Orman Haftası İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Orman Haftası İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Orman Haftası İle İlgili Kompozisyon

Orman, çeşitli bitkilerin oluşturduğu, sık ağaç topluluğudur. Ormanda binlerce bitki bir arada bulunmaktadır.


Ormanlar bir ülkenin doğal zenginlik kaynağıdır. Evde, okulda, işte kullandığımız araç-gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Toprak kaymasını önler ve selleri durdurur. Hayvanlar için bir barınak yeridir. Doğanın iklimini düzenler, yağmur yağmasını sağlar. 

Orman Haftası İle İlgili Kompozisyon
Orman Haftası İle İlgili Kompozisyon

Yani ormanlar sayısız faydası olan doğal bir hazinedir. Ülkemizde her yıl 27 Mart orman haftası olarak kabul edilmektedir. Mart ayı içerisinde haftanın bir günü ağaç bayramı için uygun alanlar ağaçlandırılmaktadır.

Ormanları korumak için orman yangınlarının önüne geçmek gerekir. Orman yangınlarının %94 ü insanlardan kaynaklanırken, %6 sı doğal afetlerden kaynaklanmaktadır. Ormanların yanması insanoğlunun dikkatsizliğinden ortaya çıkmaktadır. Orman yangınlarının önüne geçmek için insanlar bilinçlendirilmelidir. Pikniklerde ateşin söndürülmeden bırakılması, sigaranın söndürülmeden atılması koskocaman bir ormanın yanıp kül olmasına neden olmaktadır.

Bizler doğal hazinemiz ve oksijen kaynağımız olan ormanlarımızı korumalıyız. Ormanlarımızı yaşatmak için ağaç dikmeliyiz. Unutmayalım ki bir fidan bir yaşam demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder