Game of Thrones (Taht Oyunları) Konusu - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

Game of Thrones (Taht Oyunları) Konusu

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Game of Thrones (Taht Oyunları) Konusu 

Tam beş sezondur devam eden, her sezonu on bölümle noktalayan, altıncı sezon için gün sayan muhteşem bir HBO dizisi, seyretmeyenler çok şey kaçırmış demektir. Bu muhteşem diziyle alakalı sizlere biraz bilgi vereyim istedim. Tüm sezonları üç defa izlememe rağmen hala kaçırdığım enstantaneler varmış, seyredenler beni daha iyi anlayacaktır. Seyretmeyenler için de bazı ip uçları vermek şart oldu artık.


Game of Thrones
Öncelikle fantastik bir dizi ama buram buram tarih kokuyor. Sanki gelecekte geçiyor ama geçmişten bahsediyor gibi. George R. R. Martin’in epik fantezi roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarından uyarlanan dizi bir çok ilkin ve enteresanlığın da sahibi. Çekimleri Kuzey İrlanda, İzlanda, Fas, Malta, Hırvatistan da bulunan mekanlar ile Belfast’ta bir stüdyoda yapılıyormuş. Dünyada bir çok kanalda yayınlanan dizi ortalama 18,6 milyon izleyiciye ulaşarak en çok izlenen dizi olmayı başarmış. Altıncı sezon çekimleri devam ediyormuş, merakla bekliyoruz bizlerde.

Game of Thrones
Game of Thrones

Game of Thrones (Taht Oyunları) Konusu
Gelelim dizinin konusuna. Yedi krallıktan bahsediliyor. Ejderhalar yok edileli yüzlerce yıl olmuş. Westeros denilen bir dünya burası. Dönem dönem yazların kışlara oranla çok kısa sürdüğü, ama bitmeyecek kadar uzun kışların da yaşandığı bir coğrafya. Krallık bir şehirden, Demir tahttan idare ediliyor. Bölgelerde ise krala yemin ederek sadık yaşayan aileler, bu ailelerin başında lordlar ve yine lordlara yemin ederek sadık yaşayan halklar var. En köklü lordluk yaşadıkları topraklar kadar soğuk ve sert yaradışlı olan Starklar. Starklar Kıştepesi kalesinde yaşıyorlar. Zaten en büyük bölge olan kuzey, aynı zamanda krallığın da koruyucusu konumunda. Kuzeyin en ucuna Kışyarı denilen buzdan bir duvar örülmüş. Burada gece nöbetçileri yaşamakta. Gece nöbetçileri genellikle ölümle cezalandırılmış mahkumlardan ya da kendisinden ve ailesinden kaçan asillerden oluşturuluyor. Onlar bir tür yeminle ölene kadar gece nöbetine bağlı yaşıyorlar ve evlenemiyorlar. Duvarın ardı daha sert kışlar yaşamakta. Orada kimseye bağlı olmayan yabaniler, devler, insan yiyenler yaşıyor. Ve hikayemizde, Westeros’un kuzeyinde, Yedi Krallık’ı yüzlerce yıldır koruyan buzdan surun ardında tekin olmayan güçler toplanmakta. Kralın eli diye adlandırılan kralın sağ kolunun kuşkulu ölümünden sonra, çocukluk arkadaşı ve dostu olan Kıştepesi Lordu kral tarafından güneydeki saltanat makamına çağrılıyor. Bundan sonra entrikalar, ölümler, savaşlar ardı arkasına geliyor. Ejderkrallar soyundan gelen sürgündeki Targaryen artık fosilleşmiş ejder yumurtalarını canlandırıveriyor. Ve kış, Yedi Krallık için uğursuz işaretlerle yaklaşıyor.

Game of Thrones Dizisi Konusu, Oyuncuları, Fragmanları ve Müzikleri
Televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yapımlarından biri olan Game of Thrones dizisi, konusu, oyuncuları, fragmanları ve müzikleriyle izleyicileri mest etmeyi başarıyor. İşte huzurlarınızda Game of Thrones dizisinin detaylı incelemesi;

Game of Thrones, izleyicileri 1. sezonundan itibaren büyülemeyi başarmış efsanevi bir televizyon dizisi olarak tarihe geçiyor. Biz de efsaneleşen  Game of Thrones dizisi; konusu, oyuncuları, fragmanları ve müzikleriyle birlikte, bütünüyle huzurlarınıza getirmeye karar verdik. Bünyesinde barındırmış olduğu genç oyuncuların şimdilerde aranılan birer yıldız haline geldiği, usta isimlerin ise bir kez daha devleştiği Game of Thrones, eski ve ortaçağ konulu tarihi savaş filmlerini aratmıyor.

“Film gibi dizi” kalıbına tamamıyla uyan ve IMDb’den 9,5 puan alan Game of Thrones efsanesinin 8. sezonda son bulacağı haberi, dünya çapında milyonlarca hayranını fazlasıyla üzmüştü. Fakat 2017 yılının ilk yarısında gelen, Game of Thrones’un 4 farklı yapımla devam edeceği haberi adeta gönüllere su serpti. Halihazırda fazlasıyla beğeni toplayan HBO dizilerinin kısa sürede efsaneleşen yapımı Game of Thrones, konusu ve hafızalarımıza kazınan sahneleriyle de bizleri tamamıyla mest etmeyi başardı.

İşte karşınızda Game of Thrones dizisinin detaylı incelemesi;

Game of Thrones Dizisinin Konusu
Game of Thrones Dizisinin Konusu
17 Nisan 2011 tarihide başlayıp 7 sezondur devam eden Game of Thrones dizisi; George R. R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı romanından uyarlandı ve daha sonra da kitap serisinden konuları işleyerek yoluna devam etti. Belki de gelmiş geçmiş dünyanın en çok izlenen dizisi olan Game of Throne ya da Türkçe adıyla Taht Oyuncları; bütünüyle izleyicilerin kalplerini fethetmeyi başarıyor. Fakat özellikle de Game of Thones dizisi konusuyla televizyon tarihine damgasını vuruyor.

Game of Thrones Konu
Sonsuz bir evreni andıran Taht Oyunları, adeta bitmeyen bir hikayeye sahip. Dizide anlatılan olayların öncesi, önemli karakterlere ait hikayeler, bazı varlıkların nasıl meydana geldiği ve Yedi Krallık olarak da bilinen Westeros’un ardındaki dünya gibi temaları da işlediği takdirde bu yapım yıllarca sürebilir. Fakat şimdilik seride işlenen konuyla ilk adımı atıyoruz.

İlginizi Çekebilir :
Bugüne Kadar Yayınlanmış En Pahalı Televizyon Dizileri için Tıklayın!
Yazların ve kışların oldukça uzun geçtiği bir diyarda, yıllar boyu taht kavgaları yaşanmaktadır. Nihayet Targaryen Hanesi’ne mensup, Deli Kral (Mad King) olarak da bilinen Aerys II Targaryen çıkan bir isyanla tahttan indirilmiştir. Yedi Krallığın Kralı olarak taç giyen yeni hükümdar ise Baratheon Hanesi’nden Robert olmuştur.

Game of Thrones Dizi Konu
Krallığı sırasında yaşanan gizemli bir cinayet onu; köklerini saltıkları toprak kadar soğuk olan Kışyarı’nın (Winterfell) lordu ve yakın arkadaşı Eddard Stark’tan, baş döndürücü entrikaların cereyan ettiği Demir Taht’ın korunmasında kendisine yardım etmesini istemiştir.

Game of Thrones Dizi Konusu
Fakat bu sırada Kışyarı’nın en kuzeyindeki devasa Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmakta ve Ejderkrallar’ın soyundan gelen Targaryen kardeşler de ellerindeki ejder yumurtalarıyla hakları olan tahtı geri alabilmek adına planlar yapmaktadırlar. Elbette ki yaşanan bu karmaşa sadece bu olaylarla sınırlı kalmayacak ve tamı tamına 8 sezonluk olağanüstü bir efsaneye dönüşecektir.  

Game of Thrones Dizisinin Oyuncuları ve Karakterleri
Game of Thrones Dizisinin Oyuncuları ve Karakterleri
HBO yapımını efsaneleştiren ve dünya çapında milyonlardan oluşan bir hayran kitlesine sahip olmasını sağlayan Game of Thrones karakterleri ve oyuncuları hakkında detaylı bilgileri huzurlarınıza getiriyoruz. Öncelikle bu başarılı yapımı daha önce izlememiş ve yeni başlamaya karar vermiş seyirciler olabilir. Bu nedenle sadece ilk sezonda karşımıza çıkan Taht Oyunları karakterlerini ve oyuncularını sizlerle paylaşıyoruz.

Eddard (Ned) Stark – Sean Bean
Eddard (Ned) Stark - Sean Bean
Essos, Sothoros ve namı değer Yedi Krallık, Westeros’tan oluşan Game of Thrones dünyası, birbirinden benzersiz topraklara ev sahipliği yapıyor. Bu topraklardan bir tanesi de Westeros’un Kuzeyi’nde, Yedi Krallık’ın en köklü ailelerinden biri olan Starklar’a ev sahipliği yapan Kışyarı’dır. “Kış Geliyor” sözüyle ve Kurt sembolüyle efsaneleşen bu hanenin lideri olan Eddard ya da diğer adıyla Ned Stark; adil, onurlu ve iyi kalpli bir lord olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Robert Baratheon’un Demir Taht’ı kazanması için başlanılan isyana da yardım eden Eddard Stark, daha sonra ise Kral’ın El’i olarak görev yapıyor.

Game of Thrones Stark Hanesi
Özellikle de Game of Thrones dizisinin 1. sezonunun en önemli karakterlerinden biri olan Ned Stark, ünlü oyuncu Sean Bean tarafından canlandırılmıştı. Bravo Two Zero, Tatlı Para, Cleanskin, Sessiz Tepe, Büyük Hazine, Ronin, Uçuş Planı, Truva ve Altın Göz gibi birbirinden başarılı yapımların yanı sıra Marslı, İsyan ve Yüzüklerin Efendisi gibi unutulmaz filmlerde de rol almıştır.

Robert Baratheon – Mark Addy
Robert Baratheon - Mark Addy
Fırtına Toprakları’nın yönetici hanesi olan ve özellikle de “Öfke Bizimdir” mottosuyla ve Geyik sembolüyle bilinen Baratheonlar’ın lordu ve Yedi Krallık’ın Kralı Robert Baratheon; gençliğinde Westeros’taki genç kızların hayallerini süsleyen bir adam olsa da tahtı kazandıktan sonra, içkiyi en yakın dostu olarak gördüğü için akıl almaz derecede şişmanlamıştır. Sevdiği kadın ve yakın arkadaşı Ned Stark’ın kız kardeşi Lyanna’yı kurtarabilmek için savaşa giden Robert, tahtı kazanır. Fakat Lyanna’yı kaybeder. Sevdiği kadının ardından, politik dengeleri korumak adına Cersei Lannister ile evlenen Robert Baratheon, katıksız bir alkolik olarak şarkılara da konu olur.

İlginizi Çekebilir :
Game of Thrones Dizisinin En Zengin 15 Oyuncusu için Tıklayın!
Yine ilk sezonun önemli isimlerinden biri olan Robert Baratheon karakterine, usta oyuncu Mark Addy hayat vermiştir. The Last Yellow, İkinci Şans, 80 Gğnde Devri Alem, Günahların Bekçisi ve 2010 yapımı Robin Hood gibi filmlerde de rol alan Addy, özellikle de 2000 yapımı Çakmak Taşlar filmi ve Still Standing  dizisiyle adından çokça söz ettirmiştir.

Cersei Lannister – Lena Headey
Cersei Lannister - Lena Headey
Acımasız, hırslı, narsist ve zalim bir karakter olarak karşımıza çıkan Cersei Lannister, sadece kendisinin ve çocuklarının itibarını önemsemektedir. Ayrıca tam bir güç bağımlısı olan Cersei, Robert Baratheon ile evlenerek Yedi Krallık’ın Kraliçesi olmuştur. Fazlasıyla “düşkün” olduğu Jaime adında bir ikiz kardeşi ve annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Tyrion adında da cüce bir erkek kardeşi vardır.

Halihazırda tüm zamanların en başarılı mitoloji filmlerinden 300 Spartalı’daki Margo karakteriyle gönüllere taht kuran Lena Headey, Game of Thrones dizisinde ise Cersei karakteriyle karşımıza çıkıyor. Ayrıca Çılgın Kardeşler, Arınma Gecesi, Yargıç Dredd ve Parçalanmış gibi birbirinden başarılı yapımlarda da yer alan Headey’in dizideki karakteri tepkilerin odak noktası olsa da kendisi sergilemiş olduğu oyunculukla beğeni kazanmayı başarıyor.

Jon Snow – Kit Harington
Jon Snow - Kit Harington
İlk sezonda Lord Eddard Stark’ın kimliği belirsiz bir kadından olan “piç” oğlu olarak da bilinen Jon Snow’un annesiyle ilgili teorilerin bazısı doğrulandı. Aslında Snow, ilk sezondaki bu karakterden çok daha farklı biriydi. Babası ve üvey kardeşlerinin yanında büyüyüp, amcası Benjen gibi, ulukurdu Hayalet (Ghost)  ile birlikte Gece Nöbetçileri’ne katılan Snow, belki de Westeros’taki dengeleri değiştirebilecek bir güce de sahip olabilir.

Ghost
Özellikle de Game of Thrones’un son sezonlarına doğru önemi fazlasıyla artan Jon Snow karakteri, Kit Harington’ın başarılı oyunculuğuyla şekilleniyor. Taht Oyunları dizisiyle adını dünyaya duyuran Harington, diziden sonra; Sessiz Tepe: Karabasan, Yedinci Oğul, Pompeii ve Gençlik Ahti gibi yapımlarda da boy göstermiştir.

Daeanerys Targaryen – Emilia Clarke
Daeanerys Targaryen - Emilia Clarke
Dany, Gümüş Leydi, Mysha, Khaleesi, Daeanerys Fırtınadadoğan gibi birçok ada ve unvana sahip olan Daeanerys Targaryen; ağabeyi Viserys ile birlikte Targaryen Hanesi’nin son üyesidir. Gümüş sarısı saçları, menekşe rengi gözleriyle Yedi Krallık’ın en güzel kızlarından biri olan Dany, çıkan isyanla ailesinden alınan Demir Taht’ın geri kazanılması ve sürgün edildikleri topraklardan vatanlarına geri dönebilmek için bütün fedakarlıkları yapacaktır.

Targaryen Hanesi
Dizinin ilk sezonundan itibaren izleyicilerin kalplerini fetheden Daeanerys Targaryen, özellikle de yeni sezonda da kendisine hayran bırakacak gibi görünüyor. Taht Oyunları’nın gözdesi Dany karakterine; Terminator: Genesis ve Senden Önce Ben gibi yapımlarda da yer alan başarılı oyuncu Emilia Clarke hayat veriyor. Bu arada Emilia Clarke’ın 25 Mayıs 2018 tarihinde vizyona girecek olan Han Solo: A Star Wars Story filminde de başrollerde yer alacağını belirtmeden geçmeyelim.

Tyrion Lannister – Peter Dinklage
Tyrion Lannister - Peter Dinklage
İnanılmaz derecede kurnaz ve zeki bir karakter olmasına rağmen, cüce olmasından ve annesinin onu doğururken ölmesinden dolayı dışlanan bir Lannister olan Tyrion, ailenin ikinci ve en küçük oğludur. Ayrıca Küçük Şeytan olarak da bilinen Tyrion, dizinin ilerleyen sezonlarında, Taht Oyunları’nın en sevilen ve takdir toplayan karakterlerinden birine dönüşecektir.

Game of Thrones dizisiyle parlamasına rağmen; Manik Depresif, Hayatın İçinden, Elf, Narnia Günlükleri, Küçük İnsanlar ve Cenazede Ölüm gibi yapımlarda da yer alan Peter Dinklage, özellikle de Tyrion Lanneister karakteriyle zirveye ulaşmıştır. Ayrıca son yılların başarılı süper kahraman filmlerinden X-Men: Geçmiş Günler Gelecek adındaki yapımda da rol almıştır.

Jaime Lannister – Nikolaj Coster – Waldau
Jaime Lannister - Nikolaj Coster - Waldau
Genellikle animasyon filmlerinden Shrek’in Yakışıklı Prens’ine benzetilen Jaime Lannister ya da namı değer Kral Katili (Kingslayer); daha 15 yaşında Deli Kral Aerys II Targaryen’in Kral Muhafızı olarak görev yapmıştır. Genç yaşta büyük bir statüye kavuşan Jaime, isyan ile birlikte krala ihanet ederek, Aerys’i öldürmüştür. İlk sezonunda izleyicilerin nefretini kazanmış olsa da ilerleyen sezonlar da Tyrion kadar olmasa da seyircilerin sempatik bulduğu bir karakter olmayı başarmıştır.

Bilim kurgu filmlerinden Oblivion başta olmak üzere Firewall, A Second Chance, The Handsman, Cennetin Krallığı ve Kara Şahin Düştü gibi yapımlarda da yer alan Nikolaj Coster – Waldau, son olarak Mısır Tanrıları filmiyle izleyicilerle buluştu. Ayrıca Game of Thrones dizisinde hayat verdiği Jaime karakteriyle de övgülerin odak noktası haline geldi.

Arya Stark-  Maisie Williams
Arya Stark- Maisie Williams
Stark Hanesi’nin en küçük kız çocuğu olan Arya Stark, Rhoynar’lı savaşçı kraliçenin adı olan Nymeria adını verdiği ulukurduyla, 9 yaşında bir çocuk olarak karşımıza çıkmıştı. Meraklı ve cesur bir kız çocuğu olan Arya, asil bir kadın olmak yerine, daima kılıç ustası bir savaşçı olmayı istemektedir. Üvey ağabeyi Jon Snow ise kız kardeşinin bu isteğini bildiği için ona İğne adında bir kılıç hediye eder. Arya’nın hikayesi de böylelikle başlamış olur.

Genç oyuncu Maisie Williams’ın hayat vermiş olduğu Arya Stark karakteri, dizinin en beğenilen isimlerinden biridir. Maisie Williams ise diziyle tanınmadan önce 2008 yapımı Kanlı Kaçış filminde oynamış, diziden sonra ise hacker filmlerinden Siber Zorbalık, The Falling ve Altın gibi başarılı yapımlarda da boy göstermiştir.

Sansa Stark – Sophie Turner
Sansa Stark - Sophie Turner
Kardeşi Arya’nın aksine, zarif ve alımlı bir kız olan Sansa Stark, hanenin en büyük ikinci çocuğudur. Yakışıklı prenslere, müzik ve dikiş nakış işleriyle uğraşmaya daha yatkın olan ve leydi olma hayaliyle yanıp tutuşan Sansa, dizinin ilerleyen sezonlarında izleyicileri fazlasıyla şaşkına uğratmıştır.

Sophie Turner’ın hayat verdiği Sansa Stark karakteri, Game of Thrones dizisinin ilk sezonlarında izleyicilere antipatik gelmiş olsa da son birkaç sezonuyla seyircilerin takdirini toplamıştır. Diziyle birlikte yıldızı parlayan genç oyuncu Sophie Turner ise X-Men: Apocalypse filminde de hayranlık uyandırmayı başarmıştır.

Joffrey Baratheon – Jack Gleeson
Joffrey Baratheon - Jack Gleeson
Şeytanın Çocuğu desek yanlış olmaz sanırım. Stark Hanesi’nin birçok ferdinin milyonlarca hayranı varsa, Lannister ailesinin ve bu aileyle bağı bulunan birçok karaktere karşı olan nefret de aynı orantıda büyüktür. Cersei Lannister’ın Robert Baratheon’dan olma en büyük erkek çocuğu olduğu “söylenen” Joffrey Baratheon da dizinin en nefret edilen karakterlerinden biridir.

İlginizi Çekebilir :

Game of Thrones Dizisinin En Maliyetli Düğünleri için Tıklayın!
All Good Children, Beni Bırakma, Shrooms ve Batman Başlıyor gibi yapımlarda da yer alan genç oyuncu Jack Gleeson, en çok da Game of Thrones dizisindeki Joffrey karakteriyle adını dünyaya duyurmayı başarmıştır. Ancak daha sonra eğitimine odaklanmak istediği için oyunculuğu bıraktığını açıklamıştır.

Bran Stark – Isaaac Hempstead Wright
Bran Stark - Isaaac Hempstead Wright
Yaz (Summer) adını verdiği kurduyla “bütünleşen”, çocukluğunda Kışyarı surlarının duvarlarına tırmanan Bran Stark, hanenin en küçük erkek çocuklarından biridir. İnatçı ve meraklı bir yapıya sahip olan Bran, sur duvarlarından düşerek felç olur. Starklar’ın sadık hizmetçisi Hodor yardımıyla yaşama devam etmeye çalışır. Kapalı Devre ve Öbür Dünyadan gibi filmlerle de yer alan Isaac Hempstead-Wright, özellikle de Game of Thrones’taki Bran Stark karakteriyle büyük bir başarıya ulaşmıştır.

Tywin Lannister – Charles Dance
Tywin Lannister - Charles Dance
“Bir Lannister her zaman borcunu öder” ve “Beni Kükrerken Duy” sözlerinin yanı sıra altın renkli saçları; zengin ve güçlü bir hane olarak nam salmış Lannisterlar’ın Yaşlı Aslan’ı olan Tywin Lannister, Westeros’un en güçlü lordlarından da biridir. Zeki, politik ve acımasız bir isim olan Tywin Lannister, savaşlardaki başarısıyla da adından çokça söz ettirmiştir.

Lannister Hanesi
Game of Thrones’un bu önemli karakteri ise usta oyuncu Charles Dance tarafından canlandırılıyor. Ayrıca Underworld 5 ve Yaratık 3 gibi seri filmlerin yanı sıra Victor Frankenstein, Neverland, Despite the Falling Snow, The Jewel in the Crown, Ironclad, Özgürlüğün Bedeli, Beyaz Yaramazlık, Hayalet Avcıları ve Enigma gibi başarılı yapımlarda da boy göstermiştir.

Catelyn Stark – Michelle Fairley
Catelyn Stark - Michelle Fairley
Catelyn Stark ya da Catelyn Tully, Tully Hanesi’nde doğmuş ve Eddard Stark ile evlenerek Kışyarı’nın leydisi olmuştur. Gururlu, güçlü ve nazik bir kadın olan Catelyn, politika konusunda da güçlü sezgilere sahiptir. Ayrıca gösterişi pek de fazla sevmeyen Cat, ailesini de her şeyden daha çok önemsemektedir. Game of Thron dizisiyle dünya çapında tanınır hale gelip, Common adındaki polisiye yapımla da adından çokça söz ettirmeyi başaran Michelle Fairley, Diğerleri ve Denizin Ortasında filmlerinde de yer almıştır.

Robb Stark – Richard Madden
Robb Stark - Richard Madden
Stark Hanesi’nin en büyük çocuğu olan Robb Stark; babası gibi güçlü, onurlu ve adaletli bir yapıya sahiptir. Savaşlarda yanından ayırmadığı Boz Rüzgar (Grey Wind) adında bir ulukurda sahiptir. Üvey kardeşini Jon Snow ve babasının vesayetinde olan Theon Greyjoy’u bile öz kardeşlerinden ayırmamıştır. Dizinin ilerleyen bölümlerinde ise adından çokça söz ettirmiştir. Game of Thrones’un sevilen karakteri Robb Stark’a ise Richard Madden hayat vermektedir. Diziden sonra ise Baskın Günü ve Sindirella gibi başarılı filmlerde boy göstermiştir.

Theon Greyjoy- Alfie Allen
Theon Greyjoy- Alfie Allen
Greyjoy İsyanı sırasında Eddard Stark tarafından rehin alınan Theon Greyjoy, Demir Adaları’nın varisidir. Bir esir olmasına rağmen Stark çocuklarıyla aynı statüde büyüyen Theon, küstah ve kibirli bir yapıya sahiptir. Dizinin başlarında izleyicilerin pek de haz etmediği bir karakter olan Theon, Game of Thrones’un yeni sezonlarında önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor. Game of Thrones’un bu başarılı karakteri ise intikam filmlerinden John Wick’te de yer alan Alfie Allen tarafından canlandırılıyor.

Petyr Baelish – Aidan Gillen
Petyr Baelish - Aidan Gillen
Petyr Baelish ya da diğer adıyla Serçeparmak ile Game of Thrones karakterlerini tanımaya devam ediyoruz. Babası Parmaklar adı verilen küçük kayalıkların en küçüğünün lordu olduğu için Edmure Tully, Baelish’e “Serçeparmak” lakabını takmıştır. Silik bir hanede doğmasına rağmen kendi çabalarıyla güçlü bir statüye ulaşan Petyr, Küçük Konsey’in Hazine Başı olarak görev yapmaktadır. Game of Thrones’un bu önemli karakteri de Labirent: Alev Deneyleri, Sing Street, The Wire, Kara Şövalye Yükseliyor ve son olarak da Kral Arthur: Kılıç Efsanesi filminde yer alan Aidan Gillen tarafından canlandırılmaktadır.

Varys – Conleth Hill
Varys - Conleth Hill
Küçük Konsey’in bir diğer gizemli üyesi olan, Örümcek ve Hadım olarak da bilinen Lord Varys; Yedi Krallık’taki ve etraftaki her olayı, her sırrı bilir. Lys’de bir köle olarak dünyaya gelip, önce tiyatro yapan bir adama, daha sonra ise zalim bir adama satıldı. En sonunda ise sokağa atılan Varys, fakir bir paralı askerle arkadaş oldu. Sırları öğrenmekteki becerisi Kral Aerys’e kadar ulaştı ve böylece Kralın Şehri’nde göreve başlamış oldu. Game of Thrones’un bu önemli karakteri ise Conleth Hill’ın etkileyici performansıyla şekilleniyor.

Baratheon Hanesi
Efsanevi Game of Thrones dizisinde ayrıca Stannis Baratheon karakteriyle Stephen Dillane, Renley Baratheon ile Gethin Anthony ve Khal Drogo karakteriyle ise Jason Momoa gibi başarılı isimler de bulunuyor.

Game of Thrones Dizisinin Fragmanları
Game of Thrones Dizisinin Fragmanları
Neredeyse yayınlanan her sezonu ve her bölümüyle izleyicileri heyecanlandırmakla kalmayıp, şaşırtmayı da başaran Game of Thrones dizisinin fragmanlarını huzurlarınıza getiriyoruz. Dizinin yayınlanmış fragmanlarını izleyerek, Game of Thrones’un büyüleyici dünyasından önemli kesitlere şahitlik edebilirsiniz. İşte karşınızda Taht Oyunları dizisinin fragmanları;

Game of Thrones 1. Sezon Fragmanı


Game of Thrones dizisinin ilk 10 bölümünden oluşan ilk sezon, bu yapımın büyük bir başarıya ulaşacağının habercisiydi. İlk bölümünün etkileyiciliği kısa sürede kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Fakat daha önce HBO’yu takip edenler, dizinin ilk sezon fragmanıyla büyülendiler.

Game of Thrones 2. Sezon Fragmanı


Artık dizide yer alan birçok karakter tanınmış ve ilk sezon finaliyle içimizdeki merakı fazlasıyla körüklemeyi başarmıştı. Ancak bir türlü Game of Thrones dizisinin ikinci sezonu gelememişti. İşte tam da o sırada bizleri daha da meraklandırıp çok daha fazla heyecanlandıracak bu fragman çıkageldi.

Game of Thrones 3. Sezon Fragmanı


Halihazırda ilk iki sezonda bizleri tamamıyla dumura uğratan olaylar yaşanmış ve “yok böyle bir dizi” nidalarını atmamıza neden olmuştu. Fakat üçüncü sezon fragmanıyla, Game of Thrones dizisinin bizleri daha da fazla şaşırtabileceği gözler önüne serilmişti.

Game of Thrones 4. Sezon Fragmanı


10’ar bölümden 3 sezon boyunca dizinin toplamda 30 bölümünü izlemiş ve her bölümde bu yapıma daha da fazla hayran kalmıştık. Ancak Game of Thrones efsanesi hız kesmemiş ve 4. sezonuyla da bizleri büyülemeyi başarmıştı.

Game of Thrones 5. Sezon Fragmanı


İlk bölümünden son bölümüne kadar temponun düşmediği 4. sezon, Game of Thrones’un yeni sezonuna olan beklentileri de arttırmıştı. Her geçen gün daha da sabırsızlanırken, 5. sezon fragmanı yayınlandı.

Game of Thrones 6. Sezon Fragmanı


Game of Thrones’un 5. sezonun ilk yarısı biraz da olsa beklentilerin altında kalmış olsa da özellikle de son 3 bölümü serinin gerçek bir efsane olduğunu gözler önüne sermişti. Hal böyle olunca da 6. sezona karşı olan beklentilerimiz de tavan yaptı.

Game of Thrones 7. Sezon Fragmanı


Game of Thrones’un 2016 yılında yayınlanan 6. sezonu öyle bir final yaptı ki bir an önce Nisan ayı gelsin diye bekledik. Ancak 7. sezonun 2017 yılının Temmuz ayında yayınlanacağı haberi, dizinin hayranlarına büyük bir üzüntü yaşattı.

Game of Thrones Dizisinin Müzikleri
Game of Thrones Dizisinin Müzikleri
Bütünüyle izleyicileri ekran karşısına kilitleyen ve dünyanın en çok seyredilen dizilerinden biri haline gelen Game of Thrones, müzikleriyle de bizleri mest etmeyi başarıyor. Diziyi çok daha etkileyici kılan ve izleyicilerin beğenisini toplayan Game of Thrones sountracklerinden bazılarını sizlerle buluşturuyoruz. Elbette ki sizler de beğendiğiniz Taht Oyunları müziklerini yorumlarınızla birlikte bizimle paylaşıp, listemizi daha da fazla genişletebilirsiniz.

Ramin Djawadi – Game of Thrones Main Titles


Öncelikle Westworld dizisinin müziklerine de imza atan Ramin Djawadi ellerinde hayat bulan ve birçok covera sahip olan Game of Thrones’un başlangıç müziğini huzurlarınıza getiriyoruz.

Chelsea Wolfe – Feral Love


Dizinin 4. sezon fragmanını süsleyen Chelsea Wolfe imzalı Freal Love parçası da Game of Thrones’un beğenilen parçalarından bir tanesi olarak listemizde yer alıyor.

Florence + The Machine – Seven Devils


Florence + The Machine ellerinde hayat bulan Seven Devils şarkısı, Game of Thrones’un 2. sezonu için daha da fazla sabırsızlanmamıza neden olan bir parçadır.

David Bowie – Heroes


Halihazırda 4. sezon finaliyle bizleri heyecanlandırmayı başaran Game of Thrones’un 5. sezonu ise efsanevi bir isim olan Dawid Bowie’nin Heroes parçasıyla açılış yapıyor.

Ms Mr – Bones


İlk iki sezonla hayranlığımızı üst seviyelere çıkaran Game of Thrones’un 3. sezonunun da fazlasıyla büyüleyeceği olacağı Ms Mr imzalı Bones şarkısıyla süslenmiş fragmanından belliydi.

James Vincent McMorrow – Wicked Game


Halihazırda enfes bir parça olan Wicked Game, hem James Vincent McMorrow’un ellerinde hem de Game of Thrones dizisinin 6. sezonuyla çok daha büyüleyici bir şarkı haline gelmişti.

Game of Thrones Dizisi Hakkında Editör Yorumu ve Okuyuculara Sorular
Game of Thrones Dizisi Hakkında Editör Yorumu ve Okuyuculara Sorular
Gelmiş geçmiş en başarılı yapımlardan bir tanesi olan Game of Thrones dizisini izledikten sonra, piyasada yer alan birçok film ve diziye iğrenerek bakabilirsiniz. Olağanüstü bir zekayla yaratılıp kurgulanmış bir efsane olan Game of Thrones dizisi ne yazık ki 8. sezonuyla ekranlara veda edecek. Ancak dizide yaşanan olayların öncesinde gerçekleşen önemli detayları anlatması planlanan 4 farklı spin off ile bu efsane devam edecek.

İlginizi Çekebilir :

En İyi Netflix Dizileri ile Ne İzlesem Derdine Son!
Çok büyük ihtimalle Dunk ve Egg Hikayeleri’nin konu edileceği belirtilen bu spin off diziler, aklımızda kalan soru işaretlerinin birçoğunu giderebilirler. Fakat Buz ve Ateşin Şarkısı’na göre biraz da olsa durağan bir hikayeye sahip olan Dunk ve Egg yerine, İlk İnsanlar, Orman Çocukları ya da Westeros’un Fethi gibi olaylar anlatılsa belki de bu yapımlar da Taht Oyunları dizisi kadar başarılı olabilirler. Peki, sizce Game of Thrones’un yeni dizilerinde hangi hikayelere yer verilebilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder