Yırtık Kot Pantolon Nasıl Yapılır ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Yırtık Kot Pantolon Nasıl Yapılır ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yırtık Kot Pantolon Nasıl Yapılır ?

Evde yırtık kot pantolon nasıl yapılır? Yırtık kot pantolon yaparken hangi malzemeler kullanılır? Yırtık kot pantolon modelleri nelerdir? Yırtık Jean yapmanın püf noktaları nelerdir?

Bugün sizlerle, aslında çok uzun zamandır yazmak istediğim bir konuyu paylaşıyorum. (Belki biraz geç oldu, ama yırtık kot modası kolay kolay geçmeyeceğinden, hala yapılabilecek bir şeyler vardır diye düşünüyorum) Uzunca bir süredir yırtık kot modası etkisi altındayız. 

Hangi kot kesimi tercih ederseniz edin mutlaka yırtık modelini bulmak mümkün. Bizler hep satın almayı düşünsek dahi, aslında evde yırtık kot yapmak oldukça kolay. 

Yırtık Kot Pantolon Nasıl Yapılır ?
Yırtık Kot Pantolon Nasıl Yapılır ?

Daha önce sizlerle eskiyen kotları keserek şort yapımı fikirleri paylaşmıştım. Şort yapmanın dışında eskiyen kotları, yırtık kot haline getirebilirsiniz.

Yırtık kot yapmanın, birbirine çok benzeyen pek çok farklı yöntemi var. Ben kendimce kolay bulduklarımı ve işlemi yaptıktan sonra en güzel görünenleri derledim sizler için. Yırtık kot modası etkisinden kolay kolay kurtulamayacağımıza göre, kendi yırtık kotumuzu yapmak için halen geç kalmış sayılmayız bana göre.

Yırtık kotlarda benim dikkat ettiğim ilk husus paçaları oluyor. Eğer paçaları dikişli ise bende yarım kalmış hissiyatı yaratıyor. Yırtık kot pantolon giydiğiniz zaman ya paçaları kıvırmalısınız bana göre, veya paçaları dikişin hemen üzerinden kesmelisiniz. Bu yüzden yırtık kot yapmaya paçaları keserek başlayın. Kestikten sonra, iplerin sarkmasını da sağlamak gerek tabii. Bunu parmaklarınızla yapabileceğiniz gibi, cımbızla kotun iplerini çekerek de yapabilirsiniz.

Gelelim, esas yırtık kot yapma bölümüne. Burada kotun beyaz iplikleri kalacak şekilde yırtmayı göreceksiniz. Öncelikle hangi bölümde yırtık olmasını istiyorsanız, oraya makas ile aralarında ortalama 1 cm (tercihinize göre arttırabilirsiniz) aralık olacak şekilde 2 düz kesik atın. Kesikleri attıktan sonra, kota yakında baktığınız zaman mavi ve beyaz ipler göreceksiniz. İşte bunlar kotun tamamını oluşturur. Biz yataydaki beyaz iplerin kalmasını, mavilerin çıkmasını istiyoruz. Bu yüzden hedefimiz maviler. Zaten kestiğiniz yerden, mavi iplerin uçlarını görüyor olacaksınız. Bir cımbız yardımıyla mavi ipleri çekerseniz kolayca çıktıklarını göreceksiniz.

Biraz zaman alsa da, tüm mavi ipleri temizlediğiniz zaman sadece beyaz iplerin geriye kaldığını göreceksiniz. İşte bu tam da bizim istediğimiz görüntü. Yırtık kot söz konusu olduğunda benim ev sevdiğim yırtık modeli bu aslında. Açıkçası ben, kocaman yırtıklardan pek hoşlanmıyorum. Bu yırtıklar biraz gizem katıyor.

Yırtık kot yapmaya girişmeden önce mutlaka kotu giyip, nerede yırtıkları oluşturmak istediğinize net karar verin derim. Hatta yukarıdaki gibi sabun ile bir bölgeyi işaretleyin. Yukarıdaki örneğin, ilk örnekten 2 temel farklılığı var. Bir tanesi, tek bir kesik yerine alt alta birkaç kesik atılıyor makasla. İkincisi, cımbız yerine parmaklarınızla yapıyorsunuz iplikleri sökme işlemini. Bu sebepten daha düzensiz, alttan tenin göründüğü geniş yırtıklar oluşuyor.

Daha eskitilmiş veya daha yıpranmış görüntülerden hoşlanıyorsanız bence bu yöntemi kullanın. Yırtıkları oluşturacağınız kot dışında ihtiyacınız olan bir rende, sökücü (tuhafiyelerde var) ve zımpara. Öncelikle her ne kadar yukarıdaki örnekte kot üzerindeyken yapılmış olsa dahi benim önerim, düz bir zemine kotunuzu yerleştirip bu işlemleri yapmanız. Sonrasında hangi bölgede yırtıkları istediğinizi belirleyin ve büyük rende ile ister boydan, ister enlemesine gel gitler yaparak ufak bir kazıma işlemi yapın. Böylelikle bu işlemi yaptığınız bölgeyi aşındıracaksınız. Sonrasında sökücü yardımıyla mavi iplikleri ve istiyorsanız makas yardımıyla bazı beyaz iplikleri çıkarın. Daha eskitilmiş görünümü yaratabilmek adına yatay veya dikey yönde yırttığınız alanı zımparalayın. İşte bu kadar!
Eğer yırtık kot modelleri içerisinde, bacak boyunca sıra sıra yırtıklardan hoşlanıyorsanız, bu örneği uygulayabilirsiniz. Öncelikle kotu giyerek bir sabun yardımıyla, ayna karşısında, kesikleri atacağınız yerleri belirleyin (Burada uygulayan kişi üzerinde yapmış ancak riskli olduğundan pek önermiyorum!) Ardından makas yardımıyla düz bir şekilde kesin. Bu noktada, geriye kalan kesilen yerlerden biraz iplerin çıkmasını sağlamak. Bunun için, tıpkı yukarıdaki gibi çatal kullanabilirsiniz.

Yıpranmış, eskitilmiş jeanler oldukça popüler olduğu için, pek çok farklı çeşitte jean modeli ve farklı yırtık jean yapma yöntemi var. İşte bunlardan bir tanesi tıraş bıçağı yardımıyla yapılan. Keseceğiniz jean’i alıyorsunuz ve nereyi keseceğinizi belirliyorsunuz. Ardından, tam o bölgeye denk gelecek şekilde, paçanın içerisinden kalın bir karton yerleştiriyorsunuz (arkadaki kumaşa zarar vermemek adına) Sonrasında tıraş bıçağını, dikey veya yatay yönde kumaşa sürtüyorsunuz. Sonuç alana ve ilgili bölge açılana kadar devam edebilirsiniz. Ne zaman duracağınız tamamen sizin nasıl kullanmak istediğinize bağlı. Tıraş bıçağı ile yıpratmaya başlamadan önce isterseniz makas ile düz bir kesik atarak, daha geniş bir yırtık oluşturmak mümkün.

Evde, kendi yırtık kot modelinizi oluştururken farklı yırtık türleri kullanıp, kota bambaşka bir görüntü verebilirsiniz. Şuan en popüler yırtık kot modellerinden biri, yırtıklar ile yamaların bir araya getirildiği modeller. Benim de uygulayacağım bir yöntem aslında. Şöyle ki; önce bahsettiğim yöntemlerden size en uygun olanı seçin ve kotun her iki bacağı üzerinde belirlediğiniz yerlere yırtıkları oluşturun. Ardından, yine belirlediğiniz bir bölüme yukarıdaki gibi büyük bir delik açın ve ipliklerin çıkmasını sağlayın. Sonra, istediğiniz desen veya renkte bir kumaş parçasını, açtığınız delikten biraz daha büyük keserek kotun iç tarafından dikin (bu noktada mevcut kotun renginden daha koyu veya daha açık bir kot kumaşı kullanabilirsiniz.)

Sonuç tıpkı yukarıdakine benzer olacak. Yama kot trendi bitmeden, iki trendi birleştirip, oldukça tarz bir görüntü yakalamak mümkün. Uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder