Dost Acı Söyler atasözü ile ilgili kompozisyon örneği - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

Dost Acı Söyler atasözü ile ilgili kompozisyon örneği

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Dost Acı Söyler atasözü ile ilgili kompozisyon örneği 

“Dost ağlatıp söyler, düşman güldürüp söyler” demiş atalarımız. Çevremizdeki tüm arkadaşlarımıza iyi davranırsak onlar da bize öyle davranır. Bugüne kadar çok dost buldum. Onların kendi karakterleri, hayalleri vardı.



Ama birbirlerine hiç benzemezdiler. Dostlarımı çok seviyorum, onlara yardım etmek benim için farz , çünkü onlar da zamanı geldiğinde bana yardım edecekler. Dost acı söyler çünkü dostumuz bizim için kötü şeyler istemez. Dost, sadece iyi olması için acı söyler. 

Dost Acı Söyler atasözü ile ilgili kompozisyon örneği
Dost Acı Söyler atasözü ile ilgili kompozisyon örneği 

Eskiden şöyle bir atasözü varmış ‘Söyleme sırını dostuna, dostunun dostu da vardır’. Dosta çok güvenmek de olmaz, belki o dostuna kötü şeyler yapıyordur insanın her yönden gelişmiş olması lazımdır, çünkü insan da başka şeyler gibi zamanla değişir.

Örneğin, benim en yakın arkadaşım dostu önceden arkadaşımla çok iyi geçiniyordu, zaman gittikçe onların ilişkileri değişti sık sık konuşuyorlardı, sırlarını anlatıyorlardı sadece birbirlerine güvenirlerdi, zaman gittikçe arkadaşımın dostu onunla dostluk ilişkisinden vazgeçti. Bu dostluğu bırakmak demektir. 

Zor günlerde arkadaşına yardım etmek, mutlu dünlerde mutluluğun paylaşmak demektir. “Dost kara günde belli olur” demiş eskiden atalar. Çok zor günlerde dost maddi yardım eder, çünkü onun başına da bir gün zor iş gelir. Benim en yakın arkadaşımın adı Nurkız, on sekiz yaşında, liseden arkadaşım, onu çok seviyorum. 

Lisedeyken sadece ikimizdik, beraber ders çalışıyorduk, müzik dinliyorduk, birbirimizin problemlerimizi birlikte çözerdik. Şimdi o Oş’ta, onu özledim, belki da beni özlemiştir, ama onun gibi arkadaşı bugüne kader bulamadım. 

Karakterini çok beğeniyorum, çünkü insanın asıl olan karakteri onda var. Çok yakın zamanda onunla buluşacağım ve rahat rahat özlem gidereceğim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder