Diş Apsesi İçin Antibiyotik Diş Apsesi Nedir Apseli Diş Çekilir mi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2018

Diş Apsesi İçin Antibiyotik Diş Apsesi Nedir Apseli Diş Çekilir mi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Diş Apsesi İçin Antibiyotik Diş Apsesi Nedir Apseli Diş Çekilir mi?

Diş Apsesi İçin Antibiyotik Diş Apsesi Nedir Apseli Diş Çekilir mi?
Dişin kökünde veya diş ile diş eti arasında meydana gelen enfeksiyona, apseli diş, diş apsesi denir. Bu sorun, dişin çürümesi, dişin çatlayıp kırılması şeklinde, diş içerisine giren bakterilerin dişin köküne kadar inmesiyle oluşur. Bu da sonuç olarak diş eti ve dişte acıya, iltihaba ve irin birikimine sebep olur. Çoğu vakada diş apsesi, dişin çok fazla çürümesi veya diş eti hastalıkları sonucunda ortaya çıkar. Bunlara ek olarak fazla şeker tüketmek, ağız temizliğine dikkat etmemek, çok karbonhidrat tüketmek ve dişinize yapışan yiyecekler yemek de diş apsesine yol açabilir.


Eğer dişinizde apse oluştuysa, hiç zaman kaybetmeden bir diş doktoruna görünmelisiniz çünkü bu sorun kendiliğinden düzelmez. Diş apsesinin geçmesi için doktorunuz size antibiyotik reçete edecektir. Bu makalemizde diş apsesinin neden olduğu enfeksiyonlar ile savaşmak ve belirtileri azaltmak için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemleri bildireceğiz. Bu yöntemleri uygulayarak antibiyotik kullanma sürenizi kısaltabilirsiniz. Bağışıklığınız çok güçlüyse bu bitkisel yöntemler bile antibiyotik kullanmanıza gerek kalmadan diş apsenizi geçirebilir.

Diş Apsesi İçin Antibiyotik Diş Apsesi Nedir Apseli Diş Çekilir mi?
Diş Apsesi İçin Antibiyotik Diş Apsesi Nedir Apseli Diş Çekilir mi?

Diş Apsesi İçin Doktorun Reçete Edeceği Antibiyotik  İsimleri

Largopen
Amoxicillin
Metronidazole
Clindamycin
Amoklavin
Augmentin
Rovamycine
Apseli Diş Çekilir mi? Şayet hastanın dişinde akut apse varsa antibiyotik ile iltihap kurutulup öyle diş çekimi yapılır. Kronik diş apsesi durumunda ise doğrudan , antibiyotik kullanmadan, diş çekilebilir.

Diş Apsesinin Geçmesi İçin Evde Bitkisel Tarifler

Elma Sirkesi

Elma sirkesi apseli dişin şifa bulması için çok etkili bir yöntemdir. Elma sirkesi iltihap önleyici ve dezenfektan özellikleri sayesinde acıyı ve iltihabı yok eder.

1 yemek kaşığı elma sirkesini birkaç dakika boyunca ağzınızda çalkalayın. Tamamını tükürüp, yutmamaya özen gösterin. Ağzınızı ılık su ile iyice yıkayın. Bu yöntemi günde birkaç defa tekrar edin.
Bir diğer seçenek ise 1 tatlı kaşığı elma sirkesini, bir bardak suya ekleyip, günde iki defa içmektir.
Tuzlu Su

Tuzlu su da diş apsesinin geçmesi için evde kullanabileceğiniz yöntemlerdendir. Tuzun mikrop ve bakteri önleyici özellikleri vardır ve bu sayede iltihabı azaltır, enfeksiyonu söker atar ve ağız içinde bakterilerin büyümesini engeller.

Bir tatlı kaşığı tuzu, bir bardak ılık suya ekleyin. Tuz tamamen çözünene kadar karıştırın.
Ağzınızı bu su ile çalkalayın.
Bu yöntemi, enfeksiyonu tamamen sökene ve rahatsızlığı giderene kadar günde 2-3 defa uygulayın.
Oksijenli Su (Hidrojen Peroksit)

Oksijenli suyun dezenfektan ve bakteri önleyici özellikleri vardır ve diş apsesine sebep olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Oksijenli suyu eczaneden satın alabilirsiniz.

2 tatlı kaşığı oksijen suyunu, 1 yemek kaşığı ılık su ile karıştırın. Bu karışım ile ağzınızı iyice çalkalayıp, tükürün. Bu yöntemi haftada 3 defa uygulayın.
1 tatlı kaşığı karbonatı yarım tatlı kaşığı oksijenli su ile karıştırın. Bu macunu ağrıyan bölgeye sürün ve birkaç dakika bekledikten sonra, ılık su ile iyice yıkayın. Bu yöntemi haftada birkaç defa uygulayın.
Zerdeçal

Zerdeçal antibiyotik, virüs ve iltihap önleyici özellikler bakımından çok zengindir ve diş apsesi sebebiyle ortaya çıkmış acıyı azaltır.

Bir tatlı kaşığı zerdeçal tozunu çok az su ile karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu ağrıyan bölgeye sürün ve 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.
Ayrıca bir tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı zerdeçal tozunu bir bardak ılık suda karıştırabilirsiniz. Bu karışım ile günde birkaç defa ağzınızı yıkayabilirsiniz.
Bir diğer seçenek ise çeyrek tatlı kaşığı zerdeçal tozunu, bir tatlı kaşığı zeytinyağı veya hardal yağında karıştırmaktır. Bu karışımı apseli bölgeye sürün, 15 dakika bekledikten sonra ağzınızı ılık su ile çalkalayın.
Sarı Kantaron Yağı

Sarı kantaron yağının antibakteriyel ve antioksidan özellikleri vardır ve bu da apseli diş için etkili bir yöntem oluşturur. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirip, diş enfeksiyonlarını yok eder ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Birkaç damla sarı kantaron yağını doğrudan apseli dişe ve diş etlerine sürüp, 15 dakika bekleyin.
3-5 damla güveyotu yağı ve çeyrek bardak ılık suyu karıştırarak bir ağız çalkalama suyu oluşturun. Bu karışım ile ağzınızı 10 dakika boyunca çalkalayın ve tamamını tükürün.
Bu yöntemlerden herhangi birini günde 3-4 defa uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder