KARMIZOL IM/IV Ampul - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

KARMIZOL IM/IV Ampul

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

KARMIZOL IM/IV Ampul

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Metamizol sodyum’dur. KARMIZOL IM/IV Ampul, ağrı kesici, ateş düşürücü ve spazm (kasılma) çözücü bir ilaçtır. Tümör ağrıları, ameliyat sonrası görülen ağrılar; şiddetli böbrek ağrıları, alt idrar yolları ve safra yollarındaki  ağrılar, kas-iskelet sistemi ağrıları, mide ve bağırsak kanallarındaki ağrılar ile ile ilgilidir. Çok şiddetli veya dirençli ağrılarda ve ateşli durumlarda kullanılır.


KARMIZOL IM/IV Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
Tümör ağrıları, ameliyat sonrası görülen ağrılar; şiddetli böbrek ağrıları, alt idrar yolları ve safra yollarındaki  ağrılar, kas-iskelet sistemi ağrıları, mide ve bağırsak kanallarındaki ağrılar ile ile ilgilidir. Çok şiddetli veya dirençli ağrılarda ve ateşli durumlarda kullanılır.

KARMIZOL IM/IV Ampul
KARMIZOL IM/IV Ampul

Hafif ağrıların tedavisinde kullanılmamalıdır.
İlacın kullanımı sırasında nabızda artış, kol ve bacaklarda soğukluk hissi, soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü, yüzde şişkinlik, kaşıntı, kalp bölgesinde basınç hissi gibi şok belirtilerinden herhangi birisi ya da birkaçı görüldüğünde acilen doktora haber verilmeli ve hasta doktor gelene kadar baş aşağı pozisyonunda yatırılmalı ve solunum yolları açık tutulmalıdır.

Eğer doğuştan glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliği, kemik iliğinde fonksiyon bozukluğu,  kan yapımında bozukluk veya kan pıhtılaşması öyküsü, astım, saman nezlesi ile birlikte görülen kronik solunum yolu enfeksiyonu; besin maddelerine, kürklere, saç boyalarına veya koruyucu maddelere alerji; kronik kurdeşen;  durumlarından herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız.
İlacın kullanımı sırasında idrar renginde kızarıklık, kırmızılık olabilir; bu durum zararsız olup ilacın metabolizmasına ait bir ürününün vücuttan atılımından kaynaklanmaktadır.

İlacın kullanımı sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes darlığı, konuşma bozukluğu, görme veya denge problemleri gibi kalp ya da dolaşım problemi belirtileri olan durumlardan herhangi birisiyle karşılaşırsanız derhal acil servise başvurunuz.

3 aylıktan küçük ya da 5 kg dan küçük bebeklerde kullanmayınız.
Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

KARMIZOL IM/IV Ampul’ün Kullanım Şekli :
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
Bu ilaç, kas içine veya damar içine  uygulanır. İlacın uygulaması dikkat gerektirdiğinden bir sağlık profesyonelinden yardım almalısınız. 3 ay ile 11 ay arası bebeklerde damar içinden uygulanmamalıdır.
İlacın Olası Yan Etkileri :
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
İdrarda kırmızı renklenme ve uygulama bölgesinde ağrı yaygın görülen yan etkidir.
İlaç Etken Maddesi: Metamizol sodyum

İlaç Marka İsmi: KARMIZOL IM/IV Ampul

KARMIZOL IM/IV Ampul İlaç Prospektüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder