KETINEL 300 mg Film Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 09, 2018

KETINEL 300 mg Film Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

KETINEL 300 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi  Ketiapin fumarat’tır. KETINEL 300 mg Film Tablet, beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir ilaçtır. Şizofreni (dış dünyadan kendini soyutlama, kendini yalnız hissetme, halüsinasyonlar görme, gerçeklerden uzaklaşma, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma,zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı ile belirtili duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali)  idame tedavisinde ve nükslerin önlenmesinde;  bipolar bozuklukların eşlik ettiği manik atakların (normalden daha az uyuma, normalden daha konuşkan ve gergin olma, aşarı heyecanlı olma, ara sıra depresyon  dönemleri yaşama, suçluluk duygusu, iştahsızlık, enerji kaybı, uykusuzluk hissetme ile belirti gösteren duygudurum bozukluklarının görüldüğü psikiyatrik rahatsızlık ) tedavisinde ve majör depresif  atakların tedavisinde  diğer antidepresan ilaçlarla tedaviye yanıt alınamayan durumlarda kullanılır.


KETINEL 300 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
Beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir ilaçtır. Şizofreni tedavisinde ve bipolar bozuklukların eşlik ettiği manik atakların ve  majör depresif  atakların tedavisinde kullanılır.

KETINEL 300 mg Film Tablet
KETINEL 300 mg Film Tablet

Bunama ile ilgili  rahatsızlıkların tedavisi için bu ilaç kullanılmaz. Çünkü yaşlılarda bu ilacın kullanımı  ani ölüm, zatürre ve kalp yetmezliğine sebep olabilir.

İlk kez antidepresan kullanan kişilerde intihara yeltenme söz konusu olduğundan özellikle 24  yaş altı kişilerde bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra 1-2 hafta doktor gözetiminde bulunulmalıdır.

Yüksek tansiyon; kalp ritm bozukluğu; geçmişte kalp krizi veya felç öyküsü;  prostat büyümesi ve idrar yapma problemi;  göz tansiyonu hastalığı;  kemik iliği hastalığı; aile geçmişinde veya kişisel şeker hastalığı; nöbetler ve epilepsi; karaciğer hastalığı  ve böbrek hastalıklarından herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz.

Eğer şeker hastası iseniz ilacın kullanımı sırasında kan şekerinizi düzenli aralıklarla kontrol ettiriniz. İlacın kullanımı kan şekerinizin yükselmesine sebep olabilir. Susama isteği, idrar yapımında artış, aşırı açlık, halsizlik gibi kan şekerinizin yükseldiğini işaret eden belirtiler var ise doktorunuza başvurunuz.
İlacın kullanımı düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, araba veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
Doktorunuza danışmadan ilaç kullanımını durdurmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz.
İlacı kullanırken kesinlikle alkol almayınız. Alkol ilacın yan etkisi olan baş dönmesi ve uyuşukluk halini daha da arttırabilir.
Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde bu ilacı doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

KETINEL 300 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tercihen yemeklerle birlikte veya öğün aralarında alınabilir.
İlacın Olası Yan Etkileri
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
Uyuklama, baş dönmesi, göz kararması, ağız kuruluğu, yorgunluk hali, halsizlik, kabızlık, hazımsızlık, kalp atışlarında hızlılık , çarpıntı ve iştah artışı en yaygın görülen yan etkilerdendir.
İlaç Etken Maddesi: Ketiapin fumarat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder