Çörek Otu Yağı Ve Çörek Otu Nasıl Kullanılır Ne İşe Yarar? Kullanım Şekli - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2018

Çörek Otu Yağı Ve Çörek Otu Nasıl Kullanılır Ne İşe Yarar? Kullanım Şekli

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Çörek Otu Yağı Ve Çörek Otu Nasıl Kullanılır Ne İşe Yarar? Kullanım Şekli

Çörek Otu Yağı Ve Çörek Otu Nasıl Kullanılır Ne İşe Yarar? Kullanım Şekli
Çörekotu adıyla bilinen Nigella sativa L. (Ranunculaceae) bitkisinin kurutulmuş siyah renkli olgun tohumlarından elde edilir. Çörek otu yağı ise çörek otunun soğuk preslenmesiyle yapılır. Çörek otunun ve çörek otu yağının sağlığa faydaları saymakla bitmez. Kanseri önler, vücuttaki iltihapları temizler, cildi güzelleştirir, kan şekerini düşürür, kilo vermeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, alerjik reaksiyonları giderir, solunum sistemini güçlendirir, saç dökülmelerini engeller bunun gibi sağlığa birçok faydası vardır. Çörek otu yağı kullananlar bundan çok fayda gördüklerini bildiriyor.


Çörek Otunun Ve Çörek Otu Yağı Neye İyi Gelir Çörek Otu Yağı Nasıl İçilir?

Çörek Otu Yağı Ve Çörek Otu Nasıl Kullanılır Ne İşe Yarar? Kullanım Şekli
Çörek Otu Yağı Ve Çörek Otu Nasıl Kullanılır Ne İşe Yarar? Kullanım Şekli

Bağışıklığı Güçlendirir

Soğuk algınlığı, öksürük, ateş, grip gibi birçok hastalık, bağışıklık sisteminin zayıflığı sonucunda iltihap oluşması ile vücutta meydana gelen sağlık sorunlarıdır. Düzenli olarak çörek otu, çörek otu yağı tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirir bu sayede savunma mekanizmanız sağlamlaşır. Ayrıca, iltihap önleyici özellikleri sayesinde, hastalıkların çabuk atlatılmasında etkili rol oynar.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Çörek otu yağı, kilo vermeye yardımcı olan, dünyadaki en iyi yöntemlerden biridir. Doğal bir antioksidan olması dolayısıyla, iştahınızı azaltır, vücudunuzu toksinlerden arındırır ve kilo vermenizi sağlar. Hatta, kan şekeri seviyelerinizi düşürerek, obeziteyi tedavi eder.

Kanseri Önler

Yapılan araştırmalar sonucunda, çörek otu yağının, hiçbir yan etki göstermeden, kanseri önlediği görülmüştür. Bakteri ve iltihap önleyici özellikleri sayesinde cilt kanseri ve göğüs kanseri gibi birçok kanser çeşidini önler ve tedavilerine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanser hücrelerini öldürür.

Sindirime Yardımcı Olur

Şişkinlik, kabızlık, ishal, sindirim sistemi sorunları gibi birçok mide ile bağlantılı soruna karşı, çörek otu yağı tüketilmesi çok iyi bir yöntemdir. Her gün 1-2 tatlı kaşığı çörek otu yağını tüketerek, bu problemlerden kurtulabilirsiniz. Mide bulantısı ve mide bozulmasına da şifa olur.

Saçları Güçlendirir, Parlatır

Çörek otu içeirsindeki güçlü antioksidanlar ve mikrop önleyici özellikler, saç dökülmesini önler. Sadece sağlıklı yapmakla kalmaz, ayrıca kepeğide önler. Düzenli uygulanması sonucunda saçlarınızı yumuşatır, parlatır ve erken saç beyazlamasını önler. Bu durum, çörek otu yağını, saçlarınız için mükemmel yumuşatıcı, parlatıcı ve kepeksiz saç oluşturucu bir yöntem yapmaktadır.

Alerjileri Önler

Astımı olan insanlar için, çörek otu yağının iltihap önleyici özellikleri, bağışıklık sistemini güçlendirerek, alerjenlere daha iyi tepki gösterilmesini sağlar. Düzenli olarak çörek otu yağı kullanımı, cilt enfeksiyonları, kurdeşen, ciltte döküntü oluşumu, mide bozulması, göğüs sıkışması ve diğer alerjik sorunlara karşı bir koruma sağlar.

Epilepsiye Şifadır

Epilepsi olan çocukların yaklaşık %15’inde normal epilepsi ilaçları işe yaramamktadır. Yapılan bazı araştırmalar sonucunda, ilaçlara dayanıklılığı olan epilepsi hastası çocuklarda, ek olarak çörek otu yağı kullanılması durumunda, iyileşme belirtileri olduğu gözlenmiştir. Bu takviye kullanımı sırasında, nöbetlerin sıklığı ciddi oranda azalmıştır.

Cildi Güzelleştirir

Çörek otu yağı, cilde sürülen yağlara ve nemlendiricilere eklenerek, cildi nemlendirir, korur ve besler. Cilt için gerekli bütün yağ asitleri, vitaminler, antioksidanlar ve amino asitlerle, çörek otu yağı, mükemmel bir günlük nemlendiricidir. Cilde mükemmel bir koruma sağlamakla kalmaz, ayrıca yaşlılık geciktirici özellikleri ile cildinizin genç ve güzel kalmasını sağlar.

Diş Ağrısını Geçirir

Çörek otu yağının bir diğer etkili kullanım yöntemi ise, ağrıyan diş etlerinize yağın doğrudan sürülmesi sonucunda ani rahatlatma hissi sağlamasıdır. Ayrıca, diş eti enfeksiyonlarını iyileştirme konusunda da içerdiği antioksidanlar ve iltihap önleyici özellikleri sayesinde başarılıdır.

Yaraları İyileştirir

Yüzdeki yaralar (sivilce yaraları) yada vücuttaki yaralar, genel güzelliği bozabilen etkenler olabilmektedir. Çörek otu yağı, içerdiği melanin sayesinde, ciltteki yaraların iyileşmesine katkı sağlar ve oluşmalarını önler. Bu bitki, dünyadaki bütün bitkiler arasında, cildi tamamen iyileştirdiği görülmüş nadir bitkilerden biridir. İltihabı önlemesiyle ve cildin iyileşme hızını arttırmasıyla bilinir.

Dudak Çatlamalarını Geçirir

Dudaklar, yüzünüzde, çevresel kirlilikten ve güneşin zararlarından çok kolaylıkla etkilenen, hassas bir bölgedir. Çörek otu yağı, dudakların çatlaklarını iyileştirir. Dudak kremlerinize alternatif olarak uygulayabilirsiniz ve dudaklarınızdaki ölü cildi söküp, dudaklarınızı daha yumuşak, pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Endişe, Stres ve Depresyonu Önler

Dünyanın koşuşturmacasında, stres ve endişe insanları depresyona sürükler. İltihaplanma, ruh sağlığı üzerinde kötü etkilere sahiptir ve stres ve endişeye neden olabilir. Bu nedenle çörek otu yağını kullanarak, iltihapları önleyebilir ve antidepresan kullanmayı bırakabilirsiniz. Yapılan araştırmalarda, çörek otu yağının, ruh halini düzenleyip, endişe seviyelerini düşürdüğü bulunmuştur. Çörek otu yağı, milyonlarca insanın yaşadığı depresyon sorununu önleyebilir.

Çörek Otu Yağı  Ve Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

Çörek otunun tüm bu faydalarından yararlanmak için günde 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı tüketebilirsiniz. Yahut eczaneden alabileceğiniz çörek otu yağı  kapsülünü de suyla içip hap olarak yutabilirsiniz. Çörek otunu tüketmenin bir yolu da çörek otunu salatalara, hamur işlerine, yoğurtlara, smoothielere katıp öyle yemektir.

Hafta 2 gün 1-2 yemek kaşığı çörek otu yağını saçlarınıza sürüp saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder