Doğa tabiat konulu kompozisyon örneği - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

Doğa tabiat konulu kompozisyon örneği

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Doğa tabiat konulu kompozisyon örneği



Bence insanlar kendileriyle alakalı olan kotü ya da iyi şeylerde kendileri suçlu. Çünkü her insan kendi geleceğini kendisi belirliyor. 

Doğa tabiat konulu kompozisyon örneği
Doğa tabiat konulu kompozisyon örneği

Bana göre bütün felaketler olmasa da çoğu insanların yaptıklarınan geliyor. İnsanlar doğadan sadece alıyorlar ve alıyorlar. Sadece kendilerini düsünüyorlar. Ama ekonominin böyle bir kanunu var: “insanların istekleri hudutsuz, doğanın yedekleri sınırlı.” diyen. Bu yüzden biz sadece bügünü değil yarını da düşünmeliyiz. 

Biz insanlar bu tempoyla doğayı zayıflatsak dünya kesinlikte çok yakında yok olacak. Dünyada arabalar, fabrikalar, kimya, silah fabrikalar cok. Bu sebepten ozon tabakası daha da deliniyor. Fabrika atıklarından dolayı hava kirleniyor. İnsanlar ev bina kurmak icin orman alanların yok edirtiyorlar. Bunun için bazı hayvan1türleri de yok oluyor. Tabi ki bu doğa için büyük zarar. Fabrika atıkları için hava durumu değişiyor. 

Mesela, yazın çok sıcak oluyor, bu yüzden buzuldaki kar eriyor. Buzullar içme sulardır. Herkes biliyor dünya sularının sadece %2’sini içebiliriz. Kalan %98’i içilmez, çunkü tuzlu. Okyanusta petrol tankerleri, okynusun altında petrol ve gaz kaynakları var ve oradan sik sik petrol akıyor. Bu yüzden okyanustaki hayvanlar, balıklar ölüyorlar. Ama bazı felaketler insansız kendi kendine oluyor. Mesela, deprem. Depremin yüzünden çok insan ölüyor. 

Gecende Çili’de ve Gaiti’ de deprem oldu. Oradaki çok insan vefat etti, çoğu evsiz kaldı. Bu büyük bir trajedi. Bana göre insanlar kendi hayatları için, çocuklari için doğayı korumak zorunda. Çünkü insanlar kendi hayatlarını kendileri kururlar. Her insan gelecegini düşünmesi lazım. Doğa iyiyse, biz de iyiyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder