Susuzluk İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Susuzluk İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Susuzluk İle İlgili Kompozisyon

Susuzluk, günümüzün en önemli ve öncelikli olarak çözülmesi gereken sorunlardan biridir. Susuzluğun nedeni; insanların bilinçsizliğinden ve sorumsuzluklarından kaynaklanır.


İnsan, doğada kendisine en çok faydası olan varlık olmasının yanında , aynı zamanda canlı bir bombadır. Bilinçsizce yapılan her hareket, insanın kendisine verdiği zarardır. Susuzluk da verilen bu zararların sonucudur aslında. 

Susuzluk İle İlgili Kompozisyon
Susuzluk İle İlgili Kompozisyon

Çoğu insan evlerine çamaşır ve bulaşık makinesi almaz. Oysa ki makineli ev ile makinesiz evin elektrik ve su faturalarını karşılaştırdığımız zaman makinesiz evin faturasının daha fazla olduğunu görürüz. Bir de günümüzde duş meraklıları var. 

En ufak bir kirlenmede hemen duşa girerler. Tamam temizlik güzeldir ama bu duş almayı, banyo sefası haline getirmenin bir anlamı yoktur. Sanki duşa girince ayrı bir dünyaya yelken açarmışçasına o duşakabinden kimse çıkmak bilmiyor. Olan gene doğaya ve insanlığa oluyor. Bir de tıraş olurken ve dişlerini fırçalarken musluğu açık bırakanlar var. Bir diğeri de sokaklarda patlayan sokak borularına karşı halkın takındığı sakin tavra şaşmamak elde değil. Olağan bir şey gibi akan suyu seyrede seyrede yollarına devam ederler. Artık bunun adına aptallık mı denir üşenmek mi orası bilinmez (çoğulcu kayıtsızlık).

Her insan su harcamalarına dikkat ederse ve çevresinde gördüğü olaylara karşı duyarlı olursa buna benzer sorunlarla karşılaşmayız. Biraz da çocuklarımızı seviyorsak, bilincimizi artırıp çevremize daha duyarlı olmalıyız; ne de olsa gelecek nesiller bizim çocuklarımız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder