Özel Güvenlik Maaşları 2017 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 29, 2017

Özel Güvenlik Maaşları 2017

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Özel Güvenlik Maaşları 2017

Özel güvenlik maaşları hakkında 2017 güncel bilgileriyle hazırlanmış makalemizde kamu ve özel de özel güvenlikler ne kadar maaş alıyor, çalışma saatleri ve ücretleri hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.


Ülkeler, devlet kurumları veya özel firmalar, mutlaka kolluk kuvvetlerine ihtiyaç duyarlar. Gerek maddi unsurlarını korumak gerek işlerin yürümesini sağlamak gerekse caydırıcılık oluşturması açısından özel güvenliklere her alanda ihtiyaç duyulur. Dünya üzerinde hemen hemen her ortamda bu caydırıcı unsurlardan görmekteyiz. Bankalarda, özel firmalar da gerek kişisel işlemler de ya da 

organizasyonlar da gerekse hastanelerde…

Özel Güvenlik Maaşları 2017
Özel Güvenlik Maaşları 2017

Mutlaka ama mutlaka özel güvenliklere olan ihtiyaç devam etmekte, gün geçtikçe de bu ihtiyaç artmaktadır.

Özel güvenliklere olan ihtiyacın artması da nüfusun artışına bağlıdır. Artan nüfus bütün tehlikeleri ve olguları beraberinde getireceği için daima bu ihtiyaç söz konusu olacaktır. Her alanda görmeye alışık olduğumuz özel güvenlik görevlileri nasıl yetiştiriliyor, herkes olabilir mi ve ne kadar maaş alıyorlar sorularına yanıtlar vermeye, sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Herkes Özel Güvenlik Olabilir mi?

Özel güvenlik olmasına fiziksel ve psikolojik bakımdan engeli bulunmayan herkes, eğitimlerini başarı ile tamamladıkları takdir de özel güvenlik olabilirler. Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de bazı fiziki ve psikolojik unsurları barındırmanız gerekecektir tahmin edeceğiniz üzere. Örneğin; akıl sağlığı yerinde olmayan ya da fizyolojik olarak sağlıksız birinin güvenlikten ya da düzenden sorumlu olması beklenemez haliyle. Bu yüzden sağlıklı her birey özel güvenlik olabilir.

Özel Güvenlik Aranan Şartlar Nelerdir?

Özel Güvenlik Eğitimlerini Nereden Alabilirim?

Bulunduğunuz ile bağlı olarak bu eğitimi veren özel güvenlik kurumlardan özel güvenlik eğitimi alabilirsiniz. Eğitimi alabilmek için ödeyeceğiniz kurs ücretleri şehirden şehre ve bölgeden bölgeye değişebilir. Tamamen rekabet faktörüne bağlı olarak değişebilen bu fiyatlar, yüksek ya da az oluşlarıyla kaliteyi temsil etmezler yani ucuz olanlar da kalitesizliğin belirtisi değildir. Bölgede işi yapan çok firma var ise haliyle fiyatlara da ucuzluk olarak bu rekabet ortamı yansıyacaktır.

Peki Toplamda Harcayacağım Para ve Maliyeti ne Olacak?

Kurs ücreti bölge bölge değişebilmekle beraber rekabet ortamıyla ilerler bu bağlamda ortalama olarak kurs ücretleri silahlı 600, silahsız 400 arasındadır.

Silahlı özel güvenlik olacak iseniz masraflarınız:

Sağlık raporu 200-250 TL arası,
Kimlik kartı 520 TL
Ek masraflar 25-30 TL

Silahsız özel güvenlik olacak iseniz masraflarınız:
Sağlık raporu 40-70 TL,
Kimlik kartı 520 TL
Ek masraflar 25-30 TL

Yukarıda belirtilmiş olan masraflar kimlik kartı masrafı dışında hemen hemen sabit fiyatlar olmak üzere, diğer masraflar bölge bölge farklılık gösterebilir.

Eğitim süreleri ve bölümleri hakkında bilgiler:

Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişiler 90 saatlik bir eğitime katılacaklardır. Bu eğitimin içerisinde terörle alakalı konular, halkla ilişkiler ve taciz-tehdit unsurları ile ilgili bilgiler yer almaktadır.90 saatlik eğitim sürecine katılım zorunludur.

Silahlı özel güvenlik görevlisi olmak isteyen adaylar ise 120 saatlik eğitime katılmaları gerekmektedir. Eğitimin konularına göz atmak gerekirse; 90 saatlik eğitim dışında, 30 saatlik süre ile silah eğitimi, nasıl kullanılır ve bu konuyla alakalı konu başlıklarında eğitim verilmektedir.

Özel Güvenlikte Temel Eğitim Kapsamı Konuları ve Süreleri

İyi bir güvenlik görevlisi olabilmek için fiziki özellikler nasıl olmalıdır?

Çalışacağınız yere göre değişebilen bu durum aslında çok karmaşık ve o kadar da üstün fiziki görünüş isteyen bir olgu değildir. Hemen hemen herkes özel güvenlik görevlisi olabilir. Boy ve kilo oranınızın olması kâfidir. Ancak 150 kilo ve 185 boyunda bir kişi de güvenlik görevlisi olarak çalışabilmektedir. Fiziki özelliklerinizden ziyade insanlarla iletişim kurabilmeniz büyük etmendir. Örneğin büyük avm gibi yerlerde çalışacak iseniz insanlarla iyi iletişim kurabilmeniz, pratik zekalı ya da hızlı düşünebilen bireyler olmanız yeterli olacaktır.

2017 Özel güvenlik maaşları nasıldır? Nerelerde çalışabilirler?

Özel güvenlikler kamu kurum ve kuruluşlarında, şahıs firmaların da veya özel sektör de çalışabilirler.

Çalıştıkları kurum ve kuruluşlara göre değişen fiyatlarla beraber kamu kuruluşlarında çalışanların fiyatları aşağı yukarı şu şekildedir:

Haftalık 8 saat mesaiden aylık 32 mesai şeklinde düşünecek olursak alacakları net tutar (agi, yol, yemek çıkarıldığında) 1750 TL şeklinde olmaktadır. Bu ortalama maaştır. Mesai saatlerinize yaşadığınız şehre veya kuruma göre farklılık gösterebilir elbette.

Örneğin fiziksel yapınıza, çalışmış olduğunuza sektöre göre gerçekten daha güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Örneğin özel sektör de çalışan özel güvenlik görevlileri (özellikle bankalarda) iş yoğunluklarına göre de değişebilen ancak 2000-3500 TL gibi rakamlara tekabül eden fiyatlarla çalışabilmektedirler.

Mesleki yeterlilik, kimlik kartınızın türü ve iş tehlikenize göre de değişebilen bu tutar tamamen sizinle alakalı ve çalıştığınız iş ile alakalı olarak değişebilmektedir.

Ancak genelde özel güvenlik görevlileri caydırıcı unsur olarak görev aldıklarından iş ortamları yoğunluk nedeniyle yorucu olur. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan özel güvenlik görevlileri insanlarla muhatap olduklarından yorgunluk yaşayabilirler aksi takdir de insanlarla iletişim kurmakta zorlanmayan ve bundan keyif alan kişiler kolaylıkla güvenlik görevlisi olabilir. Bu meslekte de ilerleyebilir…

Her meslekte olduğu gibi, kişisel bilgi ve mesleki becerilerinizle yükselebilmeniz kurum veya firma içerisinde rütbe kazanabilmeniz de mümkündür. Tabi bu tamamen çalıştığınız kuruluşla bağlantılı olan ya da firma ile belirlenebilecek bir durumdur.

Eğer sizde özel güvenlik görevlisi olmak istiyorsanız yukarıda yazdığımız tüm bilgileri okumuş ve kendiniz için uygun olduğu kararını vermiş iseniz hemen işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

>>AŞAĞIDAKİ GÜNCEL MAKALELER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR<<

özel güvenlik sınav tarihleri

Özel Güvenlik Kimlik Kartları

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi İçin Gereken Belgeler

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi İçin Gereken Belgeler

Özel Güvenlik Görevlisi Nedir Ve Ne İş Yapar?

Özel Güvenlik Sınavı Merak Edilenler

73. Özel Güvenlik Sınav Soruları Sonuçları Güncel Sayfası !!!

73. Özel Güvenlik Sınav Sonuçları

73. Özel Güvenlik Sınav Soruları Online Çöz ve İndir 2017

72. Özel Güvenlik Soruları Çöz

2017 Özel Güvenlik Sınav Tarihleri

Özel Güvenlik Puan Hesaplama

Özel Güvenlik Sınav Yerleri

2017 Özel Güvenlik Maaşları

Silahlı özel güvenlik için gerekli belgeler nelerdir?

Silahsız özel güvenlik için gerekli belgeler nelerdir?

Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri

Silahsız Özel Güvenlik Kurs Ücretleri

Özel Güvenlik Kimlik Kartları

Yeni Özel Güvenlik Kimlik Kartları

Özel Güvenlik Aranan Şartlar Nelerdir?

Özel Güvenlik Güncel Bilgiler

2018 Özel Güvenlik Sınav Tarihleri

Özel Güvenlik Tarihçesi

33. ÖGG Yenileme Sınav Soruları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder