Dünyaca Ünlü Pirelli Takvimi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 03, 2018

Dünyaca Ünlü Pirelli Takvimi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Dünyaca Ünlü Pirelli Takvimi 

Pirelli, bilindiği gibi dünyanın en önemli kauçuk imalatçılarından ve araç lastiği tedarikçileri arasındadır. Bu anlamda küresel bir güç olan bu marka, özellikle gerek binek gerekse de ticari araçlar başta olmak üzere birçok otomotiv üreticisine lastik tedariki sunar. Aslında bakıldığı zaman sadece halka hizmet vermekle kalmayan şirket, ayrıca dünyanın önemli motor sporları organizasyonlarında da aktif olarak yer alan markalara hizmet veriyor oluşudur.


Bu sayede küresel olarak kendi reklamını gerçekleştiren Pirelli, çok uluslu bir şirket haline gelmiştir. Bu anlamda dünyanın birçok noktasında merkezi bulunan markanın, en önemli alt şirketlerinden biri de Birleşik Krallık topraklarında bulunur. Birleşik Krallık ya da yanlış da olsa birçokları tarafından ifade edildiği gibi İngiltere’de bulunan Pirelli, 1963 yılından beri, zamanla oldukça ilginç noktalara ulaşmış olan Pirelli Takvimi’ni düzenler. Bu takvim, öyle sıradan bir takvim olmayıp, son derece önemli kabul edilir. Öyle ki, söz konusu bu takvime ulaşmak için ya çok ünlü ya da Pirelli markasının hatırı sayılır müşterilerinden olmalısınız. 

Dünyaca Ünlü Pirelli Takvimi
Dünyaca Ünlü Pirelli Takvimi 

Aksi halde bu takvime ulaşmanız neredeyse imkansızdır. Bu anlamda Pirelli tarafından çok önemli kabul edilen bir takım müşterilere hediye statüsü altında verilen Pirelli Takvimi, bu yüzden çok kıymetli bir efsane haline gelmiştir.

Şirket, ilk olarak Pirelli Takvimi’ni 1963 yılında düzenlemiş ve de bu uygulama uzun bir süre ara vermeden devam etmiştir. Ancak İlk takvimin düzenlenmesinin ardından 10 yıl gibi bir süre geçmesinin ardından, 1974 yılında bütün dünyayı kasıp kavuran ve de ciddi bir iktisadi krize neden olan ”petrol krizi” nedeniyle Pirelli Takvimi‘nin de düzenlenmesine süresiz olarak ara verilmiştir. Şirket, dar boğazdan kurtulmak için bu denli ayrıntılı bir kemer sıkmaya tam 10 yıl boyunca devam etmiştir. Bu 10 yıllık sürenin sonrasında, yaşanan petrol krizinin de bir şekilde sona ermesiyle beraber, tekrardan düzenlemeye başlanılmıştır. Pirelli Takvimi, sadece sahipleri içinde değil, ayrıca takvimlerin her bir ayında yer alacak simalar için de son derece önemli kabul edilir. Aslında Pirelli Takvimi’nde yer alınması, söz konusu kişilere yönelik bir lütuf gibi kabul edilir. Bu da doğal olarak takvimin şöhretini artırır.

Çok uzun yıllardır faal bir şekilde basılan bu takvimde bugüne kadar çok sayıda ünlü sima yer almıştır. Bunların içinde modellerden, sinema ve müzik endüstrisinin önde gelen simaları başrol oynamışlardır. Şöyle bir geriye doğru baktığımızda, Pirelli Takvimi‘nde yer alan ünlüler bazıları şunlardır: Sienna Miller, Gisele Bündchen, Natalia Vodianova, Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Milla Jovovich, Waris Dirie, Mena Suvari, Alessandra Ambrosio, Penelope Cruz, Heid Klum, Doutzen Kroes, Karolina Kurkova, Aurelie Claudel, Isabell Fontana.

Görüldüğü gibi son derece ünlü simaların yer aldığı bu takvim, dünyanın en meşhur ve de en prestijli takvimi olarak kabul edilir. Burada yer almak, birçok ünlü için ayrıcalıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder