Damlaya Damlaya Göl Olur atasözü ile ilgili kompozisyon örneği - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

Damlaya Damlaya Göl Olur atasözü ile ilgili kompozisyon örneği

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Damlaya Damlaya Göl Olur atasözü ile ilgili kompozisyon örneği 

Atasözleri geçmişten günümüze süregelmiştir. Atasözleri bize daima doğru yolu gösterir. Tabi ki atasözleri çok, onları iyice anlamamız için dikkatlice araştırmamız gerekir. Onların içinden “Damlaya damlaya göl olur” diye bir atasözünü açıklamak istiyorum.


Bence bu atasözü insanın emeğiyle ilgilidir. Çünkü damla insanın küçük bir şeyi diye düşünürüm. Bu damladan insan sonra göl oluşturur. Mesela, eğer ben gelecekte kendi işime girişmek istersem, onu geliştirmem için çok çaba göstermem gerekir, ilk olarak sabırlı ve emin olmam gerekir. Girişimci insanlarla konuşurum,onlardan öğrenirim ve sonra işime uzmanları alırım. Ben hemen işime başlayamayabilirim, çünkü uzun zaman gerekir. 

Damlaya Damlaya Göl Olur atasözü ile ilgili kompozisyon örneği
Damlaya Damlaya Göl Olur atasözü ile ilgili kompozisyon örneği 

Belki girişim küçük de olsa çalışarak, para kazanarak bundan daha büyük bir iş çıkarabilirim, işimi büyütebilirim, yurt dışına gidebilirim. Genellikle biz büyüdükten sonra anlıyoruz ki her şeyi kendi ellerimizle yapmaya mecburuz, kendi terimizle para kazanmamız gerekir. Tabi ki biz hemen ev, araba, cep telefonu, giyecekler alamayabiliriz, onları edinmek için çok çalışmamız gerekir. Çünkü her şey kolayca elde edilmez. 
Hepimizin hayallerimiz, gelecekle ilgili planlarımız vardır, onları geliştirmek için yine çalışmamız gerekir. Bence hayallerimize nasıl ulaşırsak o kadar bizim için değerli olur. Bence bir şeye başladıktan sonra onu sonuna kadar erdirmek lazım, paramızı gerekli şeylere harcamamız lazım ve küçük şeylerin de önemini bilmemiz lazım, çünkü küçük şeyler birike birike büyük varlık oluşur. Bizim kazandığımız parayı gerekli şeylere harcarsak, parayı doğru kullanırsak o zaman kendi emeğimizin kıymetini biliriz. 

Ben insanlara “Elma piş ağzıma düş” diye düşünmemeleri gerek diye söylemek isterim, çünkü her şey öylesine gelmez. Her zaman şansımız yaver gitmez. Çalışmadan hiçbir şey elde edemeyiz. Kazançlar birden bire olmaz, yavaş yavaş oluşur. Sabırla emek harcamak gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder