Kişisel Gelişim İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Kişisel Gelişim İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kişisel Gelişim İle İlgili Kompozisyon

Araştırma ruhuna sahip kişiler, kişisel gelişimci olarak tanımlanır. Bilgi, eğitim, yaşam koçluğu ve danışmanlık kişisel gelişime katkı sağlar.


Kişisel gelişim, yaşama sanatının ayrılmaz bir parçasıdır. Özgüven, bireysellik, yaşamda aktif rollerde yer almak açısından da önemlidir.Kişisel gelişim, bireyin beyin fırtınası yapmasını sağlar ve kendini geliştirmesine katkıda bulunur.

Kişisel Gelişim İle İlgili Kompozisyon
Kişisel Gelişim İle İlgili Kompozisyon

Travmalar, psikolojik sorunlar da kişisel gelişimde etkin rol oynarlar. Bu gibi durumlar bireyin iletişimde yetersizliğine, inançları doğrultusunda halüsinasyon görmesine neden olabilir. Bu açıdan danışmanlık, kişisel gelişimin önemli bir parçasıdır.

Kişisel gelişim, önce insanın kendisini keşfetmesiyle başlar. Dünyanın değişmesini istiyorsak, önce biz değişmeliyiz. İnsanların sabit düşüncelerini değiştirmek, yeni fikirlerin kabul görmesi için, ilk adımı bireyin atması gerekir. Kişisel başarı ve toplumsal huzur da karşılıklı saygı ve hoşgörüden kaynaklanır.

Kitap okumak ve geniş bir genel kültür yelpazesine sahip olmak, kendimizi geliştirmemize katkıda bulunur. Tabii ki sadece okumak da tek başına yeterli değildir. Kişilik de bireyin gelişmesinde önemli bir paya sahiptir. Çünkü kişilik bireyi diğer insanlardan ayıran, kendine özgülüklerin bir birleşimidir. Kimimiz dışa dönük, kimimiz içe dönük, kimimiz sinirli, kimimiz ise, sakinizdir. İşte bu farklıklar, kişiliği meydana getirir. Bu nedenle kişisel gelişim için kişilik de önemli bir unsurdur.

Kişisel gelişim, sıradanlıktan sıyrılmaktır. Bu da kişinin kendi olmasıyla mümkündür. Unutmayın ki; zaman çok hızlı geçiyor ve kendiniz olmak için pek de fazla zamanınız yok. Johann Lavater’in de dediği gibi, “Kendimizi incelersek, büyük bir güce sahip olduğumuzu; ama bunu fark edemediğimizi görürüz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder