Özel Güvenlik Kimlik Kartı Kaç Günde Çıkar? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 29, 2017

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Kaç Günde Çıkar?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Kaç Günde Çıkar?

Özel güvenlik kimlik kartı çıkma süresi başvuru zamanına göre değişim göstermektedir. Kart yenilemek isteyenler için ek başvuru süresi de tanınmaktadır. Özel güvenlik kimlik kartı çıkma süreleri makalede verilmiştir. Kartlar PTT tarafından posta ile gönderilir.

Alıcıların adreslerine 2 defa götürüldükten sonra ulaşmazsa 10 gün şubede bekletilir. Kişilerin en geç 6 ay içinde kartlarını alması gerekmektedir. Verilen temel eğitim sonrasında sertifika ile kimlik kartının süresinin sona ermesi aynı tarihtir. Özel güvenlik kimlik kartları genel olarak ortalama 1 ay sonunda çıkmaktadır. Büyükşehirler de İstanbul, Ankara, İzmir gibi bu süre 1,5 - 2 ayı bulabilmektedir. Uzun süre çıkmayan ya da gelmeyen kartlar için gerekli yerlere başvurarak bilgi alabilmeniz mümkün. 

Özel Güvenlik Kimlik Kartı için Gerekli Evraklar

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Kaç Günde Çıkar?
Özel Güvenlik Kimlik Kartı Kaç Günde Çıkar?

Özel güvenlik kimlik kartı almak için ilk defa başvuru yapacaksanız gerekli birçok belgeyi tamamlamanız gerekiyor. Dilekçe, güvenlik soruşturması, arşiv araştırma formu, 2 adet fotoğraf, ögg harç makbuzu, ögg kimlik kart bedeli belgesi gibi birçok evraklarla beraber başvurabilirsiniz. Bunların yanında kan grubunu gösteren belge, kimlik fotokopisi, sağlık raporu, eğitim durumunu gösteren belge ve ögg eğitim sertifika aslı ve fotokopisi de gerekmektedir. Tüm gerekli belgelerle özel güvenlik şube müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.

Özel Güvenlik Kimlik Kartı Şartları

Özel güvenlik kimlik kartı almak isteyenler ilk olarak eğitim almalı ve daha sonra sınava girmelidirler. Sınavdan başarılı olan kişiler bu kartları almaya hak kazanmaktadır. Bu kartı almak için başvuru yapmak istiyorsanız ilinizdeki il emniyet müdürlüğü özel güvenlik şube müdürlüğüne başvuruda bulunmalısınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, engeli ya da akıl sağlığı sorunu bulunmayan, eğitimde başarılı olmuş, 18 yaşını doldurmuş, mahkum olmamış, en az 8 yıllık okulunu bitirmiş olan herkes güvenlik görevlisi olabilmektedir. Ayrıca valilik tarafından kişi hakkında güvenlik soruşturması da yapılmaktadır.

Yeni kart başvurusu için çalışan özel güvenlik görevlilerine öncelik tanınmaktadır. Deniz yolu, hava yolu ve raylı ulaşım sistemlerinde çalışanlardan sonra da diğer kamu kurumlarında çalışanlara öncelik tanınmaktadır. Kişiler şube müdürlüklerinden randevu alarak gerekli başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidirler. Ayrıca özel güvenlik kimlik kartları taşınması kolay, polikarbon malzemeden yapılan, sahtesinin yapılmasını önleyen uygulamaya sahip özelliklerdedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder