YPG'ye Artık Silah Verilmeyecek! - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 24, 2017

YPG'ye Artık Silah Verilmeyecek!

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

YPG'ye Artık Silah Verilmeyecek!

Erdoğan - Trump görüşmesine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Trump talimat verdi. YPG'ye artık silah verilmeyecek!" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmenin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Trump talimat verdi. YPG'ye artık silah verilmeyecek!" dedi.

"SOÇİ İLE İLGİLİ BİLGİ AKTARDI"
İşte Mevlüt Çavuşoğlu'nun görüşmeyle ilgili açıklaması:

YPG'ye Artık Silah Verilmeyecek!
YPG'ye Artık Silah Verilmeyecek!

Sayın Cumhurbaşkanımız Soçi Zirvesi ile ilgili bilgiler aktarmıştır. Suriye'de siyasi çözüm ile ilgili Rusya ve ABD'nin görüşleri örtüşüyor. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duymayan ve buna karşı olan grupların kongrede yer almayacağı belirtildi.

"YPG RAHATSIZLIĞI İLETİLDİ"
Üç ülke katılımcılara birlikte karar verecek. Bizim ABD ile ilişkilerimizi olumsuz anlamda en çok etkileyen konulardan birisi ABD'nin YPG'ye verdiği silahlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki rahatszılığını iletmiştir.

"YPG'YE SİLAH VERİLMEYECEK!"
Talimat verdiğini bundan sonra silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde ifade etmiştir. Konuşmanın sonuna doğru bu sözlerini teyit etmiş ve Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'a talimat verdiğini ifade etmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder