Estetik Ameliyatlarının Psikolojik Etkileri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Estetik Ameliyatlarının Psikolojik Etkileri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Estetik Ameliyatlarının Psikolojik Etkileri

Fiziksel eksikliği nedeniyle toplum içerisinde sıkıntı yaşayan insanların ameliyat olduktan sonra özgüvenleri artıyor.

Dr. İlteriş Murat Emsen, örnek aldığı kişiye göre estetik yaptıranların mutluluğu yakaladığını söyledi. Dr. Emsen, erkeklerin en çok burun, kadınların ise başta burun olmak üzere göğüs küçültme ve karın gerdirme ameliyatları yaptırdıklarını belirtti.

Estetik için gelen birçok kadının şarkıcı Petek Dinçöz'ün burnu, Laetitia Casta'nın yüzü, göğüsleri, Ebru Gündeş'in kaşları, Liz Taylor'un dudak ve elmacık kemiklerini örnek aldığını anlatan Dr. İlteriş Murat Emsen, ''Örnek aldığı kişiye göre estetik yaptıranların mutluluğu bir kat daha artıyor.

Estetik Ameliyatlarının Psikolojik Etkileri
Estetik Ameliyatlarının Psikolojik Etkileri

Erkekler ve kadınlar, görünen vücut bölgelerine öncelik verdiği için, en çok burun estetiğine ilgi gösteriyorlar. Kliniğe, estetik ameliyat olmak için Erzurum'un yanı sıra çevre illerden de hastalar geliyor. Estetik ameliyat olanların sayısı her geçen gün artıyor'' diye konuştu.

Estetik ameliyatlarının hedefi kişinin fiziksel bozukluğunu düzeltmek olmadığını belirten Dr. Emsen, ''Fiziksel bozuklukların düzeltilmesiyle birlikte, bireylerin psikolojik ve sosyal sıkıntıları da iyileşiyor. 

Fiziksel eksikliği sebebiyle toplum içerisinde sıkıntı yaşayan insanların kendilerine, ameliyat olduktan sonra özgüvenleri artıyor. Böylece ilişkilerinde sorun yaşamıyorlar ya da sorunları nispeten daha da azalıyor'' diye açıklamalarda bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder