Öğretmene veli ziyareti mesai saatleri dışında yaptırılamaz - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 30, 2017

Öğretmene veli ziyareti mesai saatleri dışında yaptırılamaz

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Öğretmene veli ziyareti mesai saatleri dışında yaptırılamaz

Mesai saatleri dışında öğretmenlerin veli ziyaretlerine zorlanmasına MEB’den açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mesai saati dışında görev ve sorumlulukları konusunda Türk Eğitim-Sen’e yazmış olduğu yazıda, veli ziyaretlerinin öğretmen tarafından mesai saati dışında gerçekleştirilmesinin uygun olmadığı açıklandı.

Mesai saatleri dışında olan sürelerde öğretmene veli ziyareti yaptırılamaz

Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığına 24.02.2017 tarihinde öğretmenlere verilen ders dışı görevler konusunda yazılı başvuruda bulunuldu. 

Öğretmene veli ziyareti mesai saatleri dışında yaptırılamaz
Öğretmene veli ziyareti mesai saatleri dışında yaptırılamaz

Sendika öğretmenlerin mesai saati dışı zamanlarda bazı görevlere zorlandıklarını, gönüllülük esasının olduğu hususlarda zorlama yapılarak görevlendirilmeye çalışıldığını Milli Eğitim Bakanlığına iletti. Mesai saatleri dışında kalan zaman dilimlerinde öğretmenlerin veli ziyaretlerine yönlendirildiği yönünde Milli Eğitim Bakanlığından gelen resmi açıklamada ise öğretmenlerin mesai saati dışında veli ziyareti yapmalarının uygun olmadığına vurgu yapıldı.

MESAİ SAATİ DIŞINDA VELİ ZİYARETİNE AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün (İKGM) 29.03.2017 tarihinde Türk Eğitim-Sen’e verdiği cevapta öğretmenlerin veli toplantısı yapması ve velilerle yıl içerisinde görüşmelerin yapılması zorunluğu hatırlatıldı. 

MEB, bu görüşme ve toplantıların gerekli mevzuat ve yönetmeliklerle hüküm altına alındığını açıklarken, MEB personeli için mevzuatta “mesai saatleri dışında öğretmenlere yüklenen ev ziyareti” ile ilgili bir kısmın olmamasına vurgu yapıldı. 

Bakanlık tarafından yapılan bu yazılı açıklama ile birlikte öğretmenlere okul idarecileri tarafından mesai saati dışında verilmeye çalışılan veli ziyaretleri de kesin bir şekilde artık yapılmayacak.

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ile detaylı bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, mesai saatleri dışında öğretmenlerin ev ziyareti yapmasının yönetmelikte yer almadığını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder