Zeytin Yağı Cilt Bakımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 27, 2017

Zeytin Yağı Cilt Bakımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Zeytin Yağı Cilt Bakımı

Çoğumuz bilmeyiz belkide bereketli yurdumuzun nadide nimetlerinden zeytinyağının sofralarımıza lezzet olmanın dışında cilt sağlığımıza şifa olduğunu. Zeytinyağı dünya üzerinde Akdeniz Bölgesinde yetişen zeytinden elde edilir.

Dünyada çok amaçlı ve yaygın olarak kullanılan zeytinyağının insan cildi için de çok çeşitli faydaları var. Güzellik, cilt bakımı, sağlık gibi kavramları fazlasıyla önemseyen değerli okurlarımız, zeytin yağına yalnızca mutfakta ihtiyaç duymayacaklarını unutmasınlar!.. 

Cilt Bakımında Zeytinyağının Faydaları Zeytinyağı besleyicidir ve onu birçok deri hastalıkları tedavisinde mükemmel bir çözüm haline getiren anti-oksidatif özelliklere sahiptir. Hemen hemen her cilt tipi için uygundur. Dolayısıyla tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Haberimizin devamında zeytinyağının cilt bakımı hususunda ne gibi faydaları olduğunu ve hangi aşamalar katedilerek sonuca ulaşıldığını hep beraber öğrenelim.

Zeytin Yağı Cilt Bakımı
Zeytin Yağı Cilt Bakımı

Cilt Bakımı İçin Zeytinyağı Nasıl Kullanılır

1. Cilt Temizleme İçin Zeytinyağı Tıpkı makyaj temizlemede olduğu gibi cildinizi temizlemek için de zeytin yağını kullanabilirsiniz. Eğer ki elinizdeki hakiki sızma zeytinyağı ise cildinizi temizlemek için avucunuza bir çay kaşığı kadar alıp dairesel hareketlerle ve parmak uçlarınızla cildinize bir dakika süre ile masaj yapın.

2. Makyaj Temizleme İçin Zeytinyağı Göz makyajınızı veya suya dayanıklı rimelinizi çıkarma işlemini çok az pamuk ve zeytinyağı ile kolayca halledebilirsiniz. Zeytin yağı bilimsel olarak en doğal makyaj çıkarıcı olarak bilinir.

3. Nemlendirici Amaçlı Zeytinyağı Zeytin yağı içinde mükemmel nemlendirici maddeler vardır. Bu yüzden zeytinyağı bilinen en doğal nemlendiricidir. Her tip cildi nemlendirmek için kullanılabilir. Örneğin boyun bölgesine birkaç damla uygulayarak masaj yaptığınızda boynunuzun daha elastik ve esnek olduğunu fark edeceksiniz. Kırılgan ve narin tırnaklar için etkili çözüm olarak tırnak etlerine uygulanabilir. Küvetin içine bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek cildinizin nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.

4. Yaşlanma Karşıtı Zeytinyağı Zeytin yağı yaşlanma karşıtı maddeler bakımından mükemmel bir nimet. Hepimiz zeytinyağının E Vitamini ve diğer antioksidanlar bakımından çok zengin olduğunu biliyoruz. E Vitamini vücut üzerinde serbestçe dolaşan mikroplara karşı mücadelede çok etkilidir. Yaşlanan cildinize direk olarak uygulayabilirsiniz. Bu hasarlı cilt hücrelerini tamir ederek daha genç bir görünüm kazandıracaktır.

5. Yağlı Ciltler İçin Zeytinyağı Zeytinyağı cildi derinlemesine temizler ve cildin doğal yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur. Yağlı cilde sahipseniz zeytinyağı ile cildinize masaj yapıp sonrasında ılık su ile durulayabilirsiniz. Sivilceler, lekeler, kist ve siyah nokta gibi cilt problemlerinde zeytinyağı size yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder