Neden Cinsellik Yaşayamıyorum - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Neden Cinsellik Yaşayamıyorum

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Neden Cinsellik Yaşayamıyorum

Cinsel birlikteliği bir türlü yaşayamayan çiftlerin gözden kaçırdığı ve aslında çokta basit sebepleri bulunmaktadır.


Biraz durup düşündüğünüzde eşinizle bir türlü birliktelik yaşayamamanızın sebebini bulacaksınız.

İşte onlardan bazıları.

Neden Cinsellik Yaşayamıyorum
Neden Cinsellik Yaşayamıyorum

ZAMANSIZLIK
Özellikle çocuğu olan çiftlerin zamansızlıktan yakındığı sıklıkla olan bir durumdur. Gün boyu iş yerinde çalıştıktan sonra eve gelip çocuklarla ve ev işleri ile ilgilendikten sonra bir anda saatin geç olduğunu ve artık uyumanız gerektiğini düşünüyorsanız, emin olun bunu yaşayan sadece siz değilsiniz.

Öneri: Cinselliğin sadece gece yatağınızın içinde yaşanmak zorunda olmadığını aklınızda tutun. Bunun için her ikinizin de keyif alacağı zamanalar yaratmanız mümkün.

Biraz hayal gücü.

STRES VE GERGİNLİK
Geçim sıkıntısı, çocukların sorunları, iş yerinizdeki problemler veya sağlık sorunları bunların hepsi cinsel hayatımızı da etkileyen şeyler. Aklımız herhangi bir konu ile haddinden fazla meşgul olduğunda cinselliği ikinci hatta üçüncü plana atarız. Ancak aklımızdan çıkartmamamız gereken şey sevdiğimiz kişi ile yaşayacağımız kaliteli bir cinselliğin ruh halimize doğrudan etkisi var.

Öneri: Sevdiğiniz kişi ile mümkün olduğunca yalnız kalmaya ve duygularınızı paylaşmaya gayret gösterin. Onunla yakınlaştıkça sorunların daha çekilir olduğunu fark edecek ve cinselliği en güzel şekilde yaşayacaksınız.

YORGUNLUK
Siz veya eşiniz gün içinde çok fazla çalışıyor olabilirsiniz. İş hayatınız veya ev içindeki sorumluluklarınız her ikinizi de çok fazla yoruyor olabilir ancak unutmayın ki dinlenmenin ve gevşemenin en etkili yollarından biri sevdiğiniz insanla yaşayacağınız harika dakikalardır.

Öneri: İlişinize ve sevdiğiniz insan ile geçireceğiniz zamanlara özen gösterebilirsiniz. Elbette sorumluluklarınız var ancak bulaşıkları bir gün yıkamasanız veya ütü yapma işini erteleseniz bir şey kaybetmezsiniz. Ancak ilişkinize ve cinsel yaşantınıza ayıracağınız zamandan çalarsanız ilişkinizde bir çok şeyi kaybedebilirsiniz.

KİNCİ DAVRANIŞLAR
Bir kaç gün önce aranızda geçen ufak bir tartışmayı bile cinselliği kısıtlayarak çözmeye çalışıyorsanız, sizden özür dilemesi gerektiğini düşünüyor ve bunu yapana kadar onunla birlikte olmamayı düşünüyorsanız hata ediyorsunuz demektir. Elbette bahsettiğimiz gurur kırıcı durumlar değil ancak çiftler arasında olabilecek ufak gerginliklerin cinsel yaşama yansımaması gerekir. Cinselliği sevginizin pekiştiricisi olarak görmelisiniz. Birbirinize en yakın ve birleşmiş olduğunuz an o andır.

Öneri: Gerginlikler ve tartışmalar hakkında konuşmayı mutlaka yatak odasının dışına taşıyın. Birlikte olmaya başladığınız ve yakınlaştığınız zamanlarda tartışmaktan kaçının.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder