Suna Dumankaya'dan Elma Sirkesi İle Yapılan Maskeler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 28, 2017

Suna Dumankaya'dan Elma Sirkesi İle Yapılan Maskeler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Suna Dumankaya'dan Elma Sirkesi İle Yapılan Maskeler

Suna Dumankaya, saç bakımı ve cilt bakımı için çok faydalı tarifler vermeye devam ediyor. bu tazımızda biz elma sirkesi içeren tariflerini sizinle paylaşmak istedik.

Yağlı saçlar için doğal saç maskesi

Yağlı saçlar için * 1 kahve fincanı elma sirkesi, * 1 kahve kaşığı kekik suyu * 1 çay kaşığı tuz, * 1 su bardağı su

Suna Dumankaya'dan Elma Sirkesi İle Yapılan Maskeler
Suna Dumankaya'dan Elma Sirkesi İle Yapılan Maskeler

Malzemelerimizi karıştırın. 

Elde ettiğiniz saç maskesini saç diplerinize masaj yaparak sürün. Daha sonra nemli ve sıcak bir havluya kafamıza sararak yaklaşık iki saat maskeyi saçınızda bekletin.

Sonra saçlarınızı yağlı saçlar için özel bir şampuanla yıkayın. Bu saç bakım maskesini haftada bir tekrarlamanızda fayda var.

Normal saçlar için tonik tarifi

Sağlıklı saçlar için Suna Dumankaya, aldığınız besinlere dikkat etmenizi, sigarada, içki ve stresten uzak durmanızı tavsiye ediyor. 1 hafta boyunca aşağıdaki toniği uyguladığınızda sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. 

* Bir kahve fincanı zeytinyağı ( kaliteli ve iyi cins olmalıdır), 

* Bir tatlı kaşığı deniz tuzu, 

* Bir çorba kaşığı elma sirkesi, 

* Bir çorba kaşığı biberiye yağı ve 

* Bir tatlı kaşığı kuru öğütülmüş maya

Tüm malzemelerimizi karıştırın. Sonra saç diplerine boya sürermiş gibi sürüp, streç film ile sarın. Sonra üzerini bir havlu ile kaplayın ve en az iki saat bekleyin.

Çabuk yağlanan ve Dökülen Saçlar İçin Suna Dumankaya öncelikle dermatoloğa görünmenizi tavsiye ediyor. Saçlarınıza uygun şampuan seçmenizi öneriyor.Ve dpğal bir bakım tarifi veriyor:

Bir çorba kaşığı adaçayı ve bir çorba kaşığı biberiyeyi 300 gr. kaynar suda çay gibi demleyin ve süzün. Sonra içerisine bir çorba kaşığı elma sirkesi karıştırın. Soğuduktan sonra karışıma bir yumurta sarısı ilave edin. Karışımı saçınıza sürüp iki saat bekleyin. Daha sonra durulayın.

Sağlıklı saçlar için elma sirkesi Mat saçlarınız mı var? Canlı görünmeleri için saçlarınızı şampuanla yıkayın. Ardından durulama suyunuza bir kahve fincanı elma sirkesi koyun. Elma sirkesi saçların parlak görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca kepek oluşumunu da engeller.

Derinlemesine Yüz Temizliği İçin Peeling

Cildi ölü hücrelerden, biriken yağlardan ve siyah noktalardan arındırmak için, derinlemesine bir temizliğe ihtiyaç vardır. Bunun için peeling, buhar banyosu veya maskeler kullanabilirsiniz. Size basit bir peeling tarifi:

Malzemeler

* 1 kahve fincanı yulaf ezmesi, * 2,5 çay kaşığı kadar bal, * 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, * Yarım tatlı kaşığı sıcak su

Uygulama: Malzemeleri karıştırın ve cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra yumuşak ve nemli bir bezle ovarak çıkarın. Bol su ile yıkayayın.

Ayak parmakları arasında sürekli nasır oluşanlar için

İki diş sarmısak fırında pişirilir. Havanda bir fiske tuz katarak ezilir. Bir tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırılır. Parmaklarınıza sarıp sabaha kadar bekletin. Doktora danışmanızda fayda olduğunu belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder