Lavanta Yağ Saç Çıkarır mı Uzatır mı Saçta Ne İşe Yarar? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2018

Lavanta Yağ Saç Çıkarır mı Uzatır mı Saçta Ne İşe Yarar?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Lavanta Yağ Saç Çıkarır mı Uzatır mı Saçta Ne İşe Yarar?

Lavanta Yağ Saç Çıkarır mı Uzatır mı Saçta Ne İşe Yarar?
Esansiyel yağlar, sağlığa, saçlara ve cilde sağladığı birçok faydalar dolayısıyla oldukça yaygın olarak kullanılan maddelerdir. Bu yağlar ayrıca, saç uzamasını hızlandırmaları ve değişik nedenlerle oluşan saç kaybını önlemeleriyle de bilinmektedir. Lavanta yağı da, saç ile ilgili problemleri çözmek için kullanılan saça harikulade faydaları olan bu yağlardan biridir. Lavanta yağının, saçınıza sağladığı birçok avantaj vardır. Saç derisini rahatlatıp, kepeği önler ve saç kuruluğunu yok eder. Lavanta yağı ayrıca, kan dolaşımını hızlandırır, saç uzamasını hızlandırır ve saç dökülmesini önler.


Lavanta Yağının Saçlara Faydaları

Lavanta Yağ Saç Çıkarır mı Uzatır mı Saçta Ne İşe Yarar?
Lavanta Yağ Saç Çıkarır mı Uzatır mı Saçta Ne İşe Yarar?

Saç kaybını önler
Saçlara bakım yapar
Saç derisini ve saçları nemlendirir
Saç kırılmasını önler
Bit ve yumurtalarını öldürmeye yardımcı olur
Saç derisinde kan dolaşımını hızlandırıp, yeni saç oluşumu sağlar
Kuru saç derisi, mantar, bakteri ve diğer mikropları önler
Saç kıranı önler
Saçların uzama hızını arttırır
Erkeklerde kelliği önler
Kafa derisine giden kan miktarını arttırır
Mantar önleyici olarak görev yapar
Kepeği önler
Saçların erkek beyazlamasını erteler
Yeni saçların çıkmasına ve saçların uzamasına yardımcı olur.
Saç Dökülmesini Önler

Lavanta esans yağı özellikle saç kıran olmak üzere, saç dökülmelerine karşı çok etkilidir. Saç kıran, vücudun saç foliküllerini reddetmesi sonucu oluşan bir otoimmun hastalığıdır. Yapılan bir araştırmaya göre, saç kıran olup, saçın döküldüğü bölgeye düzenli olarak lavanta yağı süren hastaların %40’ında saçların geri çıkması gözlenmiştir.

Saçın Erken Beyazlamasını Önler

Lavanta esans yağı içerisinde terpene, ketone, ethanol ve aldehyde adı verilen özel kimyasal bileşenler bulundurur. Bu bileşenlerin mükemmel iyileştirme ve terapatik etkileri vardır. Bu bileşenlerin bir çoğunun içerdiği özel antioksidanlar sayesinde, serbest radikallerin sebep olduğu saç beyazlaması sorunu giderilir. Ayrıca düzenli olarak lavanta yağıyla yapılan saç derisi masajı, stresi de azaltarak, saç beyazlamasını önleyebilir.

Saçları Yeniden Çıkarmaya Yardımcı Olur

Lavanta yağı, saç derisinde bulunan çok küçük kan damarlarını çalıştırarak, yeni saç folikülleri üretmeye yardımcı olur ve yeni saç oluşumunu sağlar. Lavanta yağı ile yapılan düzenli saç derisi masajı, yeni saçlar çıkmasına neden olur. Lavanta yağı yalnızca saç çıkartmayla kalmaz, ayrıca denenip, kanıtlanmış bir şekilde saçların daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

Saç Bakımı Yapar

 Çeyrek bardak kurutulmuş lavantayı, iki bardak su ve birkaç damla lavanta yapı ile karıştırıp, kaynatın. Daha sonra saçlarınızı bu karışım ile yıkayın. Bu sayede saçlarınız hem yumuşak ve parıltılı olacak hem de güzel bir kokuya sahip olacaktır.

Saç Kıranı Tedavi Eder

İnsanların saçlarında kel bölgelerin oluşmasına neden olan bir otoimmun hastalığı saç kıran, lavanta yağı ile tedavi edilebilir. 1998 yılında yapılan bir araştırmada lavanta yağınında içlerinde bulunduğu birçok eteri yağın, saç kıran tedavisinde oldukça etkili oldukları bulunmuştur. Birkaç damla lavanta esans yağını, 2 yemek kaşığı cocoba yağı veya başka bir taşıyıcı yağa karıştırın. Bu yağ karışımı ile her gün saç derinize masaj yaparak, yeni saç oluşumu gözleyebilirsiniz.

Kepeği Tedavi Eder

Lanta esans yağının, mantar önleyici özellikleri vardır ve bu sayede kaşınan ve kuruyan saç derisi iyileştirilir. Ayrıca antiseptik ve antimikrop özellikleri sayesinde kepeği kontrol etmek için mükemmel bir yöntemdir.

Saç Bitini Yok Eder

Lavanta yağı saçlarınızı antiseptik özellikleri sayesinde rahatlatır. Düzenli olarak saçlara lavanta yağı ile masaj yapmak, saçlardaki biti, bit yumurtalarını öldürür. Saçlarınızı şampuanlamadan 20 dakika önce, saç ve saç derinize lavanta yağı ile masaj yapmalısınız.

Küçük bir kase içerisine 8-10 lavanta yağı ve 2 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyin.
Bu yağ karışımı ile saçlarınıza ve saç derinize parmak uçlarınız ile nazikçe masaj yapın.
En iyi şekilde faydalanmak için, gece boyunca bırakın.
Sabahına saçlarınızı yıkayın.
Bu yöntemi en az haftada 1 defa uygulayın.
Saç Uzaması İçin Lavanta Yağı Kullanımı

Küçük bir kase içerisine 1 tatlı kaşığı lavanta yağı ile 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı koyun.
Bu yağ karışımı ile saç derinize masaj yapın.
Saçlarınızı sarıp, gece boyunca bekletin.
Sabahına hafif bir şampuan ile saçlarınızı yıkayın.
Bu yöntemi birkaç ay boyunca, haftada 2 defa uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder