Kırmızı Mavi Sarı Pembe Yeşil Mor Turuncu Gıda Boyası Tarifleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2018

Kırmızı Mavi Sarı Pembe Yeşil Mor Turuncu Gıda Boyası Tarifleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kırmızı Mavi Sarı Pembe Yeşil Mor Turuncu Gıda Boyası Tarifleri

Kırmızı Mavi Sarı Pembe Yeşil Mor Turuncu Gıda Boyası Tarifleri
Gıdalara renk vermek üzere satılan maddelere gıda boyası denir. Maalesef piyasada satılan gıda boyalarının çoğunda zararlı kimyasallar bulunmaktadır. Peki evde kendi gıda boyanızı yapmaya ne dersiniz? İşte kırmızı, sarı, mavi, mor, pembe, turuncu, yeşil gıda boyası tarifleri


Kırmızı Gıda Boyası Tarifi

Kırmızı Mavi Sarı Pembe Yeşil Mor Turuncu Gıda Boyası Tarifleri
Kırmızı Mavi Sarı Pembe Yeşil Mor Turuncu Gıda Boyası Tarifleri

Malzemeler

1 adet kırmızı pancar
1 su bardağı su
Yapılışı: Pancarları suda iyice yıkayıp kabukların soyun. Pancarları dört parçaya bölün, ardından bir su bardağı suya atıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan pancarları blendırdan geçirin ve tel süzgeçle suyunu süzün. Pancar suyu soğuduktan sonra buz kalıplarına döküp buzlukta dondurun, buzdolabı poşetine koyup dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kalan posaları ziyan etmemek için kek yapımında kullanabilirsiniz. Dilerseniz buz kalıplarında donduktan sonra kalıptan çıkarıp, buzdolabı poşetlerine yerleştirebilirsiniz.

Yeşil Gıda Boyası

Malzemeler

10-15 yaprak ıspanak (ıspanak yeşil ve sararmamış olmalı)
1 bardaktan az su
Yapılışı: Ispanakları iyice yıkayın, bir bardaktan biraz az miktarda suya koyup haşlayın. Yumuşayan ıspanakları blendırdan yahut robottan geçirin, soğumaya bırakın. Ispanaklar soğuduktan sonra buz kalıplarında dondurun. Dilediğinizde ihtiyacınız kadarını çözdürüp kullanabilirsiniz.

Turuncu (Kavuniçi Gıda Boyası Tarifi)

Malzemeler

3 adet havuç
2 su bardağı su
Yapılışı: Havuçları hafifçe soyun ve üç dört parçaya kesin. Küçük bir tencereye 2 su bardağı su ve doğradığınız havuçları atıp 20 dk kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumuşayan havuçları blenderdan geçirip buz kalıplarına dökün. Dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. Dilerseniz buz kalıplarında donduktan sonra kalıptan çıkarıp, buzdolabı poşetlerine yerleştirebilirsiniz.

Sarı Gıda Boyası Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı blenderda, robotta yahut rende ile püre haline getirilmiş mango
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Yapılışı: Mango blenderdan yahut robottan geçirip yarım su bardağı püre haline getirilmiş mango elde edin. Püre haline getirdiğiniz mango ile toz zerdeçalı karıştırın. Buz kalıplarına dökün. Dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. Dilerseniz buz kalıplarında donduktan sonra kalıptan çıkarıp, buzdolabı poşetlerine yerleştirebilirsiniz.

Pembe Gıda Boyası Tarifi

Malzemeler

3 adet orta boy pancar
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Katı meyve sıkacağında 3 adet orta boy pancarın suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa pancarı blenderda yahut robotta püre haline getirip süzgeçten geçin, bu şekilde de suyunu çıkarabilirsiniz. Bu suya 3 yemek kaşığı toz şeker katıp küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra tencereye bir paket kabartma tozu ekleyin. Elde ettiğiniz boya koyu olursa, su ilave edebilirsiniz. Buz kalıplarına dökün. Dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. Dilerseniz buz kalıplarında donduktan sonra kalıptan çıkarıp, buzdolabı poşetlerine yerleştirebilirsiniz.

Mavi ve Mor Gıda Boyası Yapma Tarifi

Malzemeler

1 büyük boy mor lahana
5 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 cam kavanoz
Yapılışı: Mor lahanayı 6-7 parça halinde kesin. Tencereye 3 bardak su ve kestiğiniz lahanaları atıp. 40 dk pişirin. Haşlanan lahanaları süzgeç yardımıyla suyunu süzün. Bu su bizim mor gıda boyamız oldu. Buz kalıplarına doldurup buzluğa kaldırın.

Mavi renk  elde etmek için; Süzdüğünüz lahanaları tekrar aynı tencereye alın ve bu sefer 2 su bardağı su ekleyin. Yine orta ateşte bu sefer 12-13 dk kadar haşlayın tekrar aynı şekilde süzün. Lahanaları ayırın. Çıkan suyu tekrar tencereye boşaltın ve kısık ateşte ocağa alın. İçine yavaşça kabartma tozu ekleyin ve bir yandan karıştırın.

Koyu mavi renk isterseniz yarım paket, turkuaz mavi isterseniz 1 paket kabartma tozu ekleyin. Birkaç dk daha pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Buz kalıplarına koyup buzluğa kaldırın. Dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. Dilerseniz buz kalıplarında donduktan sonra kalıptan çıkarıp, buzdolabı poşetlerine yerleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder