KAPTORIL 50 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 09, 2018

KAPTORIL 50 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

KAPTORIL 50 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Kaptopril’dir.  KAPTORIL 50 mg Tablet, kan damarlarını daraltarak tansiyonu yükselten,   anjiyotensin II  adlı maddenin üretimini durdurur. Böylece damarlar genişler ve kan akışı verimli hale gelir. Bu da kalbin kan pompalamasını kolaylaştırır, çalışma yükünü azaltır.  KAPTORIL, orta ve ağır derecedeki hipertansiyon (yüksek tansiyon),  konjestif  kalp yetmezliği ve kalpte görülen belirli işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır.


KAPTORIL 50 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
 KAPTORIL, orta ve ağır derecedeki hipertansiyon (yüksek tansiyon),  konjestif  kalp yetmezliği ve kalpte görülen belirli işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

KAPTORIL 50 mg Tablet
KAPTORIL 50 mg Tablet

Eğer karaciğer, böbrek veya kalp ile ilgili problemleriniz varsa ya da kalp kapakçığı ile ilgili bir hastalığınız varsa veya diyalize giriyorsanız ya da şeker hastalığınız varsa, ateş veya boğaz ağrısı gibi bir enfeksiyonunuz varsa, kan basıncınız düşükse, kusuyorsanız, yakın zamanda fazla miktarda kustuysanız veya ishalseniz;  KAPTORIL ‘i  kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz ve kullandığınız tüm ilaçları  söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile,  KAPTORIL ‘in kullanımına devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.
 KAPTORIL ‘in kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.
Oturur veya yatar durumda iken ayağa kalkarken hızlı hareket etmekten kaçınınız. Hızlı bir şekilde doğrulmak veya ayağa kalkmak baş dönmesine sebep olabilir. Yavaşça ve tutunarak kalkmaya özen gösteriniz.
Eğer tedaviniz sırasında, sürekli kusma, ishal veya aşırı terleme varsa acilen doktorunuza başvurunuz İshal, kusma ve aşırı terleme vücutta aşırı su kaybı yaratabileceğinden bu durum düşük tansiyona ve elektrolit dengesizliğe sebep olabilir.
Tedaviniz sırasında alkol almaktan sakınınız. Alkol  kan basıncınızın daha da düşmesine, başınızın dönmesine sebep olabilir.
Kullanımı nadiren de olsa baş dönmesine sebebiyet verebileceğinden,  araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız  KAPTORIL ‘i kullanmayınız. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve kullanımını durdurmalısınız. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Emzirme döneminde de kullanılmamalıdır.

KAPTORIL 50 mg Tablet’in Kullanım Şekli :
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
İlacın her dozunu yemeklerden bir saat önce alınız. Her gün aynı saatlerde  almaya özen gösteriniz.
İlacın Olası Yan Etkileri
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ağız kuruluğu, ishal, kabızlık, kuru ve tahriş edici öksürük, baş dönmesi, uyku bozukluğu, tat alma bozukluğu, deride kaşıntı ve döküntü yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi:  Kaptopril
İlaç Marka İsmi: KAPTORIL 50 mg Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder