Krank mili nedir, nasıl çalışır - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 28, 2018

Krank mili nedir, nasıl çalışır

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Krank mili nedir, nasıl çalışır 

krank mili
Pistonun doğrusal olan hareketini dairesel dönme hareketine çeviren motor elemanına krank mili denmektedir. Çelik veya Sfero-dökme demir kullanılarak üretilen krank mili, yekpare yani tek parça olarak imal edilir. Dökme işlemi yapılan malzeme kalıptan çıkarıldıktan sonra dövme ve sertleştirme işleminden geçirilir. Asıl şeklini alan malzemenin pürüzlü kalan yüzeyleri özel taşlama işleminden geçirilerek parlatılır. Bunun amacı, biyel mekanizmasının pürüzsüz ve düzgün bir yüzeyde hareket edebilmesini sağlamaktır.


Krank mili sağlam ve esnek bir yapıda olmalıdır. Bunun nedeni, milin herhangi bir zorlanma ile karşılaşması durumunda çatlayıp kırılmasının önüne geçmektir. Mevcut küçük miller de yine dökme işlemi ile üretilerek aynı aşamalardan geçirilir. Büyük krank milleri de dövme ve sertleştirme işleminden geçirilmekte, muylular vasıtası ile gerçek açısal sapmalar kazandırılır. En son olarak tesviye işlemleri yapılarak üretim tamamlanır.

Krank mili nedir, nasıl çalışır
Krank mili nedir, nasıl çalışır 

krank mili nasıl çalışır

Nasıl çalışır?

Krank mili, pistonlardan aldığı doğrusal hareketi dairesel harekete devşirerek tekerleklere aktarılan tüm gücün kendisi üstünden alınmasını sağlar. Krank miline bağlı olan trigel kayışı ile eksantrik miline hareket sağlanırken, ayrıca bağlı bulunan volan mekanizması ile de motorun boştaki momentinin korunması sağlanır. Disk şeklindeki volan hareketi sayesinde momentum meydana getirir ve pistonlardan güç aktarılmadığı zamanlarda, diğer deyişle yanma işlemi olmadığında motorun momentumunu korur. Krank milinin sürtünen yüzeyleri milin içine açılmış olan yağ kanallarından faydalanılarak yağlanır. Yağ filminin gereğinden fazla kalın ya da ince olması istenmez. Belli bir oranda en uygun kıvamda olması gerekmektedir. Buradaki amaç sürtünmeyi önleyerek aşınmanın önüne geçmektir.

Krank mili; ana yatak ve biyel muyluları, kaldıraç kolları, denge ağırlıkları ve flanş’tan oluşmaktadır. Motorların en önemli parçası olan krank mili, aynı zamanda da en pahalı parçasıdır. Hasar alması halinde tamiri mümkün değildir ve değiştirilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder