Sinüzite Kesin Çözüm Sinüzit İltihabı Nasıl Boşaltılır Akıtılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2018

Sinüzite Kesin Çözüm Sinüzit İltihabı Nasıl Boşaltılır Akıtılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sinüzite Kesin Çözüm Sinüzit İltihabı Nasıl Boşaltılır Akıtılır?

Sinüzite Kesin Çözüm Sinüzit İltihabı Nasıl Boşaltılır Akıtılır?
Sinüsler, içi boş, hava dolu keselerdir ve elmacık kemiklerinde ve alın bölgesinde bulunurlar. Bu boşluklar sıvı ile dolduklarında, mikroplara ev sahipliği yaparlar ve enfeksiyon meydana gelir. Sinüs enfeksiyonu genellikle bir virüs nedeniyle oluşur fakat, bakteri ve mantar sebebiyle de ortaya çıkabilir. Genellikle nezle, grip gibi soğuk algınlığı durumunda, sinüsler şişer ve iltihaplanırlar, bu da mukus birikmesine neden olur ve sinüsler tıkanır. Sinüs enfeksiyonuna neden olan diğer nedenler, alerjiler, nazal polip ve sigara, burun spreyleri ve kokain gibi zararlı maddelerin etkileridir. Sinüs enfeksiyonunun yani sinüzitin yaygın belirtileri, baş ağrısı, burun tıkanıklığı, renksiz burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik, öksürük ve ateştir.


Sinüzitin tedavisi için evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler şunlardır;

Sinüzite Kesin Çözüm Sinüzit İltihabı Nasıl Boşaltılır Akıtılır?
Sinüzite Kesin Çözüm Sinüzit İltihabı Nasıl Boşaltılır Akıtılır?

Sinüzit Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Çözümler

Zencefil

Zencefil, mikrop, bakteri, iltihap önleyici ve antibiyotik özellikleri sayesinde sinüzite bitkisel çözüm olabilir. Zencefil içerisindeki polyohenoller, mukus salgılanmasını engelleyerek, normal silia hareketliliğini korur. Sağlıklı silia bulunması, vücudunuza girmeye çalışan alerjenleri önlediklerinden dolayı, sinüs enfeksiyonlarını önlemek için gereklidir.

5 cm’lik bir taze zencefil kökünü, ince dilimler halinde kesin.
Bir bardak su içerisinde bu dilimleri kısık ateşte 10 dakika boyunca kaynatın.
Karışımı süzün ve içerisine bir miktar bal ile limon suyu ekleyin.
Bu karışımı bir hafta boyunca veya sorunlarınız geçene kadar günde birkaç defa için.

Kırmızı Biber

Kırmızı biber de sinüzit için evde tedavi yollarındandır, tıkalı sinüsü açmak ve içerisindeki sıvıyı çıkartmak için mükemmel bir yöntemdir. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihabı azaltır ve dolaşımı hızlandırır.

1 tatlı kaşığı kırmızı biberi, bir bardak sıcak suya karıştırın. Günde 2-3 defa için.
Alternatif olarak, biber tatlı kaşığı kırmızı biber ve balı karıştırıp, günde birkaç defa yiyebilirsiniz.
Bu yöntemlerden herhangi birini, birkaç gün boyunca deneyin.

Soğan

Soğan sinüzitin geçmesinde çok etkilidir. Soğan mükemmel bir dekonjestan görevi görerek, tıkalı sinüsleri açar. Ayrıca, sülfür içeriği bakteri ve mantarı önler.

Bir soğanı, küçük parçalara ayırın ve bir miktar su içerisine atın.
5 dakika boyunca kaynatın ve birkaç dakika boyunca çıkan buharı soluyun.
Daha sonra karışımı süzün ve için.
Bu yöntemi yaklaşık bir hafta boyunca günde birkaç defa deneyin.

Zerdeçal

Zerdeçal antibiyotik, antiviral ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve sinüs enfeksiyonuna doğal şifadır. Ayrıca içerdiği curcumin adlı bileşen sayesinde sinüs boşluğundaki şişkinliği indirir ve hava yollarını temizler.

Bir tutam zerdeçal tozunu, bir bardak ılık suya ekleyin. Birkaç gün boyunca, günde birkaç defa bu su ile gargara yapın.
Ayrıca 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu ve bal karıştırılmış, bir bardak ılık sütte içebilirsiniz. Bu yöntemi de bir hafta boyunca her gün uygulayın.
Bir diğer seçenek ise, 2 parça zerdeçal kökünü, 1 limon suyunu, 1 yemek kaşığı balı, bir tutam kırmızı biberi, 1 muzu ve yarım bardak suyu karıştırırak bir içecek hazırlamaktır. Bu içeceği birkaç gün boyunca her gün için.
Sarımsak

Sarımsak, doğal bir antibiyotik görevi görerek, bakteri ve virüslerin yol açtığı sinüs enfeksiyonlarını tedavi eder. Özellikle bakteri nedeniyle oluşan sinüs enfeksiyonunu önlemede başarılıdır. Sarımsağın, ayrıca mantar önleyici özellikleri de vardır.

2-3 diş sarımsağı ince doğrayın, bir miktar kaynayan suya atın ve çıkan buharı birkaç dakika boyunca soluyun. Bu yöntemi günde birkaç defa tekrar edin.
Ayrıca, 2-3 diş sarımsağı her gün yiyebilirsiniz. Ayrıca çorba ve yemeklerinize sarımsak, soğan, kırmızı biber ve yaban turbu ekleyip, fazla mukustan kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder