KALMET 500 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

KALMET 500 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

KALMET 500 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi  Parasetamol‘ dür. KALMET 500 mg Tablet, hafif ve orta dereceli ağrı ve ateş durumlarında kullanılan ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. KALMET, soğuk algınlığı  ve gribal enfeksiyonlara bağlı ateş, üşüme, boğaz ağrısı, vücut kırıklığı gibi hastalık belirtilerinin giderilmesinde ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak;  migren, baş ağrısı, diş ağrısı, diş çekimi sonrası ağrılar, vücut kırıklığı, eklem ağrıları, romatizmal ağrılar, kas ağrısı, bel-sırt-boyun ağrısı gibi akut kas ve iskelet sistemi ağrıları, kireçlenmeye bağlı ağrılar ile kas ve eklemlerde incinme/burkulma ve zedelenmeye bağlı ağrılar ve bayanlarda adet dönemi (dismenore)  ağrılarında ağrı kesici olarak kullanılır. Kullanımı 12 yaş ve üzeri çocuklar, gençler ve yetişkinler içindir.


KALMET 500 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.
KALMET, hafif ve orta dereceli ateş ve ağrının kısa süreli tedavisinde kullanılır.
Parasetamol içeren başka bir  ilaç veya diğer ağrı kesicilerle birlikte kullanmayınız.
Doktor tavsiyesi olmadan 3 ardışık  günden daha uzun süre kullanmayınız. Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.

KALMET 500 mg Tablet
KALMET 500 mg Tablet

•3-5 gün içerisinde ağrı veya ateşin azalmaması ya da yeni rahatsızlık belirtilerinin ortaya çıkması halinde ilacın kullanımını kesip, doktorunuza başvurunuz.

Eğer şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa; kullanmayınız.

Bazı durumlarda KALMET Tablet kullanımı özel dikkat gerektirir. Eğer astımda dahil olmak üzere herhangi bir akciğer hastalığınız veya kalp hastalığınız varsa ya da  kemik iliğinin fonksiyon bozukluğu, orta şiddette böbrek hastalığı veya alkol kullanıyorsanız ya da alkol kaynaklı karaciğer hastalığı, karaciğer enzimlerinde yükselme (Gilbert sendromu), şeker hastalığınız veya kansızlık  ya da kan hücreleri ile ilgili bir hastalığınız varsa; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
Çocuklarda ve yetişkinlerde tekrarlayan, 3 günden fazla süren ve 39,5 oC’den yüksek ateş tedavisinde doktora danışmadan kullanılmamalıdır.

Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkollü içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
Kullanımı nadiren de olsa baş dönmesi ve uyuşukluğa sebebiyet vereceğinden araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
• 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
Hamilelik  ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

KALMET 500 mg Tablet’in Kullanım Şekli :
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.
12 yaş ve üzeri çocuklar ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: Günde 4 veya 6 saat ara ile 1 ya da 2 tablettir.

•24 saatte 8 tabletten fazla kullanılmamalıdır.
İlacın Olası Yan Etkileri
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
Bulantı, kusma, hazımsızlık, gaz, karın ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi, uyku hali, üst solunum yolu hastalık belirtileri, yüz ödemi  yaygın görülen yan etkilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder