Kitap Okumak Hakkında Kompozisyon örneği - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

Kitap Okumak Hakkında Kompozisyon örneği

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kitap Okumak Hakkında Kompozisyon örneği 

Kitap okumak çok önemli bir kavramdır. Kitap okumanın bir sürü yararı vardır. Kitap okumayı sevmeyenler de vardır tabi.


Yararı, kitap okumak yazılılarda bize zaman kazandırır. Çünkü Türkçe derslerinde hızlı okursak, dolayısıyla yazılılarda da bizlere zaman kazandırır.

Kitap Okumak Hakkında Kompozisyon örneği
Kitap Okumak Hakkında Kompozisyon örneği 

Biz Türkçe derslerinde de kitap okumuş oluruz, ama bu yeterli gelmez. Kitap okumayı sadece ders içinde değil, ders dışında da okumalıyız. Kitap okumak karşımızdaki kişiye daha güzel ve daha anlamlı konuşmamızı, güzel sözle insanlara yaklaşmamızı, güzel ahlaklı olmamızı sağlar. Bir düşünelim, hiçbir kimse kitap okumasaydı, bu hayat ne kadar sıkıcı olurdu. 

Herkes cahil, birbiriyle geçinemez olurdu. Zaten Türkçeyi bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Çünkü Türkçe bizim kendi dilimiz, onu biz koruyup sevmezsek, o zaman kim koruyup sevecek, onu biz koruyup sevelim, bilmeyenlere öğretelim. İnsanlar kitap okuyarak boş vakitlerini değerlendiriyorlar. 

Kitaplar bazen insanların hayatını değiştiriyor. İnsanlar kendince ufak gezintilere çıkıyor. Bazen üzülüyor, bazen seviniyor. Bu duyguları hissetmek için sadece bir kitap alıp okumamız yeterli. İşte kitaplar olmasaydı, bu duyguları hissedemezdik. Kitap okumak insanın ufkunu açar, hem dinlendirir, hem de bizi bilgilendirir. Onun için hepimiz kitap okumalıyız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder