Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nereden Alınır Randevu Gerekir Mi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 29, 2017

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nereden Alınır Randevu Gerekir Mi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nereden Alınır Randevu Gerekir Mi?

Özel güvenlik kimlik kartı ve sertifika nasıl ve nereden alınır? Özel güvenlik kimlik kartı almak için Randevu zorunlu mu? Hangi İllerde Randevu almak zorunludur? Randevu nasıl nereden alınmalı?


Özel güvenlik olarak farklı kurumlarda ve kuruluşlarda çalışmak isteyen kişilerin kendi başvuru yapmak istediği silahlı ve silahsız olmak üzere iki farklı şekilde verilen sertifikalara uygun hazırlanmış kurslara başvuru yapması gerekiyor. Bu başvuruların yapılacağı yerler kişilerin kendilerinin özgürce seçebileceği kendilerine en yakın konumda ve ilde bulunan kurs veren yerler olmaktadır. Buralara yapılacak olan başvuruları ardından resmi işlemlere geçildiğinde kişilerin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Özel Güvenlik Daire Başkanlığı vasıtasıyla özel güvenlik kimlik kartı almak için başvuru yapması gerekiyor.

Özel güvenlik Kimlik Kartı Almak için Randevu Zorunlu Olan İller

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nereden Alınır Randevu Gerekir Mi?
Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nereden Alınır Randevu Gerekir Mi?

Özel Güvenlik kimlik kartı çıkarmak için emniyetten online olarak randevu alınması zorunlu olan illerimiz sadece İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir ve Bursa illeri olup bu illerden kimlik alacak Ögg adaylarına randevu alma şartı konmuştur.

Kimlik Kartını Almak için Gereken Belgeler

Özel güvenlik olmak üzere özel güvenlik kimlik kartı için başvuru yapacak olan kişilerin mutlaka TC kimlik numarasını gösterir kimliklere sahip olması gerekmektedir. 

Buna ek olarak aslı görülecek olan diploma fotokopisi, özel güvenlik olmaya herhangi bir sakınca olmadığını belgeleyen sağlık raporu da bulundurulmalıdır. Bu sağlık raporu hem eğitim kurumuna hem de bölgede yetkili olan Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne ya da Jandarma Komutanlığına verilecektir. Kişilerin başvurularında artık pek çok başvuruda şart koşulan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu da doldurarak eklemeleri gerekiyor. Özel güvenlik görevlisi çalışma izni ruhsat harcı dekontu ile birlikte kimlik kartı ücreti dekontuna sahip olan kişiler dört adet açık renk giysi ile çekilmiş biyometrik fotoğrafları ile başvurularını yapabilirler.

Özel Güvenlik Kartı için Randevu Nasıl Alınır?

Özel güvenlik olmak isteyen kişilerin bulunduğu il randevu alınarak kart başvurularının işleme konduğu bir il ise bu durumda başvurular için başka bir sürecin işlenmesi gerekiyor. Bu noktada özel güvenlik kimlik kartı başvurusu için öncelikle İEM resmi internet sitesine girerek buradaki e-randevu bölümüne girmek gerekiyor. Karşıya çıkan ekranda işlem türü olarak özel güvenlik kimliği, yapılacak işlem için de silahsız ya da silahlı kimlik müracaatı bölümlerinin seçilmesi gerekiyor. İşlem yapılacak birimin Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü olarak seçilmesinin ardından TC kimlik numarası ve doğrulama kodu girilerek randevu alınabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder