Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 29, 2017

Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri 

2017 Silahlı Özel güvenlik toplam ücretler
Güvenlik ister bireysel, ister kurumsal, isterseniz de ülke bazlı olsun gelişen Dünya ortamı ve tehlike arz eden problemler nedeniyle çağımızın en önemli unsurlarından birisidir.

Devletler ve ülkeler vatandaşlarını ve toprak bütünlüklerini, gerekirse mülkünü, kişi ve kuruluşlar da tüm nedenlerden dolayı güvenlik sağlama ihtiyacı duyarlar.

Özellikle maddi değeri ve siyasi konumu yüksek kişi ve kuruluşlar tarafından yoğun olarak kullanılan en ince ayrıntılarıyla bilinen ve kaleme alınan bu sektör, Dünya üzerinde bir çok varyasyonla yer almaktadır. Nükleer kalkanların kullanıldığı günümüz dönemlerinden geriye doğru gidecek olursak bir çok etken görürüz bu konuyla alakalı.

Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri
Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri 

Ancak halen bireysel korumaya duyulan ihtiyaç oldukça fazladır. İster silahlı, ister silahsız özel güvenlik kuvvetleri olsun, işiniz ve maddiyatınızı bazen de can güvenliğinizi korumak amacıyla, hatta bazen düzeni sağlamak düşüncesiyle güvenlik görevlilerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri ve Kurs Seçimi

Oldukça büyük ve gelişmiş olan bu sektör, hemen hemen herkesin gözünün önünde olan ve oldukça riskli bir sektördür. Ayrıca özel güvenlik sektörü bir çok kişiye de istihdam imkanı sağlamaktadır. Kişiler istedikleri takdir de silahlı ya da silahsız özel güvenlik olabilmektedirler. Kişilerin tamamen kişisel beceri ve kabiliyetlerine bağlı olmakla beraber, alacakları güvenlik eğitimleriyle istihdam edilebilirler.

Alacağınız eğitimler bulunacağınız ortamlara göre belirlenirken, silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi eğitimleri alabilirsiniz. Silahlı özel güvenlik kurs ücretleri alacağınız kuruma göre farklılıklar gösterebilir, rekabet ortamının olduğu yerlerde ücretler diğer bölgelere göre biraz daha düşük olabilir.

Ancak bu eğitimi veren kurum sayısı az ise ücretler biraz pahalı olabilir. Burada yaşanılan farklılık tamamen rekabet ortamıyla alakalıdır. Ancak alacağınız eğitimlerin EGM ( Emniyet Genel Müdürlüğü ) tarafından belirlenen bazı masrafları hakkında bilgi vermek elbette ki mümkündür. Unutmayınız ki eğitimi aldığınız yerin ücretinin pahalı oluşu kaliteyi, ucuz olması da kalite yönünden zayıf olduğunu belirtmez. Tamamen rekabetle alakalı bir piyasa ve bu durumun gerekliliği şeklindedir. Şimdi dilerseniz silahlı özel güvenlik kurs ücretleri için EGM tarafından belirlenen bu ücretlere bir göz atalım:

1.Özel Güvenlik Kurs ücreti: 

Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi kurs ücretleri illere göre ve ilk defa yada yenileme eğitimi için silahlı güvenlik görevlisi eğitimi veren kurslara başvurmalarına göre değişmektedir.

ilk defa silahlı özel güvenlik görevlisi olacak ögg adaylarının kurs ücreti (yaklaşık ): 600 tl dir.

Yenileme Eğitimi için silahlı özel güvenlik görevlisi eğitimi alacak ögg adaylarının kurs ücreti (yaklaşık ): 400 tl dir.

2.Atış Poligonu ücreti:

Silahlı özel güvenlik olmak isteyen kişiler 25 eğitim atışlarında 25 mermilik bir atış gerçekleştirirler. Eğitimin geçerli olabilmesi için 25 mermiden en az 15 tanesi hedefe isabet etmelidir. Aksi takdir de başarısız sayılacaktır.

2017 Silahlı Özel güvenlik görevlisi atış poligonu ücreti yaklaşık :60 tl dir

Burada dikkat edilmesi gereken husus poligon atışı için ücretin kurs fiyatına dahil olup olmayacağıdır. Gideceğiniz eğitim kurumuyla bu konuyu detaylı olarak görüşmenizde fayda var. 

Ayrıca yazılı sınava giren adaylara , silah eğitiminin uygulanırlığını kontrol etmek amacıyla atış sınavı yaptırılır. Emniyet görevlilerinin gözetiminde yapılacak olan bu atış 5 mermilik bir atıştır.

3.Sınav ücreti:

60 TL olan bu ücret Polis Akademisi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halk Bankası hesabına yapılacaktır. Güvenlik kurs ücretleri farklı olmakla beraber EGM tarafından belirlenen tutarlar verilmiştir.

4.Özel Güvenlik Kimlik harcı:

Tüm yurtta ücreti 520 TL’dir. Özel güvenlik kurs ücretleri ile alakalı bir durum değildir. Türkiye’nin her yerinde aynı fiyattan ödemeler gerçekleştirilir.

NOT: Vergi dairelerine 9103 nolu Özel Güvenlik Ruhsat Harcı hesabına yatırılacaktır.

5. Sağlık raporu:

Tüm yurtta tam teşekküllü Devlet hastanelerden alabileceğiniz rapordur. 2017 Ücreti şehirden şehre değişmekle beraber 200-250 tl masrafı bulunabilir…

Özel güvenlik ücretleri, silahlı özel güvenlik kurs ücretleri veya silahsız özel güvenlik kurs ücretlerini öğrenmek amacıyla bu eğitimi veren kurumları ziyaret ederek yada sadece telefon ile arayarak daha detaylı ve kesin bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder