Sarımsağın Saç ve Kaşlara Faydaları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 04, 2018

Sarımsağın Saç ve Kaşlara Faydaları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sarımsağın Saç ve Kaşlara Faydaları 

Bayanların en çok takıntı haline getirdikleri saçlarına kesim çözüm olarak sizlere sarımsağın ne kadar fazla işleve sahip olduğunu söylemiş miydik? Öncelikle sizlere sarımsağın bir insana katmış olduğu değerleri ve önemini anlatalım. Bakalım sarımsak tam olarak nasıl bir bitkidir hep birlikte öğrenelim. Sarımsağın faydaları üzerine konuşmadan önce günümüzde pek çok alanda kullanılan sarımsağın aslında antik bir bitki olduğunu hatırlatmak gerekir. Soğan ailesine yakın bir bitki olan sarımsak, Asya kökenlidir. 17 ve 18.yy’da Avrupa’da birçok alanda kullanılan bitki, günümüzün de en sevilen lezzetlerinden biridir. Sarımsağın çok sevilmesinin nedeni hoş ve keskin aromasına ek olarak, sağlık için de oldukça faydalı olmasıdır. Şimdi hep birlikte sarımsağın sağlığa faydalarına daha yakından bakalım.


Sarımsağın İnsan Sağlığına Faydaları

Sarımsağın Saç ve Kaşlara Faydaları
Sarımsağın Saç ve Kaşlara Faydaları
İçerisinde bulunan ‘allicin’ adlı madde sayesinde sarımsak saçları besler. Sarımsak ezildikten ya da dilimlendikten sonra, saç diplerine masaj yapılarak sürülmesi saçların beslenmesini sağlayacaktır. Düzenli olarak sarımsak tüketmek ya da sarımsak çayı içmek, antioksidan özelliği sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Sedef hastalığından muzdarip olanlar için sarımsak, iltihap söktürücü özelliği sayesinde, bu hastalığın neden olduğu şikâyetlerin giderilmesine yardımcı olabilir.

Sarımsak, yemeklere leziz bir tadı vermenin yanında tıbben de birçok özelliğe sahiptir. Bunlardan biri sarımsağın kan inceltici özelliğidir. Bu özelliği sayesinde sarımsak, inme ve kalp krizi riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca damar sertliğini de yaklaşık azaltmaktadır. Yapılan bazı araştırmalarda, henüz tam olarak kanıtlanamasa da, sarımsağın kilo alımını yavaşlattığı iddia edilmektedir.

Sarımsak, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaktadır. Bu kanser türlerinden bazıları ise mide ve kolon kanseridir. Sarımsağın faydalarından bir diğeri ise, sarımsağın iltihap sökücü özelliklerinden dolayı ağız çevresinde oluşan uçuklara iyi gelmesidir.

Uçuğun üzerinde bir miktar ezilmiş sarımsağın bir süre tutulması, ağrının azalmasına yardımcı olur ve uçuğun daha hızlı iyileşmesini sağlar.
İnce bir şekilde dilimlenmiş sarımsağın sivilce ve aknelerin üzerine sürülmesi bu rahatsızlıkların giderilmesini hızlandırmaktadır. Sarımsağın sadece sağlığa faydası olduğu kadar bir de kaş ve saçların gürleşmesinde inanılmaz bir etkiye sahip olduğunu da ele alalım. O halde sarımsağın saç ve kaş üzerinde yarattığı olumlu etkilerden söz edelim.

Sarımsağın Saça ve Kaşa Kattığı Olumlu Etkileri

Sürekli dökülen ve çabuk kırılan saçlarınız mı var? Bunun onarmak ve saçınızı eskisinden daha canlı görünmesini sağlamak istiyorsunuz. Bunun için birçok yolu denemenize rağmen saçlarınızın bu konuda inanılmaz zayıfladığını hatta aynanın karşısında oldukça sönük olduğunu fark ettiniz. Size önerebileceğimiz en güzel etken öncelikle şampuanınızı değiştirmektir. Yoğun sarımsak özlü ve içerisinde yoğun miktara E vitamini bulunan cansız saçlara özel sarımsak özlü şampuanı kullanınız. Bu şampuan saçınızın kısa sürede güçlenmesini sağlayacaktır. Daha sonra saçın ve kaşın daha dolgun olmasını sağlamak için evde uygulayabileceğiniz basit bir küre ihtiyacınız bulunmaktadır. Zeytinyağının içine uygulayacağını sarımsak ezmesini cam bir şişede bir hafta kadar bekletin. Beklettiğiniz sarımsaklar zeytinyağının içine işleyecek ve yağ gücü daha güçlü olarak saçlarınızı koruyacaktır. Bir hafta sonra saçınızın diplerine haftada en az 2 kere olmak üzere bu kürü uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Bu kürü saç köklerini inanılmaz derece besleyerek kısa bir süre sonra saçınızın hayat kazanmasına yardımcı olacaktır. Sarımsağın saça ve kaşa kattığı olumlu etkilerinin faydasını anlatmakla bitiremeyiz. Yapmanız gereken bir an önce saç yapınıza uygun şampuanı kullanmak ve doğru bir şekilde saçınıza masaj yaparak uygulamaktır. Sağlıklı saçların sırrı tamamen bitki kürlerinde saklıdır. İşte bunlardan birisi de sarımsağın kattığı mucizevi etkidir.

Sarımsak Yağı Kullanın!

Eğer evde uğraşmak istemiyor ve saçlarınıza doğal hazır yağlar ile beslemeyi arzuluyorsanız eczanelerden ve ya aktarlardan rahatlıkla bulabileceğiniz sarımsak yağını alabilir kaşınıza her gün uygulayabilirsiniz. Saça haftada en az 2 kere uygulanması yeterlidir. Üstelik sadece kaş ve kirpiklerde değil bir de kirpiklerinizde de sarımsak yağını kullanarak uzun ve dolgun kirpiklere sahip olabilirsiniz. Saç dökülmeleri ve kepek için ise sarımsağın kesin bir sonuç olduğunu hatırlatmak istiyoruz. İçimizi ve dışımızı iyileştiren sarımsağın sağlık için faydaları oldukça fazladır.

Sarımsak Yağı Saç Beyazlamalarını Önlüyor!

Zamanın geçmesi ve çevresel etkenlere bağlı saçların genç yaşta beyazlamasına anlam vermek zordur. Yaşımızın hala çok genç olmasına rağmen saçın inanılmaz derecede beyazlaması çok can sıkıcı bir durumdur. Bu nedenle saçın beyazlamasının ana sebeplerini araştırmak gerekir. Bunların nedenlerinden birisi strese bağlı durumlardır. Örneğin erkeklerin gün içinde yaptıkları trafik stresi hayatlarından adeta çalmaktadır. Bu stres saçın köklerine kadar işler ve saç ana rengini zamanla kaybeder. Yapılan araştırmalara göre ve uzmanların söylemesine istinaden sarımsağın içinde var olan mineraller ve değişik elementler saç hücrelerinin yeniden canlanmasına katkıda bulunuyor. Saç hücreleri ne kadar canlanırsa saçın kimyası bu şekilde güç alıyor ve uzun yıllar genç kalıyor. Özellikle saçın beyazlamasına genel olan sarımsak yağı saç beyazlamasının önüne geçerek uzun yıllar daha genç ve orijinal saçları kullanma hakkını sizlere veriyor. Saçınızın sağlığı için sarımsak yağı gerçekten idealdir. Denemenizi tavsiye ederiz. Saçınızı sevin ve bakımını en kaliteli kürler ile gerçekleştirin. Böylece saçınız hem temiz hem de inanılmaz derece güç kazanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder