E-MÜFREDAT VE ZÜMRE BAŞKANI İŞLEMLERİ - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 07, 2018

E-MÜFREDAT VE ZÜMRE BAŞKANI İŞLEMLERİ

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
E-MÜFREDAT VE ZÜMRE BAŞKANI İŞLEMLERİ

Zümre Başkanının E-Müfredat Modülü Üzerinden Yapması Gerekenler:

e-mufredat.meb.gov.tr sistemine kişisel bilgiler ile MEBBİS girişi yapılmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki işlem sırası takip edilecek.


Yıllık Plan,

Eğitim Kurumu işlemleri

Kurul Tanımlama

Kurul/Zümre Adı bölümünde Zümre Öğretmenler Kurulu seçilecektir.

Kurul/Zümre Tarihi bölümünden tarih ve saat seçimi yapılmalıdır.

E-MÜFREDAT VE ZÜMRE BAŞKANI İŞLEMLERİ
E-MÜFREDAT VE ZÜMRE BAŞKANI İŞLEMLERİ

Kurul/Zümre Açıklaması kısmının uygun açıklama ile doldurulması gerekmektedir. (İlköğretim Matematik Zümre Toplantısı belirtilen saatte öğretmenler odasında yapılacaktır gibi.)

Kaydet butonuna basılacaktır.

Oluşan zümre toplantısı kaydımızın sol başında bulunan kalem simgesi tıklanarak ayrıntılar tamamlanır.

Toplantıya katılacak olan öğretmenler seçilerek katılımcı ekle denir. Listede adı olmayan öğretmenleri eklemek için TC kimlik numaraları manuel olarak eklenir.

Seçilen kişilerden zümre başkanının adı tıklanarak “Başkanı Kaydet” butonuna basılır. Aynı işlem yedek başkan içinde geçekleştirilir.

Yönetmelik ve Yönergede olan gündem maddelerinden toplantıda görüşülecek olanlar işaretlenerek “Gündem Ekle+” butonuna tıklanır.

Yönetmelik ve Yönergede olmayan gündem maddeleri eklemek için ilgili kısma yazıp “Yönetmelik ve Yönergede Olmayan Gündem Ekle+” butonuna tıklanır.

Gündem maddelerinin sıralamasını yapmak için ilgili madde mouse’un sol tuşu basılı tutularak istenilen yere taşınabilir.

Gündem maddelerinin sayı sıralamasını sağlamak için “Sıralamayı Tekrar Oluştur.” butonu tıklanır.

Toplantının katılımcılara duyurulması için “Kurul/Zümre bilgilerini katılımcıların görebilmesi için onaylıyorum.” Seçeneği işaretlenerek kaydet butonuna basılır.

Bütün öğretmenler gündem maddelerine onay verdikten sonra kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu İşlemleri” bölümünden “Kurul Toplantı Bilgilendirme” kısmında ilgili toplantını sol başındaki kalem simgesi tıklanarak açılan sayfa “Kurul/Zümre toplantısı sona ermiştir.” Seçeneğini işaretleyip kaydet butonuna basmalıdır.

Yönetici tarafından toplantı uygun bulunduktan sonra kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu İşlemleri” bölümünden “Kararlar ve Sonuçları” kısmında ilgili zümre toplantısının her bir maddesi için “Karar olumlu sonuçlandı.” Seçeneği işaretlenip “Karar Sonucu” kısmına karar sonucu işlenip kaydet butonuna basılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder