Kabızlıkla İlişkili Baş Ağrıları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 04, 2018

Kabızlıkla İlişkili Baş Ağrıları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kabızlıkla İlişkili Baş Ağrıları 

Hiç kabızlığa bağlı baş ağrıları yaşadınız mı? Eğer yaşadıysanız ne kadar kötü olabileceklerini biliyorsunuz demektir. Bu baş ağrılarına neyin sebep olduğunu ve bu durumu nasıl yönetebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.


Peki, kabızlıkla ilişkili baş ağrıları gerçek mi yoksa birlikte oluşmaları bir tesadüf mü? Eğer kronik kabızlıktan müzdarip insanlara sorarsanız, baş ağrısı ve kabızlığın birlikte meydana gelmelerinin tesadüf olmadığını kesinlikle söyleyeceklerdir! Aslında biri diğerine neden olmaktadır. Bağırsak hareketleri olmadan geçen gün sayısı arttıkça baş ağrıları da o kadar kötü olmaktadır. Kabızlık tarafından uyarılan baş ağrıları hakkında konuşmak gerekirse, bu ağrılar keskindir ve genellikle şakaklarda ve alında hissedilmektedir. Bazen bu baş ağrıları o kadar şiddetli olabilir ki; bir şeyler okumaya ya da seyretmeye çalıştığınızda, gözlerinizi açık tutmak bile zorlaşıyor! Şakaklar ve alnın yanı sıra ağrı, çenenize ve kulaklarınızın arkasına kadar yayılabilir bu durumda şakaklarınıza sivri uçlar batıran ağır demir bir kask giyiyormuş gibi hissedersiniz.

Kabızlıkla İlişkili Baş Ağrıları

Kabızlık ve Baş Ağrısı Arasında Bir Bağ Var Mıdır?

Kesinlikle! Eğer 4 ile 7 gün arasında devam eden bir kabızlık dönemi geçirdiyseniz mutlaka gün içinde kafanızda o ağırlık hissini yaşamışsınızdır. Peki, neden kabızlık baş ağrısına neden oluyor? Her gün vücudunuzdan atılan dışkı, gün içinde tükettiğimiz besinlerden vücudun ihtiyacı olan tüm gerekli besin değerlerini ve yararlı maddeleri aldıktan sonra kalan atık maddelerden oluşmaktadır. Her gün evden dışarı çıkardığımız çöpe, çöp kamyonu bir kaç gün gelmeyecek olsa ne olacağını düşünün. Tüm mahalleyi pislik ve kötü koku kaplardı. Sadece bu da değil, her geçen gün daha fazla çöp birikmeye devam eder ve orada kalan bakterilere katkıda bulunurdu. Depolama alanlarına boşaltılan tüm bu çöplere benzer şekilde, vücut içindeki bu pis atık, genel bir huzursuzluk duygusuna neden olan çok sayıda zararlı gaz ve kimyasal toksin yayıyor. Bu gazlar yükselir ve kafa içine yayıldığında toksik baş ağrılarına neden olur.

Kabızlık aynı zamanda vücudun yeterince su almadığının da bir göstergesidir ve biliyoruz ki dehidratasyon da baş ağrılarına neden olmaktadır. Vücuttan atılamayan bu katı dışkı, bağırsak duvarlarından çekebildiği tüm suyu da emerek vücudun daha da susuz kalmasına sebep olmaktadır. Tüm bunlar da baş ağrılarını daha da kötüleştirmektedir.

Kabızlık ile İlişkili Baş Ağrılarının Tedavisi Nedir?

Kabızlık kaynaklı baş ağrılarından kurtulmanın en iyi yolu, tüm bu sıkıntının temelini oluşturan kabızlıktan kurtulmaktır. Kabızlık ve onunla ilişkili baş ağrılarından kurtulmanızı sağlayacak pek çok yöntem bulunmaktadır. Mango, papaya, portakal, böğürtlen ve incir gibi meyveler kabızlığın mükemmel rahatlatıcısıdır. Tam tahıllı ürünler, fıstık, fındık, baklagiller gibi lif bakımından zengini gıdalar yemek bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. Yeterli miktarda su içmek çok önemlidir çünkü çoğu vakada kabızlık yetersiz su tüketimi nedeni ile gerçekleşmektedir. Lifli gıdalar tükettiğiniz zaman su içmek özellikle çok önemlidir çünkü bağırsaklara ulaşan diyet lifleri bol miktarda su emmektedir. Bu durumda lifli gıdalarla beslenip yeterince su içmezseniz, sadece durumunuzu kötüleştirirsiniz. Kabızlığı hızlı çözmek için bir doktor gözetiminde magnezyum takviyeleri kullanabilirsiniz. Kabızlıktan kurtulduğunuzda baş ağrılarınızda çözülecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder