İnsan Sağlığı İle İlgili Komposizyon Örneği - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

İnsan Sağlığı İle İlgili Komposizyon Örneği

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İnsan Sağlığı İle İlgili Komposizyon Örneği

İnsanı, diğer canlılardan ayıran temel özellikler vardır. İnsanoğlu, çoğu zaman, hayatı boyunca bu temel özellikleri ile tanımlanmış ve tanınmaktadır.


Her şeyden önce insan düşünen, konuşan, başkalarıyla anlaşan, anlatım aracı olarak dili kullanan bir varlıktır. Ama her insanın hayatı farklıdır. Her insan hayat yolunu kendi seçer ve o yolda gider. İnsanoğlu kendi sıfat ve tavırlarını çocuğudur. Onun iyi veya kötü vasıflarından hangisi çalarsa o türden vasıf ve davranışlar göstermeye başlar.

İnsan Sağlığı İle İlgili Komposizyon Örneği
İnsan Sağlığı İle İlgili Komposizyon Örneği

Her şey insanın elinde yani bizim elimizde, siz de insansınız, ben de insanım, hepimiz insanız. İnsanın görevi ise doğru yolu seçebilmek. Ben henüz on sekiz yaşındayım, hala gencim, hiç tecrübeli değilim, hayatı iyi bilmem ama on sekiz yılın içinde ben de bir şeyler gördüm, öğrendim ve fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Söylediğim gibi her insan hayat yolunu kendi seçer ama bazen insanlar yanlış yola giderler ve bir uçuruma düşerler. O uçurumdan çıkabilirler mi, çıkamazlar mı? Kimse bilmez. Dünyada çok kötü şeyler var ve insan o şeylerle çabuk alışıyor. Ama o alışkanlıkların hiç faydası yok, aksine kişinin hayatını tahrip ediyor. 

Hayat ise ne? İlk olarak bu bizim sağlığımız. Sağlık olmasa hayat da olmaz. Çok paran olsa fakat sağlığın olmasa hiç bir zaman mutlu olamazsın, çünkü bütün dünyadaki parayla bile sağlığı satın alamazsın. Kötü alışkanlıklar nelerdir? Alkol, uyuşturucu, kumar, bilgisayar bağımlığı vb. Şimdi alkolü her yerde satıyorlar. Onu gençler de içiyorlar. Gençlere alkolü satmak yasak değil? Anlamıyorum. İnsan alkol içerken, uyuşturucu kullanırken her şeyi ve herkesi unutuyor, hiçbir şey anlamıyor ve anlayamıyor. Canavar duygulu bir insan haline gelir, öz kardeşini bile ısırır. Böylece ailesinden, dostlarından ayrılabilir. Eğer insanın organizmasına çinko yetmezse insan alkole yaklaşır. O yüzden her insan altı ayda bir vitamin içmeli. Diğer kötü alışkanlık kumar. İnsan kumar oynamaya başlar ve bütün parasını kaybeder. 

Mesela, bir insan arkadaşlarıyla bir yere geldi, poker oynadı ve para kazandı. Bir gün sonra o insan daha çok para kazanmak için buraya gelir. Böylece gider. Bir gün o insan uyanır, ama onun hiçbir şeyi kalmaz. Bazı insanların bilgisayara bağımlığı olur. Onlar günlerce bilgisayarın karşısında oturuyorlar ve hiçbir şey onların ilgisini çekmiyor. Bence bu sadece kötü alışkanlık değil, bu hastalık. Günümüzde insanlar az hareket ediyorlar. 

Hareket etmek bizim sağlığımız için çok gerekli ve çok önemli bir şey. Teknolojinin getirdiği bütün yenilikler hayatımızı fazlaca kolaylaştırıyor. Bu da, insanları hareketten uzaklaştırıyor, şişmanlama ve buna bağlı sağlık sorunlarını ortaya çıkarıyor. Hareketli olmak, birçok hastalıktan kurtulmanın en basit ve ucuz yoludur. Çünkü, egzersiz kan basıncını düşürür, kolesterolü azaltır. Her insan kendine zaman ayırmayı bilmelidir. Ara sırada kendisini dinlese çok iyi olur. Hem hayatını gözden geçirirse hem de biraz hareketlense hayata daha olumlu bakar. İşte benim fikirlerim. Her insan yanlışlık yapar, ama o yanlışlıkları zamanında düzeltirse hiçbir zaman uçuruma düşmez!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder