İstiklâl Marşı İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

İstiklâl Marşı İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İstiklâl Marşı İle İlgili Kompozisyon 

Milli marşlar, hürriyet, özgürlük, kahramanlık ve coşkuları ifade eden eserlerdir. Resmi tören ve toplantılarda önemli günlerde milli marşlar çalınarak ve söylenerek bu duygular ifade edilmiş olur.


Milli marşımız, İstiklâl Marşı, Türk ulusunun, hürriyet özgürlük, kahramanlık ve coşkularının ifade edildiği bir marştır. Kurtuluş Savaşı sonrasında, Türk ulusunun özgürlük ve hürriyet duygularının bir ifadesi olarak, şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılarak, Osman Zeki Üngör tarafından bestelenmiştir. 

İstiklâl Marşı İle İlgili Kompozisyon
İstiklâl Marşı İle İlgili Kompozisyon 

Türk halkının Kurtuluş Savaşı’nda vermiş olduğu kahramanca mücadele, hürriyet özlemleri, kahramanlıkları ve millet olarak yaşadığı coşku milli marşımızda anlatılmaktadır. Her ülke marşı söz ve müzikle ifade edilmese de İstiklâl Marşımız söz ve müzikle birlikte icra edilmiştir. 

Sözleri müziğinin sağladığı etkiyi daha da anlamlaştırmıştır ve sonucunda Türk halkını temsil etme görevini elde etmiştir. Milli marşımızı nerede duyarsak, ayağa kalkar, düzgün bir duruş sergileyerek ve ulusumuzu temsil ettiğinden dolayı saygımızı göstererek, onu dinler ve iftihar ederiz. 

İstiklâl Marşımız milli duygularımızı en yüksek seviyelere ulaştıran ve bize geçmişimizi hatırlatan bir marşımızı olduğundan ona her zaman için gereken saygı ve değeri veririz. Aynı zamanda geçmişimiz ile geleceğimiz arasındaki önemli bir köprü olarak da görmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder