Valiz (Bavul) Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 18, 2017

Valiz (Bavul) Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Valiz (Bavul) Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tatil her yaştan insanı mutlu eden bir aktivitedir. Ama her tatil veya iş seyahati öncesi valiz hazırlamak, dahası eşyaları valize sığdırmak sıkıcı bir iştir. Özellikle kadınlar için seyahatin yurtiçi - yurtdışı, uzun-kısa olması bir şeyi değiştirmez. O valize her şey konulur ve kullanılmadan geri dönülür. Valiz hazırlarken bilmeniz gerekenleri, işinizi kolaylaştıracak püf noktaları sizin için araştırdık.


Tatil ve seyahat hiç kimsenin hayır diyemeyeceği, ismi geçince bile hayat enerjisini artıran, içini kıpır kıpır yapan şeylerdir. Bir de sevdiklerinizle birlikte çıkacağınız bir tatilse heyecanınız ikiye katlanır. O heyecanla elinize geçen her şeyi bavulunuza koyarsınız. Size göre hepsi mutlaka lazımdır ve mutlaka kullanılacaktır. Tatil dönüşü ise bu eşyaların neredeyse yarısından çoğuna dokunmadığınızı fark edersiniz.

Yolculuğunuzu kendi arabanızla yaptıysanız bavullarınızın sayısı ve ağırlığı çok önemli değildir. Eğer uçak yolculuğuysa işin bir de ağırlık sınırı boyutu vardır. Halbuki planlı bir şekilde çıkarılmış kıyafet ve ihtiyaç listesi üzerine valizinizi hazırlasanız, tatil esnasında her şeyin elinizin altında olduğunu göreceksiniz.

Valiz (Bavul) Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Valiz (Bavul) Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dar Gelen (Sıkan) Ayakkabı Nasıl Genişletilir ve Açılır?
İşte bu tür sorunları yaşamamak ve eşyalarınızın zarar görmeden yolculuğunuzu tamamlamak istiyorsanız, valiz hazırlarken birtakım kurallara dikkat etmeniz gerekmektedir. Gelin şimdi bu konuda verilmiş önerilere bir göz atalım. Tatile giderken valize neler, nasıl şekilde konmalı, en pratik şekilde nasıl hazırlanmalı hep birlikte öğrenelim.

Navigasyon 

1. Valiz (Bavul) Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

2. Bavul Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

3. Bavulunuzda Olmaması Gereken Şeyler Nelerdir?

4. Konu Hakkında Bilgilendirici Video

5. Sonuç ve Okura Sorular

6. Okur Yorumları

7. Bilgi Alabileceğiniz Diğer Kaynaklar

Valiz (Bavul) Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Valiz Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?Öncelikle içinde bulunduğunuz mevsim ve seyahatin ne kadar süreceği göz önünde bulundurularak valiz hazırlanmalıdır. Eğer farklı bir ülkeye gidecekseniz, oranın iklim ve hava şartlarına önceden bakmalı, ona göre eşya koymalısınız. İnsanlar genelde bu basit ayrıntıyı göz ardı ettiğinden, gittikleri yerde beklemedikleri hava şartlarıyla karşılaşabiliyorlar. Kalacağınız yer de valizi hazırlarken size yön verecek. Örneğin bir arkadaşınızın evine veya otele gidiyorsanız; şampuan, duş jeli, havlu gibi ihtiyaçları yanınıza almaya gerek yok. Şimdi dilerseniz, valiz hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz hep birlikte öğrenelim

Valiz hazırlamadan önce yapmanız gereken ilk iş bir liste hazırlamaktır. Gideceğiniz yerde ihtiyacınız olan her şeyi önceden yazıp, valizi hazırlarken tek tek kontrol ederseniz, seyahatinize her şeyi yanınıza alarak başlamış olursunuz.

Bir sonraki aşama kendinizi zihninizde giydirmektir. Bunu yapmak işinizi tahmin edemeyeceğiniz kadar çok kolaylaştıracaktır. Yani gardırobunuzda bulunan kıyafetlerin hepsini daha önce kullanmışsınızdır. Hangi pantolonun hangi bluzla uyum sağlayacağını bilirsiniz. Tüm kıyafetleri aklınızda kombin yapmalı ve sadece giyeceğiniz şeyleri yanınıza almalısınız.

Yaptığınız kombinlere ek olarak havanın değişmesini de göz önünde bulundurmalı, mevsime göre yanınıza birer parça kalın veya ince giysi almalısınız.

Eğer uzun süreli bir seyahatse ve yanınıza çok fazla eşya almanız gerekiyorsa, kıyafetlerinizi vakumlu torbalara koyarak az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.

Valizin en altına ezilmeyecek, yıpranmayacak eşyalarınızı koyun. Örneğin ayakkabı, el çantası ve kitap gibi eşyalarınızı en alta yerleştirebilirsiniz. Hatta ayakkabıların içine ayrı poşetlere koyduğunuz iç çamaşırlarınızı yerleştirin. Bu sayede yerden de tasarruf yapmış olursunuz.

Yine valizin içini daha düzenli yerleştirmek için, çorap ve küçük çamaşır gibi eşyaları bulduğunuz boşluklara veya ayakkabı içlerine koymalısınız.

Eğer gittiğiniz yerde ütü imkanınız yoksa, pantolon, elbise gibi eşyaları katlamadan yerleştirin.

Düğmeli gömlekleriniz varsa, yakasının kırışmaması için çorap gibi yumuşak eşyaları yakanın içini dolduracak şekilde yerleştirebilirsiniz.

Valizi hazırlama işleminin bir kısmı bittikten sonra, kemer gibi bükülüp, kırılacak eşyalarınızı valizin etrafını kaplayacak şekilde, uzunca yerleştirebilirsiniz.

Takı, toka, saç fırçası gibi küçük eşyalarınızı valizin yan ceplerine koyabilirsiniz. Bu sayede aradığınızı çok çabuk bulursunuz.

Eğer gittiğiniz yer bir otel değilse yanınıza bir de havlu almanız gerekmektedir. Valizin en üstü genelde havlular için en uygun yerdir. Tüm eşyaları yerleştirdikten sonra, havlularınızı geniş bir şekilde katlayarak en üste yerleştirin.

Son olarak yanınıza birkaç tane naylon torba almayı unutmayın. Çünkü temiz götürdüğünüz eşyalar kirli döneceğinden, bir de kirli torbasına ihtiyacınız olacaktır.

Bavul Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir?
Bavul Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir?Valiz hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri tek tek saydıktan sonra, gelelim çantanızda mutlaka olması gereken şeylere ve işinizi kolaylaştıracak bazı püf noktalara…

Öncelikle sıvı limitlerinizi iyi belirleyin, çünkü uçak yolculuklarında bu durum karşınıza sorun olarak çıkacaktır. Şampuan, duş jeli, saç kremi, diş macunu gibi kişisel temizlik malzemelerinin seyahat boyutu olanlarını yapmışlar. Yolculuklarınız için onlardan almanızı öneririm. Büyük şişeleri yanınıza alarak boş yere kendinize ağırlık yapmamış olursunuz.

Yalnız herhangi bir patlama veya akma riskine karşın, bu eşyalarınızı naylon torbaya koymayı unutmayın. Gittiğiniz yerde bulunmama ihtimaline karşı, elbiselerinizi asmak için yanınıza birkaç tane de elbise askısı almanızı öneririm. Her türlü kaza ihtimaline karşı ilk yardım çantasını da yanınıza alın. Koyduğunuz eşyaları hemen bulabilmeniz için üzerlerine etiket yapıştırın.

Bavulunuzda Olmaması Gereken Şeyler Nelerdir?
Bavulunuzda Olmaması Gereken Şeyler Nelerdir?Valiz hazırlamanın püf noktalarına ve dikkat edilmesi gerekenlere değindikten sonra, gelelim tatile çıkarken bavulunuza konmaması gereken şeylere. Öncelikle gittiğiniz ve kalacağınız yer çok önemli. Örneğin bir otelde konaklayacaksanız yanınıza havlu, saç kurutma makinesi almanıza gerek yok. Tatiller insanı rahatlatmak içindir, bu yüzde öyle sizi kasacak şık kıyafetlere, topuklu ayakkabılara da gerek yok. Ayakkabı demişken, özellikle kadınlar için söylüyorum, çantanızı ayakkabıyla doldurmayın lütfen. İki çift ayakkabı tatil boyunca işinizi görecektir.

Sıkışan Fermuar Nasıl Açılır?
Kitap okumayı seviyorsanız bunların ince ve fazla ağırlık yapmayanlarını tercih etmelisiniz. Çünkü insanların aklında genelde tatil demek, dinlenmek demektir, bu da plajda sere serpe yatıp kitap okumak mantığı vardır. Ama ne o giden kitapları okunur, ne de yük ettiğinize değer. Siz, yok ben mutlaka kitap okurum diyorsanız, en azından daha ince olanları tercih edin ki, bari ağırlık yapmasın. Yolda acıkırım diye yanınıza aldığınız atıştırmalıklar da bavulda olmaması gerekenler listesine ekliyoruz. Çünkü bunlar hem bavulda koku oluşmasına sebep olur, hem de zaten yolda istediğiniz yerde bu atıştırmalıklardan alabilirsiniz.

Yeni bir kıyafet aldıysanız, mutlaka deneyip öyle valize koyun. Çünkü hiç üzerinizde görmediğiniz bir kıyafeti beğenmeme ihtimaline karşı, yanınızda yük etmemenizi öneririz. İnsanlar genelde denemeden aldıkları kıyafetleri, valizlerine koyduklarında, tatilde hiç de hoşlarına gitmeyen sürprizlerle karşılaşabiliyorlar. Mesela alınan ürün dar-geniş gelebiliyor. Veya üzerinize olsa bile, hangi parçayla kombinleyeceğinize karar veremeyebiliyorsunuz. Bu kez de hiç giyinmeden, valizin içerisinde yolculuk yapıp tekrar dönebiliyor. Valize koyduğunuz her eşyanın, önceden provasını yapmanızı öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder