Televizyonun İcadı: Televizyon Nedir? Ne Zaman Kim Tarafından Bulundu? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 02, 2017

Televizyonun İcadı: Televizyon Nedir? Ne Zaman Kim Tarafından Bulundu?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Televizyonun İcadı: Televizyon Nedir? Ne Zaman Kim Tarafından Bulundu?

Televizyon bazen yalnız yaşayan biri için yoldaş, bazen ailecek geçirilen bir akşamın neşesi, bazen de dünyadan an be an haber aldığımız bir iletişim aracıdır. Her evin olmazsa olmazları arasındadır televizyonlar. Hatta bir eve girdiğimizde, televizyon göremezsek, bir eksiklik olduğunu düşünürüz. Peki televizyon kim tarafından icat edildi ve ne zaman hayatımıza girdi? İşte televizyon hakkında merak ettikleriniz…


Hiç şüphesiz günümüzde televizyonun bulunmadığı ev yoktur. Hatta bazı evlerde birkaç tane televizyonu bir arada görebiliriz. Öyle ki televizyon hemen herkesin bağımlısı olduğu bir alet veya eşyadır. Genellikle evin her bireyi kendisine özel bir televizyonu olsun istemektedir.

İlk üretildiği zamanlarda esas olarak haberleşme amacıyla kullanılan televizyonun günümüzdeki kullanım amacı ise reklam ve ticaret sektörüne dayanmaktadır.

Televizyonun İcadı: Televizyon Nedir? Ne Zaman Kim Tarafından Bulundu?
Televizyonun İcadı: Televizyon Nedir? Ne Zaman Kim Tarafından Bulundu?

21. yüzyılda vazgeçilmezler arasında yerini alan ve gördüğü değer sayesinde her geçen gün geliştirilerek daha ileri bir teknolojiye ulaşan televizyonun tarihi 1925 yılına kadar dayanmaktadır. Çocukluğundan beri bu alanda meraklı bir kişiliğe sahip olan mucit tarafındanicadı gerçekleştirilen televizyon günümüzde insanların karşısından kalkmak bile istemediği büyülü bir kutu haline dönüşmüştür. İlk yayınını 1929 yılında BBC ile yapan televizyon deneme dönemlerinden sonra sırasıyla; HD – Full HD ve Ultra HD görüntü kalitesine kadar geliştirilebilmiş icatlardan bir tanesidir.

Navigasyon 

1. Televizyon Nedir?

2. Televizyon Ne Zaman İcat Edildi?

3. Televizyonu Kim İcat Etti?

4. Televizyonun Parçaları Nelerdir?

5. Okur Yorumları

Televizyon Nedir?

Televizyon Nedir?Televizyon 1925 yılında bisküvi kutusu ile icat edilen ve içerisinde uygun şartlar sağlandığında çeşitli görüntüleri size sunacak donanıma sahip olan bir haberleşme aracıdır. Temel olarak ise, elektromanyetik dalgalar halinde yayılan görüntü ve seslerin, ekran ve hoparlör sayesinde alıcıya ulaştırılmasını sağlayan, elektronik bir cihaz şeklinde tanımlayabiliriz.

İlk yayınını 1929 yılında gerçekleştirebilen televizyonun günümüzde plazma, HD, 3D, LCD gibi çeşitleri ile bulunmaktadır. Bu kadar geliştirilmesine rağmen televizyonun başından kalkmayan 21. yüzyıl insanı bu icadın tam anlamıyla kölesi olmuştur. Ne kadar hızlı haber yayma, ya da canlı yayın gerçekleştirme olanağı sunsa da, televizyonun aile ilişkilerini zayıflattığı, insanların birbiri ile konuşmamasına neden olduğu, sohbetleri sınırladığı tartışma götürmez bir gerçektir.

Televizyon Ne Zaman İcat Edildi?

Televizyon Ne Zaman İcat Edildi?Televizyon yapım çalışmaları 1923’lerden öncesine dayansa da ilk televizyon 1923 yılında, İngiltere sınırları içerisinde üretilmiştir. Bu üretim bir lavabo ve çay tenekesi ile gerçekleştirilmişti ve gerekli malzemenin olmaması sebebiyle yayına geçemedi. Bundan sonra icadın geliştirilmesi bisküvi kutusuna sarılmış projeksiyon makinesi ile devam etti ve 1925 yılında çalışan ilk televizyon icat edilmiş oldu.

Televizyonun tası sayılan bu icatta nakış iğnelerinden bal mumuna kadar birçok ilginç malzeme yer alıyordu. İlk görüntü sinyalinin gerçekleştirilmesi ve yayınlanması ile televizyon her ne kadar tamamlanmış olsa da her icat gibi önceleri ciddiye alınmadı. Ta ki 1929 yılında BBC kanalının ilk deneme yayınını yapmasına kadar. Bu yayından sonra televizyon hak ettiği değeri gördü ve üretilmesi için çalışmalara başlandı. İlk yayınlanan görüntüler iki aşamadan oluşuyordu; birincide haber yayını yapan BBC, ikincide ise müzik ile yayınına devam ediyordu.

Televizyonu Kim İcat Etti?

Televizyonu Kim İcat Etti? John Logie Baird Televizyon daha 12 yaşında bu konuya karşı merak duyguları kabaran bir çocuğun yılmadan, pes etmeden çalışması sonucu ortaya çıkmış bir icattır. Bu çocuğun ismi ise John Logie Baird olarak bilinmektedir. İskoç kökenli Baird, 12 yaşlarındayken evinin elektrik sistemini döşemeyi başarmış özel bir çocuktur. Bu üstün zekâsı sayesinde asrın icadını ortaya çıkaracak olan John Baird’in arkadaşlarıyla konuşmak için ilk telefon santralini geliştirdiği de bilinmektedir. Bundan sonra İskoçya Kraliyet Teknik Koleji’nde elektrik ile ilgili dersler almaya başlayan John, elektrik mühendisi olarak üniversiteyi bitirmiştir. Sonrasında çeşitli görevler yapan ünlü mucidin televizyon yapma yolundaki ilk çabası 1922’de başlayıp 1923 yılında sonuçlanmıştır.

Televizyon icadından sonra infrared ışınları ile ilgili çalışmalarda yapan Baird 1946 yılının Haziran ayında hayata gözlerini yummuştur. Giderken arkasında 21. yüzyıl insanının bağımlısı olduğu, karşısından kalkamadığı, çocukluk hayali olan televizyonu bırakmıştır. Genel olarak tüm insanlığın tutkusu olan bu icadından dolayı da ismi yüzyıllar boyu anılacaktır.

Televizyonun Parçaları Nelerdir?

Televizyonun Parçaları Nelerdir?Renkli yayın yapmak için çalışmalara 1940’lı yıllarda başlanan televizyonun bu çalışmalara cevap vermesi gecikmedi. İlk renkli televizyon 1950’li yıllarda ABD’de satışa çıktı ve bundan sonra renkli televizyon üretimleri başladı. 1960 ve sonrasında artık neredeyse her evde renkli televizyon bulunmaktaydı. Şu an hala gelişimini sürdüren ve ilk başlarda tahta, kutu, balmumu, iğne gibi ilginç aletlerle yapılan televizyonunun günümüzdeki parçaları genel itibariyle şöyle sıralanabilir: resim kaynağı, ses kaynağı, verici anten, alıcı anten, verici, televizyon alıcısı, hoparlör, ekran ve tuşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder