Tarçın Maskesi Tarifi Tarçının Cilde Faydaları Bal Tarçın Limon Maskesi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2018

Tarçın Maskesi Tarifi Tarçının Cilde Faydaları Bal Tarçın Limon Maskesi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Tarçın Maskesi Tarifi Tarçının Cilde Faydaları Bal Tarçın Limon Maskesi

Tarçın Maskesi Tarifi Tarçının Cilde Faydaları Bal Tarçın Limon Maskesi
Bal içeriğinde glukoz, fruktoz ve demir, kalsiyum, fosfor, klor, potasyum, magnezyum gibi mineraller barındırır. Ayrıca B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri içerir. İltihap önleyici, antiseptik, antibakteriyel, antioksidan özelliklere ve iyileştirme özelliklerine sahiptir. Tüm bu özellikleri sayesinde cilt için çok faydalıdır. Bal, yazımızda tarifini vereceğimiz bütün maskelerde kullanılacaktır. Cildinizi nemlendirir, nem koruma özelliği sayesinde cildinizi yumuşak tutar ve cildin yenilenmesini sağlar.


Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri sayesinde, cildi sivilcesiz tutmakta çok etkilidir. İltihap önleyici özelliği de ayrıca sivilcelerin neden olduğu kızarıklık ve şişmeyi indirir.

Tarçın Maskesi Tarifi Tarçının Cilde Faydaları Bal Tarçın Limon Maskesi
Tarçın Maskesi Tarifi Tarçının Cilde Faydaları Bal Tarçın Limon Maskesi

Tarçın, mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. A, E, D ve K vitaminleri barındırır. Ek olarak, çok etkili mikrop ve iltihap önleyici özellikleri vardır. Cilt için en faydalı maddelerdendir.

Tarçın Maskesinin Cilde Faydaları

Tarçının sağladığı bakteri ve mantar önleyici özellikler sayesinde, cildinizi sivilcelere karşı korur.
Yüzdeki yağ üretimini dengelediğinden dolayı, yağlı ciltler için çok faydalıdır.
Cilt gözeneklerini temizler ve ölü cilt hücrelerini döker. Cilde doğal peeling uygular.
Cildi yenileyerek cilt kusurlarını önler.
Antiseptik özelliği sayesinde ciltteki yaraları iyileştirir.
Kuru ve kaşınan cildi, nemlendirip, kuruluğu giderir, yumuşatır.
Tarçın Ve Süt Maskesi

Yüzyıllardır, cildi doğal olarak nemlendirmek için insanlar, inek ve keçi sütlerini kullanmaktadır. Süt içerisindeki laktik asit, cildi temizler, ciltteki ölü hücreleri döker ve nemlendirir. Süt ayrıca gerekli proteinler, amino asitler ve antioksidanlar barındırarak, cildi sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

2 tatlı kaşığı inek veya keçi sütünü, küçük bir kaseye koyun. İçerisine 2 tatlı kaşığı bal ekleyin ve tamamen çözünene kadar karıştırın.
Bir tutam tarçın ekleyin ve iyice karıştırın.
Parmak uçlarınızla maskeyi yüzünüze sürün. Gözlerinizin çevresindeki hassas bölgeye sürmemeye dikkat edin.
En az 10 dakika boyunca maskeyi yüzünüzde bırakın.
Daha sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
Havlu ile yüzünüze dokunarak kurutun.
Bal ve Tarçın Maskesi Sivilceyi Tedavi Eder

Tarçın, bakteri, iltihap önleyici ve antioksidan özellikleri sayesinde sivilceleri tedavi eder. Tarçın ve bal karışımı, sivilceler için kullanabileceğiniz ve çok yaygın olarak kullanılan, etkili bir yöntemdir. 2 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçını karıştırarak, yoğun bir macun kıvamına getirin. Bu macunu, sivilceli bölgelere sürün ve 10-15 dakika boyunca bekletin. Ilık su ile yıkayın, havlu ile yüzünüzü nazikçe kurulayın ve hafif bir nemlendirici sürün. Bu yöntemi birkaç hafta boyunca her gün uygulayın.

Siyah Noktaları Yok Etmek İçin Tarçın Ve Aloe Vera Maskesi

Aloe vera, A, C, E vitaminleri içerir ve bunlar antioksidanlardır. Ayrıca içeriğinde B12 vitamini barındırır. Tüm bu özellikleri, siyah noktaları, kuru ve kaşınan cildi ve sivilceleri yok eder. Badem yağı, yumuşak bir yapıdadır ve cildin en derinlerine kadar nüfuz edip, cilt gözeneklerinde birikmiş olan kir ve yağ tabakasını, cildinizden söker atar.

1 tatlı kaşığı toz tarçını, 3 tatlı kaşığı aloe vera jelini, yarım tatlı kaşığı badem yağını, bir macun haline gelinceye dek karıştırın.
Yüzünüzü ve boynunuzu temizledikten sonra bu macunu istediğiniz bölgeye sürün.
10-15 dakika boyunca bekletip, yıkayın.
Haftada 2-3 defa tekrar edin.
Tarçın, Bal Ve Limon Suyu Maskesi

Tarçın, siyah noktaları önler ve tedavi eder. 1 tatlı kaşığı toz tarçın ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. İstediğinize bağlı olarak bir tutam zerdeçal tozu da ekleyebilirsiniz. Yüzünüze sürün ve 10-15 dakika boyunca beklettikten sonra, yıkayın.

Alternatif olarak, 1 tatlı kaşığı toz tarçını ve 1 tatlı kaşığı balı, iyice karıştırın. Yatmadan önce istediğiniz bölgeye sürün ve gece boyunca bekletin. Sabah, normal su ile yüzünüzü yıkayın. Bu yöntemi, en iyi sonuçları almak için, 10 gün boyunca her gün uygulayın.

Bal Tarçın Maskesi Zararları

Bazı kişilerin ciltlerinde bal ve tarçın maskesi alerjiye neden olup kızarıklık, yanma hissi yapabilir. Bu durum geçicidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder