Küresel Isınma Hakkında Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Küresel Isınma Hakkında Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Küresel Isınma Hakkında Kompozisyon

Küresel ısınma çeşitli nedenler ile dünya yüzeyi ve denizlerdeki sıcaklık artışıdır. Isı tutulmasına neden olan ve insanlar tarafından atmosfere salınan sera gazları küresel ısınmaya neden olur. Sera etkisi olarak adlandırılan olay, karbondioksit, metan ve su buharı içeren güneş ışınları ile ısınan dünyanın bu gazların atmosferde tutulmasıdır. Gazların tutulması ve miktarının artması ısınmaya neden olur.


Fosil yakıt tüketimi, ormanların yok edilip doğal bitki örtüsünün bozulması, tüketim sonucu karbondioksit, metan gibi gazların daha çok ortaya çıkması ve atmosferde birikmesi küresel ısınmanın belli başlı nedenlerindendir.

Küresel Isınma Hakkında Kompozisyon
Küresel Isınma Hakkında Kompozisyon

Önlem alınmadığı sürece ısınma tüm dünya adına korkulacak boyutlara ulaşmaktadır. Alınacak basit ama önemli önlemler ile ısınma tam olarak durdurulamasa bile yavaşlatılabilir. 

Ağaç dikiminin yaygın hale gelmesi, teknolojik aletlerin doğaya zarar vermeyecek hale getirilmesi veya o şekilde üretilmesi, kentleşmenin durdurulması, hızlı nüfus artışının önlenmesi, sanayinin zarar vermeyecek şekilde yapılandırılması, su, elektrik tüketimi denetim altına alınıp israftan kaçınılması, çevrenin temiz tutulup, doğanın korunması alınabilecek tedbirler arasındadır.

Küresel ısınmanın devam etmesi demek, buzulların erimesi, deniz suyunun yükselip karaların küçülmesi, kasırga, sel, taşkın gibi afetlerin meydana gelmesi, çölleşme, kuraklık, mevsim dengesizlikleri, bitki ve hayvan türlerinin azalması veya yok olması anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder