımından çok zengin olması, kalp ve damar dokularına ve hücrelerine zarar veren serbest radikalleri önlemesine yardım eder.

Kemik Sağlığını Güçlendirir

Su teresi, kalsiyum bakımından oldukça zengindir ve bu da kemik erimesi gibi birçok kemik sağlığını etkileyen hastalığın önlenmesine yardımcı olarak, kemikleri sağlamlaştırır. Kalsiyum kemikteki en önemli mineraldir ve kemiğin yoğunluğunun artmasına sebep olarak, kemik oluşumuna ve onarımına yardımcı olur. Yapılan araştırmalar kanıtlamıştır ki, su teresi gibi kalsiyum minerali içeren gıdaları tüketmek, kemik erimesi gibi birçok kemik hastalığını önler ve kemikleri güçlendirir. Bunların yanı sıra, su teresinin içerdiği folik asit, kemik yoğunluğunun korunmasına yardım eder ve kemiklere oksidatif zarar gelmesini önleyerek, yaşlanma sebebiyle oluşan kemik sorunlarını da önler.

Hamilelik Sorunlarını Önler

İçeridiği bol miktarda folik asit sayesinde su teresi, hamile kadınlar ve doğmamış bebekler için çok faydalıdır. Yapılan araştırmalarda, folik asit içeriği yüksek gıdalar tüketmenin nöral tüp eksikliği sorununu önlediği ve anneyi sağlıklı hale getirdiği bulunmuştur.

Kavrama Yeteneğini Geliştirir

Su teresi folik asit bakımından oldukça zengindir ve bu sayede kavrama yeteneğinde düşüş yaşanmasını önler. Yapılan araştırmalar sonucunda bol miktarda ve düzenli olarak tüketilen folik asidin, ileride oluşabilecek kavrama yetisinin azalması problemini önlediği kanıtlanmıştır.

Kataraktı Önler

Su teresinin içerdiği bol miktarda C vitamini sayesinde gözlerinizi, katarakt gibi birçok sorundan korur. C vitamini çok güçlü bir antioksidandır ve hücreleri oksidatif hasardan ve maküler dejenerasyondan korur. Bunlar da kataraktın en büyük nedenlerindendir. Su teresini düzenli olarak tüketen insanların daha iyi bir görüş yeteneğine sahip olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder