Saç Rengi Nasıl Açılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 25, 2017

Saç Rengi Nasıl Açılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Saç Rengi Nasıl Açılır?

Hemen her kadın saçlarının rengi konusunda memnun değildir. Ya olduğundan daha koyu, ya da açık tonlara ulaşmak isterler. Elbette kuaförde, sadece birkaç saat ayırarak, saçlarınızın istediğiniz renge kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Fakat bu yöntemler kimyasal madde içerdiğinden, saçlara zarar vermektedir. Sitemizin güzellik-bakım kategorisinde yer alan bu yazıda, doğal yollarla saç rengini açmanın yollarına değindik.

Saçlar, özellikle kadınlar için güzelliğin ve bakımın sembolü halindedir. Işıl ışıl sağlıklı saçlar kişiye, çok ayrı bir hava katar ve karakteri hakkında ipuçları içerir. Bu nedenle güzel ve bakımlı bir saç elde etmek için bayanlar günlerinin büyük bir bölümünü saç bakımına harcarlar. Kozmetik ve saç bakım sektörü de her gün yeni bir ürün çıkararak bu bakım çılgınlığını tetiklemektedir. Doğal saçlara ışıltılar eklemek için her zaman pahalı kuaför salonları ve kimyasal boyalara gerek yoktur.

Saç Rengi Nasıl Açılır?
Saç Rengi Nasıl Açılır?

Evde kendinizin rahatlıkla hazırlayabileceği karışımlar sayesinde saçınızı istediğiniz tonlara dönüştürebilirsiniz. Dilerseniz saçınızın tamamının rengini açabilir veya ara bölgelerde minik açılmalar sağlayarak çarpıcı bir etki elde edebilirsiniz.

Üstelik son derece doğal ürünlerden faydalandığınız için doğal saçlarınızda herhangi bir yıpranma veya yanma meydana gelmez. Sağlıklı saçlarınızla çok daha güzel, bakımlı ve çarpıcı görünebilirsiniz.

Navigasyon 

1. Saç Rengi Limon Suyu ile Nasıl Açılır?

2. Saç Rengi Oksijenli Su ile Nasıl Açılır?

3. Saç Rengi Papatya Suyu (Çayı) ile Nasıl Açılır?

4. Saç Rengi C Vitamini Tabletleri ile Nasıl Açılır?

5. Saç Rengi Açmanın Püf Noktaları Nelerdir?

6. Okur Yorumları

Saç Rengi Limon Suyu ile Nasıl Açılır?
Saç Rengi Limon Suyu ile Nasıl Açılır?Limon, saçlarınıza parlaklık vermek ve rengini açmak için harika bir yoludur. Doğal sarı ışıltılar istiyorsanız bu yöntem tam size göre olabilir. Saçınızın sararmasını istediğiniz kısımlarını bir tarak veya fırça yardımıyla ayırın. Bu bölgelere taze sıkılmış limon suyunu püskürtün. Etkili sonuç almak için limon suyunun saçınızda en az 3 saat durması gerekmektedir. Saçınıza bone veya poşet geçirmeden salık olarak bırakın. Daha çarpıcı bir görünüm elde etmek için limon suyu olan saçlarınız ile güneş altında dışarı çıkın. Limon suyunu papatya çayı ile karıştırarak daha açık sarı tonları elde edebilirsiniz.

Saç Rengi Oksijenli Su ile Nasıl Açılır?
Saç Rengi Oksijenli Su ile Nasıl Açılır?Oksijenli su saçı yıprattığı için kullanımı sırasında son derece dikkatli olmakta fayda vardır. Burada önemli olan nokta oksijenli suyu uygularken seyreltmektir. Saçınızın rengini açarken aynı anda bakım yapmak için oksijenli suyu çeşitli yağlarla karıştırabilirsiniz.

4 yemek kaşığı oksijenli suyun içine 2 yemek kaşığı argan yağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saçınızın açmak istediğiniz bölgesine yetecek kadar su ile seyreltin.

Bakmadan Geçmeyin: Sağlıklı Saçlar Nasıl Elde Edilir?
Karışımı dilediğiniz kadar sulandırabilirsiniz fakat su seçimi önemlidir. Klorsuz temiz içme suyu kullanmaya özen gösterin. Elde ettiğiniz karışımı fırça yardımıyla saç boyar gibi saçınıza uygulayın. Dilerseniz organik saç boyalarını da bu karışımda kullanabilirsiniz. Saçınızda karışımı 40 dakika kadar bekletin ve durulayın. Bu işlemi dilediğiniz açılma miktarını elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz ama saçınızın yıpranmamasına dikkat edin.

Saç Rengi Papatya Suyu (Çayı) ile Nasıl Açılır?
Saç Rengi Papatya Suyu (Çayı) ile Nasıl Açılır?2 su bardağı temiz suyun içine 1 avuç kadar papatya ekleyin. Çayı sarı renk alıncaya dek demleyin. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta çayın renginin turuncu olmamasıdır. Yani demlenme için 10 dakika yeterli olacaktır. Daha sonrasında çayı soğutarak, saçınıza uygulayın. Papatya çayından veya suyundan en iyi verimi almak için, suyu saçlarınıza güneşin altında dökmek iyi olacaktır. Papatya çayını saçınıza dökerken ince dişli bir tarak ile tararsanız, renk oluşumu çok daha iyi bir şekilde olacaktır. Papatya hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Saç Rengi C Vitamini Tabletleri ile Nasıl Açılır?
Saç Rengi C Vitamini Tabletleri ile Nasıl Açılır?C vitaminleri saçınıza ekstra parlaklık ve ışıltı sağlayacaktır. C vitamini doğada bulunan en önemli korojenlerden bazılarını içermektedir, bu nedenle kullanımı saçınızı 2 tona kadar açabilir. Eczanelerden rahatlıkla alabileceğiniz C vitamini tabletlerini derin bir kabın veya havanın içinde ezin. Tek kullanım için 10-15 adet tablet yeterli olacaktır. Bu tabletleri bal ile karıştırarak veya şampuanınıza ekleyerek saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu yöntemi dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Saç Rengi Açmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Saç Rengi Açmanın Püf Noktaları Nelerdir?Önerilen yöntemlerin yanı sıra saç rengini açmak için farklı yöntemler de deneyebilirsiniz. Tarçın saçlarda güzel bakır tonlarını yakalamak için en uygun maddelerden bir tanesidir. Tarçın, bal, zeytinyağı üçlüsü ile hazırlayacağınız bir maskeyi saçınıza uygulayabilirsiniz.

C vitamini tabletlerini şampuanınızın içinde kullanmanız durumunda, bir paket doğum kontrol hapını da ezerek şampuanınıza ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem saçınız daha hızlı uzar hem de çok daha parlak görünür. Ayrıca D vitamini kapsülleri de saçı besleme açısından son derece faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder