Boşaltım sistemi nedir? (Kısaca) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 21, 2018

Boşaltım sistemi nedir? (Kısaca)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Boşaltım sistemi nedir? (Kısaca)

Vücudumuzdaki atık ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlayan boşaltım sistemi hakkında kısaca özet bilgiler ve boşaltım sistemi nedir sorusunun cevabı…
Vücudumuzda önemli bir göreve sahip olan boşaltım sistemi nedir, biliyor musunuz? İnsanda boşaltım sistemi hücrelerden atık maddelerin atılmasını sağlayarak vücudun işlevlerinin devam edebilmesini sağlar. Hücrelerde oluşan atık maddeler, vücuda alınan zararlı maddeler boşaltım sistemi ile vücuttan atılır.



BOŞALTIM SİSTEMİ ORGANLARI

İnsanda boşaltım sistemi böbrekler, idrar kanalı (üreter), idrar torbası (mesane) ve üretradan meydana gelmektedir. Böbrekler su, üre, ürik asit ve madensel tuzlardan oluşan atık maddelerin kandan süzülerek idrar şeklinde vücut dışına atılmasını sağlar.

Boşaltım sistemi nedir? (Kısaca)
Boşaltım sistemi nedir? (Kısaca)

Böbrek ile idrar torbası arasında olan üreterler boru şeklindedir ve böbreklerde oluşan idrarı, idrar kesesine ulaştırır.

Kas liflerinden oluşan idrar torbası dolduğunda kaslar kasılır ve idrara çıkma hissi uyandırır. Üretra ise idrarın vücuttan atıldığı son kanaldır.

Boşaltım sistemine yardımcı başka organlar da vardır. Akciğerler, deri, karaciğer, kalın bağırsak da atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder