Albastı Nedir, Nasıl Bir Hastalıktır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 04, 2018

Albastı Nedir, Nasıl Bir Hastalıktır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Albastı Nedir, Nasıl Bir Hastalıktır?

Günümüzde gebeleri temiz hastane koşullarında, bilinçli ellerde, sağlıklı doğumlar yapmaktadır. Her ne kadar hijyene önem verilse de nadir olarak bazı hastane ve doğumhanelerde steril olmayan aletler kullanılması veya çevreden bulaşma sebebiyle doğumdan birkaç gün sonra kadınlarda ateşle kendini belli eden bir hastalık ortaya çıkmaktadır. Loğusa humması ya da halk arasındaki adıyla Albastı ciddiye alınması gereken bir durumdur. Tam bu noktada Albastı nedir, nasıl bir hastalıktır sorusu cevaplanmalıdır. Albastı ciddi bir bakteriyel enfeksiyondur. Lohusanın cildinde kırmızı küçük lekeler görülebilmektedir. Enfeksiyona Albastı adı bu sebeple verilmiştir. Loğusa kadının üreme yollarında, bazen de buna ek olarak idrar yollarında bakteri çoğalması sebebiyle iltihaplanma gerçekleşmektedir. Kesinlikle doktor kontrolü ve tedavi gerektiren bu hastalığın bazı erken belirtileri vardır.


Erken Belirtiler

Albastı Nedir, Nasıl Bir Hastalıktır?
Albastı Nedir, Nasıl Bir Hastalıktır?
Lohusanın ateşinin yükselmesi, beraberinde titreme görülmesi, nabzın hızlanması, kendini halsiz, bitkin hissetmesi, vajinal akıntının artmış olması ve iltihaplı olduğunun belirtisi olan kötü koku yayması ilk görülen belirtilerdendir. İltihaplanma annenin rahminin iç kısmındadır. Buradan çevredeki yakın dokulara da yayılma eğilimindedir. Bir an önce tedavisine başlanmaz ya da geç fark edilirse karın zarına, kana da yayılacak ve daha büyük sorunlara sebep olacaktır. Kadının ayağındaki toplardamarların da iltihaplanabilmekte hatta pıhtı oluşabilmektedir. Pıhtı atması gerçekleşirse ölümle sonuçlanacak kadar ciddi sonuçları olabilmektedir. Bu nedenle bir an önce kadının tedavi edilmesi şarttır.

İleri Evre Belirtileri

Israrla devam eden yüksek ateş, devam eden titremeler, şuurda gelip gitmeler, ishal ve havale geçirilebilmesidir.

Doğum sırasında ortamın son derece steril olması ve doğum sonrası kişisel temizliğin ve doktor kontrollerinin de iyi olması gerekmektedir.

Nasıl Tedavi Edilir?

Albastı nedir, nasıl bir hastalıktır dedikten ve açıklamalarımızı yaptıktan sonra tedavisinden de kısaca bahsetmek gerekir. Hastanın kesinlikle ayrı bir odaya alınması, antibiyotik uygulamasına başlanması, gerekiyorsa kan verilmesi yoluyla tedavisi yapılabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder