Evde Sağlıklı Nutella Yapımı Resimli Tarif - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2018

Evde Sağlıklı Nutella Yapımı Resimli Tarif

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Evde Sağlıklı Nutella Yapımı Resimli Tarif

Evde Sağlıklı Nutella Yapımı Resimli Tarif
Nutella hepimizin özellikle kahvaltılarında severek yediği bir tatlıdır. Nutelladan bulunan palm yağının sağlığa pek çok zararı vardır. Evde palm yağsız nutella nasıl yapılır? makalemizde, evinizde güvenle yapıp huzurla yiyebileceğiniz nutella tarifine verdik. Evde nutella yapımı için 3 tariften dilediğinizi deneyebilirsiniz.



2 su bardağı fındık
1 su bardağı hindistan cevizi şekeri (internet sitelerinden temin edebilirsiniz)
1 su bardağı kakao tozu
1.5 yemek kaşığı vanilya ekstresi
Bir tutam tuz
2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
soya lesitini

Evde Sağlıklı Nutella Yapımı Resimli Tarif
Evde Sağlıklı Nutella Yapımı Resimli Tarif

Fındıklara ayçiçek yağı katıp, blenderdan yahut robottan geçirin. İçine hindistan cevizi şekeri katıp, blenderdan geçmeye devam edin, karışım yoğunsa içine 1 yemek kaşığı daha ayçiçek yağı katabilirsiniz. Kakao tozunu karışıma yavaşça katıp, karıştırmaya devam edin. Tuz ve aşağıda tarifini verdiğimiz alkolsüz vanilya ekstresi katın, Bu noktada karışım, pürüzsüz kremsi ve parlak olmalıdır. Bir kaşık veya bıçak daldırdığınız zaman biraz kalın hissederseniz, bir yemek kaşığı veya iki veya daha fazla ayçiçek yağını katın ve harmanlayın. Son olarak 1 yemek kaşığı soya lesitini katarak orijinal nutella tadını yakalayabilirsiniz.

Evde nutella yapım 2. tarif
1 paket bitter çikolata(80 gr)
1, 5 su bardağı fındık
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
Yarım çay kaşığı vanilya
1 paket sütlü çikolata
Fındıklar tavada yahut fırında kavrulur. Çikolatalar benmari usulü eritilir. Fındıklar sıcak sıcak robottan çekilir. Arada kaşıkla kenarları alınıp tekrar çekilir. Pürüzleri gidince pudra şekeri eklenip robottan çekmeye devam edilir. Kakao ve vanilya da eklenip karıştırıldıktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatalar eklenip karıştırılır. Cam kaseye koyulur. 

Evde nutella yapımı 3. tarif
2 yemek kaşığı şeker
2 silme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
4 silme tatlı kaşığı kakao
6 yemek kaşığı süt
1 su bardağı yakın fındık
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket vanilya
Tereyağı şeker ve unu bir tavada şeker ve tereyağı eriyene kadar az kavuruyoruz. çok kavurmayın yanmasın. Soğuyunca robotun hızlı kısmında çeviriyoruz fındıkları ekleyip fındıklar krema gibi olana kadar çeviriyoruz sonra sütü ekleyip tekrar çeviriyoruz daha sonra sırayla pudra şekeri vanilya kakaosunu ekleyip her birini eklediğimizde çevirmeye devam ediyoruz. Nutella hazır

Palmiye yağı ile ilgili yapılan araştırma sonucu 2016 yılında Avrupa Gıda Standartları Ajansı (EFA), 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklamıştı.

Dünya devine büyük şok! Raftan indiriliyor

Dünya sağlık Örgütü’nün aralarında bulunduğu sağlık otoriteleri riske dikkat çekmiş ancak gıdalarda kullanılmasına bir kısıtlama getirmemişti. Hazırlanan bir raporunun ardından İtalya'da baskı arttı ve Coop süpermarket zinciri ve unlu mamuller üreticisi Barilla ürünlerinden Palmiye yağını çıkardı.

Ferrero şirketi ise lezzetinin değişeceği gerekçesiyle dünyaca meşhur Nutella isimli çikolata-fındık ezmesi ürününde palmiye yağını kullanmaya devam etti ama İtalya’daki satışlarının son 12 ayda yüzde 3 düşmesi üzerine palmiye yağını savunan reklâm kampanyaları düzenlemeye başladı.

BASKILARIN ARDINDAN RAFLARDAN İNDİ
Nutella Ferrero’nun en önemli ürünü, şirketin senelik 10 milyar Avro’yu bulan satışlarının beşte biri Nutella’dan geliyor. CNN Türk'te yer alan habere göre Unilever ve Nestle gibi gıda üreticileri de palmiye yağını birçok üründe kullanıyor.

Ancak artan kamuoyu baskısı karşısında bu kez de marketler palmiye yağı kullanılan Nutellaları raflardan indirmeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder