Kitle İletişimi İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Kitle İletişimi İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kitle İletişimi İle İlgili Kompozisyon

Kitle iletişimi, psikoloji, sosyoloji, siyaset, ekonomi gibi sosyal ve davranış bilimlerine göre yeni bir alandır. Kitle iletişimi geniştir ve sadece bir gruba değil; yerel ve uluslar arası topluluklara da seslenir.


Kitle iletişiminde izleyici kitle, kimliği olmayan bir topluluktur yani okul, dernek, iş yeri gibi toplumsal kimlikleri birleştiren özellikleri içermez. 

Kitle İletişimi İle İlgili Kompozisyon
Kitle İletişimi İle İlgili Kompozisyon

İzleyici ile olan iletişim ise tek yönlüdür. İzleyicinin yanıt verme olasılığı iletişime karar verenlerin düzenlemesiyle gerçekleşir. Mesela bir televizyon programına stüdyoda izleyici olarak katılabilmek, iletişimi düzenleyenlerin kararıdır, izleyicilerin değil. Kitle iletişiminde görüş bildirmek, iletişimin denetlenmesiyle ilgilidir.

Basın, radyo, televizyon gibi kitle iletişim araçları toplumsal iletişimi güçlendirdi. Bu araçlar kitlesel boyutta haberleşmeyi sağladığı gibi, dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen olaylardan da anında haberimiz olmasını sağladı ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Sadece haberleşmek değil, eğlence gibi bir hizmet de vermektedir. Diziler, filmler, yarışma programları yayınlayarak halkın ilgi alanlarına da hitap etmektedir.

Yaşamın önemli bir parçası haline gelen kitle iletişimi, toplum hayatında yüksek bir değer kazanmıştır. Özellikle geniş kitlelere seslendiği için önemli olan kitle iletişim araçları iletişimin önemli bir parçası haline gelmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder