Hpv Virüsü Elma Sirkesi Tedavisi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 25, 2018

Hpv Virüsü Elma Sirkesi Tedavisi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hpv Virüsü Elma Sirkesi Tedavisi

Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan olan ve çoğunlukla zararsız olan HPV virüsünün en önemli belirtilerinden biri genital bölge siğilleridir. Elma sirkesi bu siğillere evde uygulayabileceğiniz basit bir çözüm olabilir.


Elma sirkesi içerdiği salisilik asit ve asetik asit sayesinde Hpv virüsünün sebep olduğu siğillere iyi gelir. Kötü kokuya ve kaşıntıya sebep olabilen bu siğillere karşı çeşitli tedaviler olsa da elma sirkesi doğal bir çözüm olarak tercih edilmekte ve bazı hastalar tarafından önerilmektedir.

Hpv Virüsü Elma Sirkesi Tedavisi
Hpv Virüsü Elma Sirkesi Tedavisi

Not: Elma sirkesinin Hpv virüsüne karşı tedavi olarak kullanılabileceğini iddia eden bilimsel bir çalışma bulunmasa da bazı hastalar tecrübelerinde bu yöntemin şikayetlerini azalttığını ve bazen tamamen tedavi ettiğini söylemektedir.

Hpv Virüsünü Elma Sirkesi ile Tedavi Etme Yöntemleri
Siğil Bölgesini Temizleme
Siğillerin olduğu bölgeyi iyice temizleyin. Bunun için pamuğa birkaç damla kolonya damlatıp, fazla bastırmadan silebilirsiniz.

Sirkenin Uygulanması
Pamuğa batırdığınız elma sirkesini siğillerin olduğu bölgeye uygulayın. Yumuşak bir diş fırçası ya da kulak temizleme çubuğu da kullanabilirsiniz.

Bekleme ve Temizleme
10 dakika bu şekilde bekledikten sonra kuru bir bezle silin.

Sıklık
Bu yöntemi haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Muhtemel Yan Etkiler
Elma sirkesinin içindeki asit siğilin kabarmasına ve titreşmesine neden olacaktır. Bu da özellikle hassas olan genital bölgede siğilin büyüklüğüne ve kişiden kişiye değişen acıya sebep olabilir. Farklı hastalar acının birkaç saat ila birkaç gün sürebileceğini ifade etmişlerdir. Bazıları acının hemen geçtiğini tecrübe ederken kimisi acının gece rahat uyku uyumalarını engellediğini bildirmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder