1 Bir Tabak Kuru Fasulye Kaç Kalori Besin Değeri Protein Miktarı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 21, 2018

1 Bir Tabak Kuru Fasulye Kaç Kalori Besin Değeri Protein Miktarı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

1 Bir Tabak Kuru Fasulye Kaç Kalori Besin Değeri Protein Miktarı

1 Bir Tabak Kuru Fasulye Kaç Kalori Besin Değeri Protein Miktarı
Kuru fasulye ülkemizde sık tüketilen, yemek kültürümüzde yer alan en çok sevilen yemeklerdendir. Hele kuru fasulye, pilav ve ayran yahut cacıkla kurulan bir sofraya oturduk mu deymeyin keyfimize! Peki bu kadar sık tüketilen kuru fasulye kilo aldırır mı, kalorisi yüksek mi? İşte tüm bu soruların Uzman diyetisyenler tarafından verilen cevapları;


Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Canan Doğan kuru fasulye kilo verdirir mi, kuru fasulyenin kilo verme üzerinde etkileri nelerdir? Sorusunu şöyle cevaplıyor; 100 gr. yani 5-6 yemek kaşığı kuru fasulye 350 kaloridir. Kuru fasulye baklagillerden bir gıdadır, kişiyi tok tutar, acıkmayı önler. Kalorisi çok yüksek olmadığından diyet listeleri ve kilo koruma diyetleri için ideal besinlerdendir.  5-6 yemek kaşığı kuru fasulye diyet posası yani lif oranı en yüksek besinlerdendir. Lifli gıdalar tüketmek dışkılamayı artırarak bağırsakta oluşan kalıntıların hızla dışarı atılmasını sağlar. Dışkılamayı artırması sayesinde kabızlık ve divertiküler hastalıkları önler.  4 yemek kaşığı kuru fasulye protein açısından 1 köfte kadar ete eşdeğer protein vardır. Et, et ürünlerinin tüketilmediği günlerde kuru fasulye et yerine tüketilebilir. Kuru fasulye içerdiği besin öğeleri, yüksek lif oranı nedeniyle haftada en az 2-3 kez mutlaka sofralarda yer almalıdır.

1 Bir Tabak Kuru Fasulye Kaç Kalori Besin Değeri Protein Miktarı
1 Bir Tabak Kuru Fasulye Kaç Kalori Besin Değeri Protein Miktarı

1 Tabak Kuru Fasulye Ve 1 Tabak Etli Kuru Fasulye Kaç Kalori?

Bir tabak kuru fasulye 5-6 yemek kaşığı kuru fasulyeden oluşur. Ve bu da 350 kalori eder. Bir tabak etli kuru fasulye ise içeriğindeki et miktarına göre 360-400 kalori arası değişir.

Diyetisyen Ve Beslenme Uzmanı Serap Akyol kuru fasulyenin kilo verme üzerinde etkileri hakkında şu bilgileri veriyor; Kuru fasulye yemek kültürümüzün en önde gelenlerindendir, sofraların baş tacıdır. Özellikle kış mevsiminde hemen hemen her evde bu lezzetli yemek pişer. Kuru fasülye köy düğünlerinde de davetlilere ikram edilen en popüler yemeklerdendir. Kuru fasulye, bol miktarda protein, magnezyum, demir, çinko, potasyum ve lif içeriği sayesinde kişiyi hem uzun süre tok tutar hem de zayıflamaya yardımcı olur. Kuru fasulye vejeteryan olanlar için ideal besinlerdendir. Kuru fasulye ile protein ihtiyacı karşılanabilir. Haftada 2 porsiyon kuru fasulye tüketip protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kuru Fasulyedeki Protein Oranı Nedir?
Gıda Mühendisi Sedat Kuru 100 gram fasulyede 21 gram protein olduğunu bildiriyor.

Kuru Fasulyedeki Besin Değerleri Dr. Can Çiftçi Bildiriyor

Besin Değeri 100 gramda % Günlük Değer *

Karbonhidrat 29.42 g % 9.81
Lif 32.17 g % 128.68
Protein 21.75 g % 43.5
Yağ 1.35 g % 2.08
Kolesterol 0 mg % 0
 A Vitamini 67 IU % 1.34
C Vitamini 2.5 mg % 4.17
Potasyum 927 mg % 26.49
Kalsiyum 141 mg % 14.1
Demir 4.71 mg % 26.17
Not: Yukarıda geçen yüzdelik dilimler günlük vitamin ve mineral ihtiyacının yüzde kaçını karşıladığını gösteriyor örneğin 100 gr. kuru fasulyedeki potasyum miktarı 927 mg’dır. Bu oran günlük potasyum ihtiyacınızın %26.49’unu karşılar.

Diyetisyen Pınar Kurl Enç kuru fasulyenin kilo verme üzerine etkileri hakkında şu bilgiyi veriyor; İçerisinde kuru fasulyenin yer aldığı kuru baklagiller grubu tokluk sağlar, acıkmayı engeller, fazla kalori içermediklerinden mevcut kiloyu muhafaza etme ve zayıflama programları için ideal besinlerdir. Kilo kontrolüne yardımcı olurlar. Bu faydaları göz önüne alındığında kuru baklagiller haftada en az 3 kez mutlaka tüketilmelidir. Kuru baklagiller, 4 temel besin grubundan birini oluşturan et, yumurta ve kuru baklagiller grubu içinde yer alır.

Kuru fasulyenin kilo aldırma veya verdirme etkisini Diyetisyen Ayşenur Günaydın şöyle değerlendiriyor; Hiç bir besin tek başına sihirli değnek değmiş gibi kilo verdirici değildir. Kuru fasulye için kilo verdirir veya aldırır diyemeyiz. Faydalı olan bir gıda örneği olan fasulye, fazla tüketim sonucu kilo aldırabilir. Önemli olan her gıdayı dengeli ölçüde tüketmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder