Sararmış Çay Bardakları Nasıl Temizlenir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 25, 2017

Sararmış Çay Bardakları Nasıl Temizlenir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sararmış Çay Bardakları Nasıl Temizlenir?

Hiç kuşkusuz çay, birçok insanın vazgeçemediği içeceklerden biridir. Hele bir de çay bağımlısı biriyseniz, akşama kadar 5-6 bardak içmeniz doğaldır. Ancak, sürekli kullanılan çay bardakları zamanla sararma yapar.

Peki bu sararan çay bardakları en kolay nasıl temizlenir? İşte Bilgihanem.com okurları için hazırladığımız bu yazıda ise; karbonat, sirke ve limon gibi doğal malzemeler kullanarak, sararan çay bardaklarını nasıl temizleyeceğinizi anlattık.

Çay, özellikle Türk kültüründe en çok tüketilen içeceklerden bir tanesidir. İçmesi keyifli olduğu kadar kalabalık sohbetlerin de vazgeçilmez yoldaşıdır. Fakat tüm bu güzelliklerinin yanında bardaklarda oldukça çirkin görüntülü sarı ve kahverengi lekeler oluşturabilir. Özellikle bu sarı lekelere anında müdahale edilmediği takdirde lekeler zamanla kahverengiye döner ve sürekli ovmanıza rağmen geçmeyen bir hal alır.

Sararmış Çay Bardakları Nasıl Temizlenir?
Sararmış Çay Bardakları Nasıl Temizlenir?

Neyse ki onlarca lira harcayarak kimyasal maddeler almanıza gerek kalmadan bu lekelerden kurtulmanızın son derece doğal ve sağlıklı yöntemleri de bulunmaktadır. Özellikle bu yöntemlerin herkesin evinde bulunan pratik malzemelerle hazırlanabilir olması büyük kolaylık sağlamaktadır. Sadece çay değil aynı zamanda kahve lekeleri için de uygulayabileceğiniz bu yöntemler bardaklarınıza hiçbir zarar vermez.

Yani yıllardır severek kullandığınız güzel takımlarınızı kirli görüntülerinden arındırarak için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Üstelik son derece düşük maliyetlerle elde edebileceğiniz bu yöntemler, mutfağınızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Kimyasal maddeler ile temizlediğiniz bardaklarınızı kullanmadan önce daima iyi durulayın ve bol su ile yıkayın. Kullanabileceğiniz diğer bir öğe ise tablet deterjanlardır. Fincanı suyla doldurun ve bir temizlik tableti ekleyin. Lekeler çıkıncaya kadar kaynamış suyun içinde tableti eritin.

Navigasyon 

1. Sararmış Çay Bardakları Çamaşır Suyu ile Nasıl Temizlenir?

2. Sararmış Çay Bardakları Tuz ve Sirke ile Nasıl Temizlenir?

3. Sararmış Çay Bardakları Karbonat ile Nasıl Temizlenir?

4. Sararmış Çay Bardakları Limon Tuzu ile Nasıl Temizlenir?

5. Okur Yorumları

Sararmış Çay Bardakları Çamaşır Suyu ile Nasıl Temizlenir?
Sararmış Çay Bardakları Çamaşır Suyu ile Nasıl Temizlenir?Ev hanımlarının yıllardır sıklıkla başvurdukları yöntemlerden bir tanesi olan çamaşır suyu gerçekten temizlik için et etkili yöntemlerden biridir. Özellikle inatçı lekelerin çıkarılması konusunda en çok tercih edilen bu kimyasal, beyazlatıcı etkisi sayesinde en inatçı lekeleri dahi çıkarabilmektedir. Çamaşır suyunu bulaşık makinenizin deterjan gözüne bir kaç damla damlatarak kullanabileceğiniz gibi, bardaklarınızı elde yıkarken de kullanabilirsiniz. Derince bir kabın içine sıcak su, bulaşık deterjanı ve çamaşır suyu koyun. Bardaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika bekletin ve sonrasında bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile lekeleri ovalayın. Bol su ile durulayın.

Sararmış Çay Bardakları Tuz ve Sirke ile Nasıl Temizlenir?
Sararmış Çay Bardakları Tuz ve Sirke ile Nasıl Temizlenir?Tuz ve sirkenin yan yana kullanımı salata sosu hazırlamak için daha uygun gelebilir, ama temizlik konusunda da gerçekten işe yarayan bir yöntemdir. Beyaz sirke ile sararan fincanlarınızın içini ıslatın. Islanan bölgelere kaya tuzu veya büyük taneli tuz dökün. Bu tuzlar ile sararmış kısımları ovalayın. Tuz, zarar vermeden lekeleri kaldırmada çok etkili olan hafif bir aşındırıcı maddedir. Kabaran kirler bulaşık süngerinin yumuşak yüzeyi ile silinerek veya bir bez yardımıyla arındırılabilir. Sirke kokusunu yok etmek için bol su ile durulamanız yeterli olacaktır.

Sararmış Çay Bardakları Karbonat ile Nasıl Temizlenir?
Sararmış Çay Bardakları Karbonat ile Nasıl Temizlenir?Karbonat çok fonksiyonlu temizleme ürünlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Hafif bir aşındırıcı olan karbonat kırılgan malzemelere zarar vermezken lekeler üzerinde son derece etkilidir. Çay lekelerini bardaktan çıkarmak için, fincanın iç kısmını soğuk suyla ıslatın ve tüm kahverengi izleri (bardağın nemli taraflarına kolayca yapışması gerekir) kaplayacak şekilde ince bir tabaka karbonat serpin. Birkaç dakika bırakın ve sonra kahverengi lekeleri silmek için bir bez veya sünger kullanın. Birazcık kese yapmanız veya ovalamanız gerekebilir ama endişelenmeyin çünkü karbonat, bardağınızın yüzeyini çizmeyecektir. Sonrasında bardağınızı bulaşık yıkama deterjanı ile her zamanki gibi yıkayın ve bol su ile durulayın. Karbonat hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Sararmış Çay Bardakları Limon Tuzu ile Nasıl Temizlenir?
Sararmış Çay Bardakları Limon Tuzu ile Nasıl Temizlenir?Limon tuzu pek bilinmemesine rağmen sarı lekeleri yok etmede en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Limon tuzunu kaynar suyun içinde eritin. 2 yemek kaşığı limon tuzunu 1 su bardağı sıcak suyun içinde eritmeniz yeterli olacaktır. Bu karışımı lekelerin üzerine uygulayın. Bulaşık fırçası ile biraz fazla ovalamanız gerekebilir fakat sonucunda tüm lekeler geçecektir. Limon tuzu kullanırsanız, doğrudan fincana uygulayın. Beş dakika kadar bekleyin, sonra temizleme beziyle fırçalayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder